cheesecake cu zmeuracheesecake cu zmeura

(reteta) Cel mai delicios cheesecake fara coacere

text de Eliza Manolescu

Astazi iti recomand sa incerci o reteta absolut delicioasa de cheesecake cu nutella. Se prepara repede, nu necesita coacere si are un gust foarte bun. De fiecare data cand am chef de ceva dulce sau de gatit, prepar aceasta reteta incat am ajuns sa masor ingredientele “din priviri”.

cheesecake

Ingrediente de care ai nevoie pentru acest deliciu culinar:

Pentru blat: 250 g biscuiti cu unt, 100 g unt topit, 8 linguri lapte

Pentru crema: 350 g crema de branza, 250 ml frisca batuta, 4 linguri de crema de ciocolata (eu folosesc nutella), 3 linguri de zahar pudra si 200 g capsuni.

Cum prepari acest cheesecake absolut delicios:

Prima data zdrobesti biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie si ii amesteci impreuna cu lingurile de lapte si untul topit. Pregatesti o tava rotunda cu fund detasabil si asezi compozitia si tapetezi usor, apoi pui tava in frigider pana pregatesti crema.

Mixezi bine crema de branza cu zaharul pudra vreo 3-4 minute, apoi adaugi frisca batuta separat si amesteci usor. Pui si lingurile de nutella si amesteci pana se formeaza o crema omogena. Apoi scoti tava din frigider. Tai capsunile in jumatate si le asezi in rand, lipite de marginea peretilor detasabili ai tavii. Adaugi crema peste capsuni si peste blatul de biscuiti si nivelezi. Adaugi tava in frigider, de preferat pe parcursul intregii nopti sau macar 6-7 ore, sa fii sigura ca s-a intarit compozitia.

Optional decorezi cheesecake-ul cu cateva capsuri, zmeura, cirese sau fulgi de ciocolata.

Leave a Comment


× nine = 18


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!