o gura de cafea

Cind iei o gura din lichidul cald, maroniu-negru, primul lucru care te izbeste e aroma: o pelerina de miresme care se rasuceste pe tine. Ma rog, chiar prin tine.

N-ar fi sexy o femeie imbracata doar in parfum de cafea?!

Dupa ce cafeaua a atins buzele tale si-a pornit prin tunelul in care locuieste sufletul, incepe magia: papilele gustative aflate pe lateralul limbii transmit semnale despre gust – mai acid sau mai prietenos, iar creierul sopteste: ciocolata, lamiie, portocale, scortisoara, vulcan etc

E secretul pe care-l duce cu el bobul de cafea, intr-un ulei aflat la mijlocul sau. Ulei care, in perioada de crestere a captat aromele apropiate din zona in care a crescut. A luat de la prieteni cite ceva.

Cind cafeaua coboara catre stomac creierul stie ca un ingredient misterios o sa-l ajute sa stimuleze cortizonul si adrenalina, iar el va fi mai vesel si mai activ.

E vesel pentru ca lichidul asta magic il ajuta sa nu mai faca Alzheimer, reduce riscul de Parkinson, creste memoria pe termen scurt, inlatura migrenele, protejeaza ficatul reducind incidenta cirozei, reduce riscul de cancer farigian, previne cariile dentare si e un puternic antioxidant (adica incetineste imbatrinirea)

Cind caldura cafelei ajunge in stomac se mai petrece o magie: se deschid barierele conversatiei.

Si vorbim, povestim, ne amintim, birfim. Cu voce tare sau cu noi insine.

*

Din aceasta dimineata, pina la sfirsitul saptaminii sunt la Starbucks – America House, invat trucuri despre cafea, aflu povesti despre oamenii care o prepara si ma uit la oamenii care o cumpara si o consuma.
Si cind mi se va face pofta sa povestesc, birfesc, vorbesc il voi avea partener pe Adrian Ciubotaru

E 6.25 am si n-am baut nici macar o gura de cafea; in 5 min ies pe usa si ma indrept catre Starbucks.
O zi buna.

Leave a Comment


five − 1 =

Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!