space-oddity-new-truly-design-anamorphic-artwork-2__880space-oddity-new-truly-design-anamorphic-artwork-2__880

Iluzia optică făcută de niște designeri pe pereții unui coridor

Text de Raluca Antuca

Ești în fața unui coridor lung și simetric. Este foarte luminos, iar culorile de pe pereți sunt fresh, în nuanțe de Blue Serenity. Vezi un model destul de interesant care acoperă pereții și tavanul; pare a fi un cerc. Mai faci câțiva pași, iar forma cercului se schimbă. Dungile de culoare trasate pe pereții albi formează modele abstracte.

Această iluzie poartă numele de Space Oddity și este rezultatul unei tehnici numite anamorfoză și a unui design grafic, care amintește de graffiti. Această lucrare artistică a fost creată special în acest loc, pe care l-am descris mai devreme, și pe care îl puteți vedea în imagini, special pentru ca iluzia să aibă un impact mai mare.

Designerii de la Truly Design s-au inspirat din experimentele vizuale ale lui Holbein și Da Vinci, dar au urmărit și formele geometrice moderne plus arta abstractă. Iar denumirea de Space Oddity vine de la melodia cu același nume a lui David Bowie.

Mi-ar plăcea să văd ideea aplicată și în RO, în acele spații destinate lucrului, dar și în cafenele. Cred că aș avea mai mult spor într-un loc așa colorat și creativ. 🙂

 

Leave a Comment


− 1 = seven


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!