bazavan nespresso VRbazavan nespresso VR

Cum am ajuns pe o plantatie de cafea din Columbia direct din mijlocul Bucurestiului –

Zilele trecute am fost in vizita la prietenii mei de la Nespresso Boutique, in Dorobanti, la magazinul lor concept.

Sunt o clienta veche Nespresso si radeam cu reprezentatii brandului in Ro ca am obiceiuri de consum foarte specifice: o anume cafea pentru Ristretto (Indriya from India), un alt sortiment pentru cand vreau sa beau cafea cu lapte (Vanilio) si pentru sambata dimineata, specific pentru acea zi daca sunt acasa, un alt sortiment de cafea (Rosabaya de Colombia)

Imi place pentru sambata dimineata acest sortiment pentru ca micul dejun din ziua aceea e, de obicei, cu fructe pe terasa… Cum Rosabaya de Colombia e o cafea cu note de fructe rosii si nuante subtile de vin, mi se pare mie ca imi da o nota de rasfat si eleganta cu care ma simt bine diminetile de week end la mine pe terasa.

La Nespresso Boutique am descoperit insa ca tocmai au facut un eveniment dn sortimentul acesta de cafea: Rosabaya de Colombia .

Mai exact, au adus tehnologia de ultima ora in zona experientei consumatorului care vrea sa stie ce bea si cum este preparata cafeaua pe care o bea.

In Nespresso Boutique poti vedea un film de 5 min in VR care te transporta la propriu pe plantatia din Columbia unde se cultiva cafeaua pe care urmeaza sa  consumi, daca alegi Rosabaya de Columbia.

Am mai povestit ca am acasa o planta de cafea pe care o cresc intr-un ghiveci in forma de ceasca 🙂 si ca am un parfum cu aroma de cafea, atat de mult imi place aceasta aroma acestui bob in versiunea lui prajita, desigur.

Stiu deci o multime de lucruri despre cum arata fructul de cafea (ca o cireasa, care se curata pana la sambure pentru a se lua bobul), dar chiar si asa tot mi s-a parut super spectaculos sa vad in film in VR care mi-a permis sa ma plimb pe plantatie si in fabrica in care boabele de cafea sunt curatate.

Mi se pare foarte tare ca tehnologia se imbina astfel cu pasiunea pentru cafea, dincolo de aparatura sofisticata pe care o perfectioneaza fiecare brand.

Un film ca acesta te face sa apreciezi si mai mult ceea ce bei, sa stai sa-ti tragi sufletul si sa te bucuri in fata unei cesti de cafea, sa redescoperi savoir vivre-ul.

Puteti face o excursie 360 pe plantatie aici ( e o experienta foarte speciala ca si cum ai fi parte dintr-un joc… pe o plantatie de cafea),  iar la TIFF daca ajungeti o sa vedeti si filmul in VR. Sau daca ajungeti la Nespreso Boutique din Dorobanti…

Filmul a fost realizat anul trecut cam pe vremea asta (mai iunie) si chiar e o experienta speciala.

Cat despre tehnologie, m-am jucat putin cu noul aparat Nespresso care e deja un mini computer gratie unei aplicatii care-l conecteaza la tableta sau telefon. Poti sa programezi ora la care sa-ti faci cafeaua, cati mililitri de apa…

Chirurgie in cafea:)

Revenind la unul dintre sortimentele mele preferate, Rosabaya de Colombia, e bine sa stiti ca in aceasta perioada, gratie acestui film care celebreaza cafeaua provenita din Columbia el face parte dintr-un pachet special cu alte 3 sortimente (Indriya, Bukeela Lungo, Dulsao) si poate fi cumparat desigur din Nespresso Boutique.

Iar acesta este unul dintre proprietarii de plantatie de cafea de unde se culeg boabele pentru Roabaya de Columbia.

nespresso columbia

 

Leave a Comment


2 + = ten


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!