travelers of bucharest city guidetravelers of bucharest city guide

ce se afla in spatele ghidului “Travelers of Bucharest”?

ati citit pina acum despre Travelers of Bucharest – city guide pe care Dragos Asaftei si Alex Filip l-au scos ca parte din proiectul care sta intr-o pagina de facebook unde poti gasi pareri ale turistilor straini care viziteaza Bucurestiul.

as vrea insa sa va provoc sa va uitati putin analitic la acest proiect.

1. e unul dintre rarele proiecte care au plecat din online si au ajuns in print intr-o formula sustenabila

sigur mai avem bloguri transformate in carti pline de panseuri, dar nu avem – sau nu stiu eu inca – un proiect care sta in jurnalism (reporting) si care a avut expunere doar pe facebook care sa fie un ghid in care branduri sa-si puna publicitate.

aceasta va fi viitorul printului: reviste customizate pe nevoile consumatorilor.

2. initiatorii proiectului – Dragos Asaftei si Alex Filip – au muncit in timpul lor liber si au invatat – de la zero – lucruri care tin de publishing.

Dragos a facut paginarea si a invatat sa lucreze in programe specializate. Alex a facut partea de sales si publishing, asa ca a dealuit cu tipografii si clienti directi. proiectul lor s-a autosustinut si si-au platit colaboratorii (traducatori, corectori, reporteri)

3. si-au promovat proiectul intr-un mod foarte personalizat (si aici e un trend care va fi foarte exploatat in viitor in termeni de comunicare si de promovare)

20 dintre “influencerii” din online au primit cite un ghid personalizat: primele pagini din ghidul standard sunt cu locurile preferate ale celui caruia ii este dedicat ghidul. o operatiune care a necesitat o documentare speciala, texte speciale si harti speciale, dar reactia celui care isi vede “bucurestiul lui” in poze e…nepretuita.

 

Travelers of Bucharest – city guide e o lectie pentru publisherii romani, un curs practic despre eficienta si despre pasiunea de a face ceva in care crezi cu adevarat.

Cele 1000 de exemplare in print vor fi daruite strainilor pe care Dragos si Alex ii opresc pe strada ca sa-i intrebe ce le-a placut in Bucuresti, dar daca as avea hotel sau as fi Primaria Capitalei as face demersuri sa cumpar niste multe exemplare ca sa le ofer gratuit clientilor mei/ la punctul de informare al turistilor de la Universitate.

Sper sa-i vad la una dintre conferintele online vorbind despre proiectul lor ca sa intelegeti in detaliu cita pasiune au pus in munca lor. Si cit de mult au muncit pentru acest proiect.

Si mai sper ca Primaria Bucurestiului sa-i premieze cumva, fie si cu o stringere de mina, pentru marele serviciu de imagine pe care-l fac acestui simpatic oras.

Puteti descarca ghidul online de aici, veti descoperi povesti minunate despre Bucuresti si s-ar putea sa va treziti intr-un week end ca sunteti calatori prin propriul oras.

Dragos, Alex, felicitari inca o data pentru perseverenta, pasiunea si puterea voastra de munca fara de care aceasta idee minunata ar fi ramas doar in online. B R A V O.

 

 

 

3 Comments Published

9 years ago / Reply

Cristina, multumim frumos pentru ce ai scris! Speram ca ghidul sa ajunga la cat mai multi turisti. Deja 5000 l-au descarcat online si urmeaza ca noi sa il livram lunar, dupa ce povestim cu ei, la cel putin 200 in fiecare luna. 🙂

9 years ago / Reply

:)) Le dorim mult succes si lor si altora ca ei. Ne distreaza f tare de “Primaria ar tb sa le faca statuie”
Pentru ca ei fac BUSINESS din promovarea Bucurestiului. nu ?

Noi si altii ca noi promoveaza Romania de 10 ani. Lucram in turism, direct. Aducem turisti straini in Romania, si le prezentam Romania, si nu ne-am inchipuit niciodata ca cineva ar trebui sa ne multumeasca pt asta.

Mai mult decat atat, personajele pe care le laudati atat, sunt foarte bune la marketing dar cam atat. Turism ZERO.

Astept clipa cand Humans of New York va fi premiat de primarul New York-ului.

Ehe, trist… Tare trist.

9 years ago / Reply

este trist ca se vorbeste de bine in afara tarii despre Bucuresti?
sau este trist ca dvs nu faceti business, deci vi se pare nedrept ca ei sa faca?!

succes. sunt sigura ca e loc sub soare pt toata lumea, iar job-urile dvs se completeaza

Leave a Comment


− two = 5


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!