AFIS Why democracyAFIS Why democracy

Filme si limonada albastra

* text de Noemi Revnic

“WHY DEMOCRACY?” Este numele festivalului de film documentar dedicat democratiei si drepturilor omului care se desfasoara la MTR in perioada 3-8 august. Organizatorii acestui eveniment sunt British Council si Asociatia Pro Democratia . Au fost selectate 22 de filme documentare proiectate pana acum in peste 200 de tari, cu o audienta de peste 300 de milioane de spectatori. Nu va asteptati la filme cu happy end si sirop, ci la subiecte destul de dure care fac parte din realitatea acestui secol care isi poarta razboaiele si mascaradele politice in fata televizorului si mai nou, pe Facebook si pe twitter. Actiunea filmelor se desfasoara in Marea Britanie, Bolivia, China, Croatia, Cuba, Danemarca, Republica Democrata Congo, Egipt, India, Iran, Italia, Kenia, Republica Liberia, Pakistan, Rusia, Africa de Sud, Spania si Statele Unite ale Americii. Filmele sunt in limba engleza si au subtitrare in limba romana, iar intrarea este libera. Aici gasiti mai multe detalii despre acest festival inedit si programul filmelor.

Destul de aproape de MTR, pe strada Mahatma Gandhi se afla Galeria AnnArt, care va asteapta pana in 8 septembrie cu “artZoom de vara”, o expozitie cu 34 de lucrari de pictura, sculptura, grafica si desen semnate de Sorin Ilfoveanu, Stefan Caltia, Laura Covaci, Francisc Chiuariu, Dorin Cretu, Adrian Ilfoveanu, Mircea Roman, Paul Neagu, Vladimir Setran, Constantin Rusu, Paul Timofei si Monica Timofei. In plus, joia este ‘’jour fixe”, cu limonada albastra, creatia statement a galeriei. Aici gasiti mai multe detalii

Un weekend minunat va doresc si un august cu soare si ceva ploi calatoare.

*

Noemi Revnic este specialist in comunicare, colaborator Harper’s Bazaar Romania. O puteti citi si pe blogul ei, Placerile lui Noe.

Leave a Comment


three × 5 =

Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!