Legendary-Fairy-Tale-Landscape-Photography-in-Transylvania-Romania-by-Alex-Robciuc-homesthetics-6Legendary-Fairy-Tale-Landscape-Photography-in-Transylvania-Romania-by-Alex-Robciuc-homesthetics-6

Un tanar roman promoveaza tara prin fotografii

Text de Raluca Antuca

Uni își găsesc fericirea la o cafea în mall, alții pe o bancă în Cișmigiu, iar alții admirând natura într-un sătuc din Maramureș.

Alex Robciuc, un tânăr din Sighetu Marmației, inginer de meserie, dar care iubește fotografia, a reușit să ne promoveze țara prin niște cadre care surprind frumusețea colinelor maramureșene. Seria de fotografii a făcut furori în lume, fiind distribuită de numeroase ziare din străinătate și apreciată de peste 50.000 de oameni. Thumbs up pentru o strategie de promovare simplă și frumoasă, dar care și-a făcut treaba mai bine ca oricare alta!

Alex spune ca îi place să folosească lumina blândă a dimineții sau cea intensă a serii, pentru a obține un efect mai dramatic. De aceea, se trezea la ora cinci dimineața în căutarea unui punct de observație și a unei lumini perfecte. Pentru unele dintre ele a avut nevoie de un sfert de zi, pentru altele o zi întreagă, iar pentru altele, cum sunt cele din munții Rodnei, a fost nevoie de un weekend întreg.

Arta cere sacrificii, dar faptul că aceste fotografii au devenit virale ne arată, totuși, că oamenii au o înclinație nativă pentru armonia creată de natură. Iar străinii au rămas fascinați de peisajele serene din România.

One Comment Published

9 years ago / Reply

Excelente fotografiile. Eu sper ca la vara sa pot sa calatoresc cel putin cateva saptamani prin tara si sa fac si eu astfel de fotografii. Este principalul lucru care mi-l doresc sa-l fac de cand m-am apucat de fotografie.

Leave a Comment


six + = 13


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!