www.catalingeorgescu.comwww.catalingeorgescu.com

Prima galerie de arta digitala SUHD

Saptamina trecuta a fost vernisajul expozitiei digitale SUHD, punctul final al aparitiei primei galerii digitale din Romania (pe care o puteti descoperi aici).

A fost prima data cind m-am aflat fata in fata cu artistii din galerie, pina atunci vorbisem doar via internet, si a fost o mare bucurie sa descopar cit sunt de speciali.

Arta digitala e la inceput la noi, ca in toata lumea, si evolueaza odata cu gadgeturile care devin, la propriu, prelungiri ale talentului unui artist. Asa se face ca am avut nevoie de ajutorul curatorilor de la Artmark pentru a intra mai adinc in lumea artei digitale si, gratie lor, am avut bucuria sa descopar niste tineri foarte foarte talentati.

Artistul pe care l-am promovat in cadrul expozitiei, Vlad Anghel, a avut deja lucrari intr-o expozitie de la New York si are deja lucrari in colectii private.

Am mai descoperit printre cei 4 artisti din expozitie un tinar care… a desenat noi episoade de Tom si Jerry pentru Cartoon Network, dar a lucrat si pentru Disney sau alte studiouri mari de animatie. Il cheama Razvan Dumitru.

*

Am spus si la vernisaj dar vreau sa mai spun si aici: multumesc frumos Samsung pentru aceasta idee minunata de a transforma televizorul vostru SUHD in suport pentru lucrari de arta digitala, pentru eleganta de a fi suport pentru tineri artisti pe care altfel nu i-am fi descoperit si poate ca nu le-am fi vazut niciodata lucrarile.

Tinerii acestia sunt f f talentati si, cum spunea Vlad in speech-ul lui de la expozitie, au nevoie de sprijin si de promovare ca lumea sa le vada lucrarile si sa le intelega munca.

Tocmai a fost facut prim mare pas.

 

One Comment Published

9 years ago / Reply

Buna Cristina,

Din pacate nu merge, sau ai uitat sa incluzi linkul catre galeria virtuala in care se pot vedea toate lucrarile.
Felicitari Samsung pentru initativa, mi se pare una foarte interesanta.

Leave a Comment


eight × 1 =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!