tvtv

E rusinos ca Viorica nu a stiut aria cercului, dar mai grav a fost ceea ce a urmat  in acel raspuns

A intrebat-o  o jurnalista pe veorica care e aria cercului, in baza informatiilor oferite ca a facut meditatii la matematica pentru copiii prietenilor.

Raza la patrat, a zis doamna si-a zambit.

Pi ori raza la patrat, a completat jurnalista.

Da, pi ori raza la patrat, a corectat doamna fosta premier.

Dupa care a inceput un asalt obraznic la adresa reporteritei in care-i spunea ca stie matematica, a facut 5 ani de facultate, dintre care 3 cu multa matematica si a terminat cu nota 9 facultatea. O invita si la discutii private pe jurnalista sa vada ca ea stie matematica.

 

Hopaaaaa!

Atitudinea doamnei post greseala e de fapt definitia atitudinii psd-ului : nu esti pregatit dar ai tupeu, il ameninti pe cel care te-a pus in inferioritate, vrei sa-l domini, sa-l iei de guler si sa se convinga singur, eventual de frica, ca tu esti pregatit si stii ce trebuie sa spui.

E atat de definitorie aceasta parte a raspunsului doamnei fost premier pentru ce au adus in spatiul public acesti incompetenti, sarlatani care au ajuns in functii de conducere, atat de cancerigen la nivelul intregii populatii ca discurs public incat e inspaimantator.

Oamenii s-au amuzat ca n-a stiut sa raspunda cat e aria cercului… “uite ca am prins-o cu inca o prostie, sa radem”… si in bucuria ca ni s-a dat circ si paine, nu am mai fost atenti la ce a fost dupa raspuns.

Aroganta si nesimtirea abordarii, niciun moment de jena pentru ca nu a stiut raspunsul, atac direct la cea care o pusese in inferioritate.

 

De partea cealalta, presedintele Iohannis intrebat de necesitatea limbilor straine in functia publica – tot o chestiune de educatie – a raspuns “pe mine m-au ajutat”, dar a continuat spunand ca nu toti politicienii de la consiliul europei stiu limbi straine si ca e greu sa vorbesti via translator, dar se poate si asa. Si le-a recomandat copiilor din sala sa invete macar o limba straina pentru ca o sa-i ajute.

Nimic spectaculos, nicio smetie data doamnei Dancila, nimic de ras pentru public, nimic de scos in stiri. Ceva normal, educativ, cu bun simt.

Bunul simt e plictisitor, asa e… dar vreti sa fie prostia (insotita de aroganta, pentru ca prostul e si fudul) mereu la putere? Vreti ca aceasta mizerie de discurs – cand gresesc eu, tu esti de vina pentru orice oi gasi eu ca esti de vina – sa fie norma?!

#hailavot De noi depinde sa facem curatenie.

8 Comments Published

5 years ago / Reply

a dat si iohanis cu bâta-n baltă la întrebarea “cât faceți până la sibiu”. a răspuns “depinde cu ce…” pe bune? putea să răspundă “prea mult, pentru că nu e infrastructură”.
omul simplu, care știe cum călătoresc politicienii, s-a gândit imediat la alte chestii: girofare, elicoptere.

5 years ago / Reply

In cazul lui KI, intocmai replica ”pe mine m-au ajutat” a fost apogeul ”arogantei si nesimtirii abordarii”. Intrebarea a fost, evident, pregatita intocmai pentru a sublinia inca o data incompetenta lui Dancila, nu eruditia lui KI. Sa scrieti despre Dancila ca are tupeu, ca vrea sa domine, spre deosebire de KI, care este ”normal, educativ, cu bun simt”, mie mi se pare cel putin hilar. Dar aceasta este frumusetea democratiei. Nu toti vedem lucrurile la fel. Desigur, cineva greseste.

5 years ago / Reply

Tocmai prin faptul ca intrebarea a fost evident “la fileu”, dar el a preferat sa nu pomeneasca numele lui Dancila i-a demonstrat superioritatea. Arogant – da, dar nesimtit – nu, nu avand in vedere oponentul si mai ales, asa cum arata si articolul, dezbaterea organizata de oponent in paralel.

5 years ago / Reply

Tu, pt ca esti putin analfabet, te identifici cu Veorica, motiv pt care enunti critici fanteziste la adresa lui Iohannis. “Hilar” este diferit de “ilar”, dar nu ti-a spus PSD-ul, nu? Rapsunsul lui Iohannis a fost unul pragmatic cu mesaj pt tineri, evident: invatati, ca e mai bine. Nu a sustinut ca Veorica nu stie nicio limba straina, desi romana pare sa-i fie straina. Sa spui ca Veorica nu are tupeu fie si numia pe exemplul cu cercul denota ca nu intelegi nimic din comportamentul uman, deci iubesti grobienii, in speta psedeii. Nu-ti mai da cu parerea, ai multe de invatat si te faci de ras. Deci priveste, asculta si invata.

5 years ago / Reply

Mai, nene, Razvane, de ce nu-ti hranești nervii capului? Întrebarea e idioata, raspunsul este corect. Depinde cu ce: cu trenul e una, cu avionul e alta, cu elicopterul (ca Veorica) e alta, cu bicicleta, cu masina, cu trotineta, cu piciorul, cu calul, cu magarusul, cu motocicleta, de fiecare dată e altfel și durata deplasării diferă. Ce ne facem cu nivelul intelectual din țară asta? Depinde, din nou, la cine ne referim. Te-ai prins?

5 years ago / Reply

Pentru razvan. Prietene , KI a avut dreptate, ti-se pare ca suntem in perioada omului care locuia in grote?? Suntem in 2019, te poti deplasa cu autovehicul, cu tren, cu avion, pe jos, cu bicicleta , cu caruta. Nu depinde deplasarea de asaceva??

5 years ago / Reply

Bunul simt e plictisitor, asa e…

Noi avem multe turcisme. Ne plac bătăliile de cocoși, să cerem și să dăm bir/șpagă, să umilim, preferăm oricând un prost pentru că ne simțim superiori. Nu ne bucură unul superior de la care să învățăm, preferăm să rămânem mediocri, proști să fie că ne simțim bine 🙁

Există din fericire și excepții. Asta mă face să mai trag speranță!

5 years ago / Reply

Bună seara!

Am ascultat podcastul “Pe bune” în care ați fost invitată și mi-a plăcut foarte mult.
Și pentru că mi-am dorit să aflu mai multe, să citesc ceea ce scrieți, am căutat blogul dumneavoastră și mă bucur că l-am gășit.
Totuși, bucuria mea s-a transformat în tristețe în următoarele secunde pentru că am constatat faptul că textele sunt scrise fără diacritice. Citesc greu și mă tot împiedic în parcurgerea textelor de felul ăsta. M-am obișnuit să le evit. Îmi pare rău, dar nu voi fi unul dintre cititorii acestui blog.
Vă doresc tot binele din lume!

Leave a Comment


8 − seven =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!