shutterstock_baloaneshutterstock_baloane

descopera ca ti-e bine cind faci bine

stiu ca suna a secta, dar… sunt dintre cei care cred ca e important, cel mai important, sa faci fapte bune si sa-i ajuti pe ceilalti.

cred ca e un cerc vicios si ca multi  cei din jurul meu asteapta sa li se faca un bine, sa li se intimple magia, sa fie ajutati, frustrindu-se ca pe ei nu-i ajuta nimeni si uitind sa arunce o privire in jur ca sa dea ei o mina de ajutor.

in sensul logic al lucrurilor ”daca toti asteapta sa fie ajutati, cine mai ajuta?”

dar daca fiecare, in dreptul lui, ar face zilnic un bine cuiva, am fi fiecare dintre noi mai bine.

de asta mi se pare util sa scriu de fiecare data cind descopar fapte bune despre autorii lor. de asta apreciez foarte tare toate companiile care investesc sume importante in proiecte de CSR, de asta ma duc pro bono in juriile care desemneaza finantari pentru proiecte de CSR. de asta fac multe altele si sper ca fiecare dintre voi sa gaseasca zilnic citeva clipe pe care sa le acorde altcuiva.

*

saptamina trecuta a fost o aniversare speciala a uneia dintre cele mai vechi fundatii din Romania, Fundatia Vodafone cu care am avut placerea sa lucrez – pro bono – multi ani.

17 ani de ajutat ONG-uri din Romania, 17 ani de schimbat mentalitati (proiectul Voluntar de profesie – al carui ambasador am fost – e doar un exemplu despre cum poti schimba mentalitati, ajutind oamenii sa descopere ce bine le e cind fac bine ), 17 ani de investit bani in tehnologie care ajuta persoanele defavorizate.

am fost la multe dintre actiunile fundatiei Vodafone – cele mai dragi imi sunt cele de Craciun cind angajatii devin spiridusi ai Mosului si indeplinesc dorintele copiilor (am fost si eu ajutor de spiridus intr-un an cind Mosul avea nevoie mare mare pt doi baietei de ceva de la Smiley… si-atunci am devenit un alt fel de fan Smiley – puteti citi povestea aici).

dar stiu ca, privit la scala mare, investitiile fundatiei Vodafone in aplicatii pentru persoane cu deficiente de auz si vorbire, in aplicatii pentru copiii cu autism sau in renovarea unor centre educationale, investitiile acestea au un mai mare impact, au lasat urme mai mari pentru mai multe generatii.

stiti ce-au facut la aniversarea de 17 ani? o gala in care i-au premiat pe altii, nu s-au laudat ei.

au ales dintre ONG-urile cu care au lucrat de-a lungul anilor pe cele care au avut cele mai spectaculoase rezultate,  oamenii care si-au dedicat vietile proiectelor prin care pot schimba lumea si au invitat publicul sa-i aplaude.

si sa le multumeasca pentru eforturile lor.

printre ei s-au aflat

Asociația Samaritenilor din România a desfășurat proiectul “SOS Surdo-Muți”, un sistem de comunicare și avertizare în timp real, care se încadrează în standardul “Total Conversation- Sign, Type and Speak”. Acest sistem vine în sprijinul autonomiei persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire și le permite să solicite ajutor de urgență prin transmiterea unor mesaje generice predefinite.

Asociația Sprijin pentru Diabet a desfășurat proiectul “Telemedicina pentru copilul insulinodependent” care, prin intermediul tehnologiei avansate, poate monitoriza continuu glicemia, cu ajutorul unor senzori, eliminându-se înțepăturile zilnice și facilitându-se interpretarea datelor și a intervențiilor rapide de la distanță. Proiectul face parte din “Mobile for Good”, cel mai amplu program din România care folosește tehnologia mobilă pentru a îmbunătăți viața.

puteti citi toata lista de premianti aici.

la multi ani Fundatia Vodafone si la citi mai multi oameni frumosi alaturi.

sss

in foto : Doamna doctor Mihaela Vlăiculescu și reprezentantul Asociației Samaritenilor din România, alături de Andrew Dunnett, Director al Vodafone Foundation (mijloc)

Leave a Comment


× five = 5


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!