avatar_stillavatar_still

Pregatiti-va! Avatar va fi in 5 episoade, Obama vede primul Game of Thrones

Ieri James Cameron a anuntat ca are in lucru 4 (!) continuari al celebrului sau film Avatar pentru ca nu poate sa spuna intreaga poveste in 3 episoade asa cum anuntase intial.

Avatar 2 va fi lansat in decembrie 2018, iar urmatoarele trei filme in 2020, 2022 in 2023. Primul film a fost lansat in 2009.

Dincolo de detaliile pe care le intuiesti din acest anunt (cat de pasionat de James Cameron de lumea pe care a creat-o, cum vrea sa lase in istoria cinematografului o saga de referinta), mai e ceva.

Astazi avem oameni care se uita ore in sir la episoade consecutive din acelasi serial, intr-un fenomen pe care cercetatorii il pun pe seama controlului pe care spectatorul vrea sa-l aiba asupra unei opere vizuale. Control care seamana cu lectura unei carti: citesti, vrei sa te opresti, pui semn si gata – o sa mai deschizi cartea cand mai ai timp. Dar nu te opresti neaparat la sfarsitului unui capitol.

Fenomenul ia amploare pentru ca e aparut din nevoile de consum si e doar o chestiune de timp pana cand marile seriale vor urma toate strategia cu “punem toate episoadele online si-i lasam pe spectatori sa se uite ei cand vor si cat vor.”

Iar Cameron face filmele sale cu gandul de a oferi spectatorilor posibilitatea de a se “scufunda” cu totul in poveste. 5 filme Avatar, nenumarate ore de seductie cinematografica, de a trai 100% intr-o alta lume. Pentru ca e doar o chestiune de timp ca, odata filmele toate realizate, sa fie vizionari maraton cu episoadele anterioare.

*

Tot ieri s-a anuntat ca presedintele Obama va fi primul care va vedea episoadele noi din Game of Thrones si ca un reprezentant HBO se va duce la Casa Alba cu dvd-urile cu mai multe episoade si va sta la vizionarea in serie a lor. Adica pana si presedintele Americii se pierde intr-o lume, ore in sir. (dincolo de PR-ul urias pe care-l face pentru acest serial, cum a facut si pentru Star Wars).

*

Toti ne-am uitat la seriale in serie, mai ales in vacante eu fac asta, ma asez in fata televizorului cu mult popcorn si ma rup de toata lumea din jur, imi curat mintea si ma duc intr-o lume simpatica.

Dar vestea lui James Cameron cu Avatar in serie de 5 filme, toate de 2 ore si ceva, m-a facut sa ma gandesc cum va arata fenomenul acesta in 10 ani. Cum se va uita un fan Avatar 13 ore, in 3 D, la povesti cu creaturi stranii al caror look vine din creaturile din fundul marii. Si cat de puternica va fi imersiunea, senzatia ca esti parte din lumea respectiva

Fenomenul Binging. E parte din viata noastra deja. Si aventura de a te pierde in lumea personajelor unei povesti pentru ore in sir, in vizionari de episoade, de filme din aceeasi serie, e doar la inceput.

 

Leave a Comment


+ 4 = thirteen


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!