JG0T5ayJG0T5ay

Cum arata 200 de calorii?

Text de Raluca Antuca

De ceva vreme folosesc un progrămel pentru Android, care se numește Noom, și care calculează întocmai câte calorii are fiecare fel de mâncare pe care îl consum în ziua respectivă. În prealabil, mi-a precizat câte calorii am voie pe zi pentru slăbire și câte pentru menținere.

După ce am început să trec riguros toate alimentele pe care le consum, am fost șocată să văd cât de multe calorii au produsele bogate în grăsimi sau zaharuri. Adică eram conștientă că “nu sunt bune“, dar acum aș prefera să mănânc 40 de grame de migdale decât un baton Snickers. Măcar așa știu că organismul îmi mulțumește în secret!

Ei bine, am găsit niște fotografii tare interesante în care ne sunt prezentate 200 de calorii sub diferite forme (cereale, jeleuri, ceapă, porumb și altele). E interesant să vezi cum cantitățile diferă și poți să faci un raport de tip calitate-cantitate.

WiseGEEK sunt cei care au pus la cale acest proiect foto. Vă propun o analiză mai întemeiată atunci când vă hotărăți să aveți o masă mai copioasă, pentru că unele alimente vă dau peste cap organismul și de multe ori folosim pastilele pe post de ajutor, deși ne fac mai mult rău!

 

Leave a Comment


five + 1 =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!