ap tz bucap tz buc

6 lucruri pe care e bine să le ai în vedere atunci când îți cumperi o casă –

Prietena mea Despina Ponomarenco are agentie de imobiliara. Si pentru ca m-am mutat de curand si m-am lovit de cateva probleme, m-am gandit sa o rog sa va spuna si voua la ce trebuie sa te uiti cand iti inchiriezi/cumperi o casa. Nu, n-a fost agentul meu la mutare, m-am trezit prea tarziu pentru  a face asta:)

6 lucruri pe care e bine să le ai în vedere atunci când îți cumperi o casă

Achiziția unei case reprezintă o investiție majoră pentru orice persoană sau familie. Căutările și negocierile pot dura și peste un an de zile, iar perioada este una extrem de stresantă, dată fiind investiția majoră, care pentru mulți dintre noi înseamnă un credit la bancă. Am compilat mai jos cele mai importante șase aspecte pe care să le ai în vedere atunci când pleci la drum să îți găsești căminul mult visat.

Stilul tău de viață – începe cu o mică analiză a modului în care se derulează o zi obișnuită din viața ta. Ce faci după terminarea orelor de program? Urmărești pe facebook calendarul celor mai cool evenimente din oraș și rareori ți se întâmplă să ratezi vreunul? Sau, mai degrabă abia aștepți să te retragi acasă, în liniște, să citești o carte, să vă uitați la un film împreună, sau să vă jucați cu cel mic în intimitatea căminului vostru ? Aceste întrebări te pot ajuta să îți dai seama ce tip de proprietate ți se potrivește – un apartament la bloc, sau o casă la curte.

Nou sau vechi? – multă lume tinde să caute construcții noi, având în vedere că vorbim de o investiție pe termen lung. Însă sunt și construcții vechi, bine realizate, cărora merită să le dăm o șansă. Bucureștiul are blocuri art-deco și modernite, bine conservate, care ascund apartamente-bijuterii (îți voi arăta o astfel de proprietate la finalul articolului). În ambele cazuri, mergi cu un expert în construcții să facă o analiză la fața locului și să îți dea un verdict. Cere cartea imobilului și acolo vei găsi informații despre structură, care te vor ajuta să iei o decizie.

Costurile de întreținere – E bine să ai o imagine cât mai clară asupra noilor costuri de întreținere. Blocurile vechi au avantajul unui cost mai mic, datorită faptului că energia termică este încă subvenționată de primărie. Lucrurile se schimbă când te muți într-un ansamblu rezidențial, unde se adună la suma lunară și facturile pentru administrarea spațiilor verzi, poate chiar a piscinei dacă e cazul, a parcării subterane, plata paznicilor sau a unei facturi mai mari de energie electrică pentru tot imobilul pe perioada iernii pentru dezghețarea rampei de acces în parcarea subterană. Pentru traiul la curte lucrurile stau similar, centrala va consuma mai mult gaz pentru o vilă decât pentru un apartament, întreținerea grădinii aduce și ea un alt cost, iar dacă te muți într-o zonă limitrofă e bine să iei în calcul un buget mărit pentru combustibil.

Zona – Fie că ești single, sau ai o familie, trebuie să analizezi cu atenție acest criteriu. Dacă te-ai hotărât pentru o casă la curte în afara Bucureștiului, ai grijă în mod special la infrastructură: străzi asfaltate, canalizare, gaze etc. Ce se întâmplă când ninge? Are ansamblul pe care l-ai ales contract pentru dezăpezire? În cazul în care ai optat pentru un apartament la bloc, ar fi bine să ai în apropiere toate facilitățile necesare – un hipermarket pentru aprovizionări săptămânale, o piață pentru produse proaspete mereu la îndemână, mijloace de transport în comun (ideal – metrou), etc. Un aspect destul de spinos și cel mai bine soluționat anterior achiziției îl reprezintă locurile de parcare. Dacă nu te muți într-un complex nou prevăzut cu parcări, cel mai bine ar fi să vezi dacă poți închiria de la primărie unul. Cât privește parcurile, din proprie experință îți spun, când apare un bebe în familia voastră, proximitatea față de un parc îți va face viața mai ușoară.

Priveliștea – Chiar dacă la finisaje mai poți umbla, priveliștea este elementul pe care nu îl vei putea schimba niciodată. Îți place în mod deosebit o locuință? Ieși pe balcon și vezi dacă îți place la fel de mult și priveliștea. Studiază cu atenție proximitatea imobilului și alege oferta cu vecinătățile clar stabilite. Vederea către un teren liber se poate transforma peste niște ani într-o priveliște către un șantier.

Compartimentarea – Fă-ți o listă cu toate funcțiunile pe care trebuie să le îndeplinească viitorul tău cămin. Spații de depozitare, un loc de joacă pentru copil/copii, un birou pentru cazurile în care se mai lucrează de acasă, locul tău de relaxare (citit, ascultat muzică etc), sunt doar câteva dintre posibilele funcțiuni. Acum, vezi în ce măsură acestea se pot amenaja în ofertele imobiliare care au ajuns deja pe lista ta scurtă. Ideal ar fi o separare clară a zonelor de zi față de cea de noapte. Modul în care arată casele noastre ne definește starea de spirit, iar alegerea unei proprietăți bine compartimentate netezește drumul către o amenajare armonioasă din punct de vedere estetic.

La final vreau să îți prezint una din proprietățile recent intrate în portofoliul nostru, un apartament cu personalitate, amplasat într-o clădire art-deco din zona Armenească. Mai multe detalii despre el poți găsi aici

ap tz acces etaj (1) ap tz living ap tz dorm m ap tz detaliu living ap tz buc

Leave a Comment


+ seven = 10


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!