bicicletebiciclete

ECOtiff 2015 – sa mai facem si putina miscare

Un festival de film implica multe ore petrecute in sala de cinematograf, dar si curse rapide – in criza de timp – de la un cinematograf la altul ca sa prinzi filmul urmator de pe lista ta de preferati.

De asta la TIFF exista in fiecare an bicicletele puse la dispozitie de Raiffeisen (cu care dimineata se distribuie si Aperitif-ul revista festivalului) . Sunt 100 de biciclete, le gasiti in Piata Unirii si va asigur ca pot fi o distractie super simpatica pe perioada festivalului, dar si o sansa in plus sa mai cistigi citeva minute pretioase cind filmele pe care doresti sa le vezi sunt in cinematografe indepartate, dar la ore f apropiate.

ieri n-am plimbat si noi cu bicicletele, eu si domnul Manafu cu care impart cu onoare – si in acest an – sarcina de Reporter de Festival din partea Raiffeisen, care este sponsorul oficial si unul dintre marii sustinatori ai filmului RO.

ca sa dau putin din casa, fiecare dintre noi a petrecut clipe frumoase cu farfurii cu mincare cu multe calorii si am avut de recuperat.

(de exemplu, eu am o dilema odata cu acest festival: “varza a la CLUJ cu ciolan,  smintina si ardei iute” cum o trec eu in aplicatia care imi numara caloriile? si cam cite milioane de calorii are?)

*

Dincolo de asta, programul cu bicicletele Raiffeisen care exista de doi ani la TIFF e un indemn la o viata eco responsabila, la un stil de viata sanatos si e parte integrata din actiunile care promoveaza miscarea in aer liber (maratonul in Bucuresti e doar un exemplu). Aici in Cluj, astazi 5 iunie va fi un mars al bicicletelor sustinut de Raiffeisen.

Iar la TIFF puteti vedea un documentar foarte interesant, care o sa va puna pe ginduri: Biciclete vs masini, despre a pune in balanta o viata eco vs inconstienta celor din trafic care face ca numarul biciclistilor care mor in trafic sa fie din ce in ce mai mare.

*

altfrel, daca in seara asta vreti cu noi la film – la Aferim! la Cinema Florin Piersic de la ora 21.45 , aflati aici detalii 🙂

 

 

 

Leave a Comment


one × = 7


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!