penne-siciliene-cu-crevetipenne-siciliene-cu-creveti

ce am mincat dupa ce-am terminat cu Oshawa

pentru cei care nu stiu, Oshawa este o cura detox in care maninci doar griu, hrisca, mei si orez, fierte sau coapte. sau cum te taie capul. ai voie sa folosesti sare si apa. atit.

cura tine 10 zile si este rai curat pentru corp si minte, e o lectie minunata despre cum ne influenteaza energia ceea ce mincam. am scris despre cura aici.

*

am terminat de tinut cura miercurea trecuta si multa lume m-a intrebat ce am mincat prima data si prima data dupa aceasta aventura (trebuie sa recunosc ca nu mi s-a parut greu de tinut, mi-a fost pofta de vinul roshu si de portocale, dar am supravietuit 10 zile, nu era ca si cum n-as mai fi mincat niciodata portocale sau n-as mai fi baut vin)

prima mincare pe care am pregatit-o a fost o supa crema de linte, cu seminte de susan. asta pentru ca nu aveam foarte multe alte alimente in casa (stiam ca 10 zile manic hrisca si griu, asa ca am profitat sa fac curat inainte in toate proviziile) si era frig si zapada foarte mare si nu voiam sa ies la cumparaturi.

urmatoarea masa a fost… cartofi prajiti de la McDonald’s , pentru ca mi-era pofta de cartofi prajiti (nu sariti sa protestati, cind e vorba de cartofi prajiti cei de la McDo sunt mai sanatosi decit cei pe care-i facem acasa, am sa scriu curind despre asta pentru ca de o jumatate de an tot vreau sa scriu cum se fac cartofii de la McDo. am fost la una dintre fabricile lor de pregatit cartofi si stiu cum se fac)

apoi a fost o iahnie de fasole cu cirnati pe care am gatit-o acasa, din nou pentru ca mi-era foarte pofta. cirnatii au fost de casa, ardelenesti, adusi de la mama unui prieten.

dupa care am intrat in ritm normal: mult peste, fructe de mare;

am pastrat in alimentatie turtele din tarite de griu cu faina de mei,ovaz sau hrisca pe care le prepar in fiecare dimineata (miroase minunat in casa cind coci piine), doar ca de data asta folosesc drojdie si o multime de condimente: oregano, busuioc, curry dulce , susan, mac etc

duminica la prinz am gatit pentru citiva prieteni ceva ce imi imaginam ca e bun inca din timpul curei de detox: mei fiert cu putin ulei de masline, legume gratinate cu brinzade capra si seminte de susan, sos de soia, piinici de ovaz si hrisca in care erau ceva urme de oregano si curry dulce.

acum in bucatarie se pregatesc niste penne siciliene cu creveti, cu un sos cu whiskey.

*

mi-am pastrat energia de dupa detox, ma simt foarte bine si foarte usoara.

aaaa, am uitat: aproape la toate mesele am baut cite un pahar de vin roshu:) cu exceptia micului dejun, desigur.

 

One Comment Published

5 years ago / Reply

Cand se revine la normal din astfel de cure, trebuie sa se faca treptat.

Leave a Comment


four × = 8

Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!