retetele lui nicolai blogretetele lui nicolai blog

Retetele lui Nicolai #haisamincamimpreuna

ieri am muncit jumatate din zi din La cantine de Nicolai, cu escale mici in bucataria lui Nicolai Tand (domnul simpatic pe care-l stiti drept jurat la Top Chef) unde am invatat sa gatesc lucruri super gustoase si rafinate care… smekerie… se prepara in citeva minute.

Lui Nicolai chiar ii place mincarea (desi silueta lui nu arata deloc ca si cum ar sta multa vreme prin si pe linga bucatarie) si cind vorbeste despre ce vrea sa gateasca si cum intentioneaza sa combine ingredientele, ti se face foame instant: ai vrea sa maninci si ultima  bucatica din mincarea nepreparata inca.

Ieri, Nicolai gatea pentru blogul lui – Retelele lui Nicolai – adica facea pe bune ceea ce urmeaza sa cititi saptamina viitoare pe blog. Se gindise la retete la 4 dimineata pe cind, adormit, il hranea cu lapte pe Iancu – baiatul lui de doar o luna.

prima reteta a fost foetaj cu roshii provensale.

eu am strimbat din nas “nici nu ma uit, nu sunt in stare sa fac asa ceva… foetajul e un lucru complicat”, el s-a uitat la mine rizind si-a zis “foetajul si eu il cumpar, doar patiserii fac foetaj astazi. nu te invat sa gatesti ceva ce nu poti, toata lumea poate ce arat eu.”

s-a dovedit ca era simplu si…. mega gustos.

cum au fost toate retetele pe care le-a facut: un desert cu roshii si banane (vai vai vai cit de bun si de surprinzator ca gust si se prepara in 15 min, dupa ceas), o salata de morcovi cu stafide (preferata mea, am executat si acasa aseara) , un sufleu de broccoli (asta a fost putin mai complicat si mi-a spus ca am nevoie de citeva incercari acasa ca sa-mi iasa perfect. “tre sa-ti cunosti bine cuptorul”, a zis Nicolai si io m-am gindit ca n-am vorbit niciodata cu cuptorul meu ca sa stiu ce-l doare si de ce are nevoie)

reteta de sufleu de broccoli a si postat-o, o gasiti aici.

dar ce mi-a placut cel mai mult si mai mult ieri in bucatarie, printre Retelele lui Nicolai, a fost bucuria lui de a gati si de a -ti oferi ceea ce a creat. isi exercita magia cuvintelor care dadeau nastere la gusturi in mintea ascultatorului asupra tuturor: asupra Monicai , sotia lui, pe care a invitat-o sa guste fiecare fel nou de mincare creat cu acelasi entuziasm cu care a invitat-o pe o doamna din restaurant, clienta, sa incerce macar putin o supa crema (pt ca nu mincase niciodata) “sa-i simtiti textura si gustul fain”.

cind am plecat de acolo, puteam sa mut si muntii in bucataria mea, ma simteam ca si cum as fi in stare sa fac cele mai rafinate mincaruri…

… care se prepara in 15 min, desigur.

voi pregati in week end dintre retetele lui Nicolai si imi voi invita prietenii la masa #haisamincamimpreuna.

***

Puteti descoperi minunatiile lui Nicolai – toate create in asa fel incit oricine sa le poata pregati in foarte scurt timp – pe blogul lui Retetele lui Nicolai.

P.S. el m-a lasat in bucataria lui frumoasa, eu i-am facut cunostinta cu Audi-ul A3 Sportback cu care vad lumea #dinscaunuldinstinga. Era mult prea simpatica situatia inversata (barbat-bucatarie vs femeie-masina) ca sa nu ne distram putin. Va arat fotografii in curind.

Leave a Comment


six × = 48

Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!