Daca ai un copil, da-i sa citeasca asta, TE ROG –

Daca ai un copil care e la scoala, da-i te rog sa citeasca asta.

*

Nu ma cunosti, nu prea ai de unde pentru ca am varsta parintilor tai. Poate ca ti-ar placea sa vorbesti cu mine pentru ca meseria mea face sa -i cunosc pe unii dintre artistii care-ti plac tie si ti-as putea povesti despre Smiley, Loredana, Tudor Chirila, Inna sau … habar n-am cine altcineva te bucura pe tine (lumea mea, cum spuneam, e putin diferita de a ta).

Iti scriu – cum o fac macar o data pe an – ca sa-ti spun ceva care cred ca e important pentru tine.

Stiu ca la scoala sunt colegi care fac misto de tine, uneori doar verbal, alteori devin agresivi. Uneori nu esti tu subiectul glumelor, ci prietenul tau cel mai bun. (Tuturor ni s-a intamplat asta macar o data, sa nu-ti fie rusine.)
Si te doare ca ti se intampla asta, dar nu stii ce sa faci. Ai vrea sa nu te mai duci la scoala, dar nu ai cum pentru ca mama si tata iti spun mereu ca scoala e importanta, fara carte nu poti sa faci nimic.

Si nici nu-ti vine sa le spui parintilor ca sa nu pari paracios, neputincios.

Dar nu e nicio rusine. Daca te deranjeaza ceva e bine sa spui.

Si nu e neaparat nevoie sa le spui parintilor despre situatiile astea. Poti sa apelezi la Cartoon Network care in colaborare cu  Telefonul copilului a creat un program special care sa te ajute. Il gasesti aici.

Stii, in viata, o sa intalnesti multi care vor dori sa te atace in vreun fel pentru ceea ce faci (sau nu faci), un fel de hateri de pe facebook sau youtube, doar ca o sa te intalnesti cu ei fata in fata.

Atunci o sa ai, sper, resurse ca sa stai in fata lor cu forta si sa le spui ca vrei sa mergi pe drumul tau, indiferent care crezi tu ca e drumul ala.

Dar acum esti mic si inca nu stii sa faci asta, asa ca daca te agreseaza un coleg, daca e rau cu tine repetat, daca iti face probleme la scoala doar ca sa arate ca el e mai tare, e bine sa stii ca problema e la el. Si ca-l ajuti daca suni la telefonul copilului la 116111. E gratis.

Uite si Inna, acum o vedeta internationala, a trecut prin asta. Si stie ca e important sa spui celor care pot ajuta.

Leave a Comment


eight − = 7


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!