text de Eliza Crihana
Prajiturile sale sunt adevarate opere de arta, sculpturi geometrice impecabile si riguroase, care sunt o sarbatoare pentru ochi inainte de a fi gustate. Tanara rusoaica Dinara Kasko are o diploma in Arhitectura la Universitatea din Karkhov, in Ucraina, si a petrecut 3 ani studiind designul 3D in Olanda. Adevaratul ei talent provine dintr-o combinatie de modelare 3D si o pasiune pentru produsele de patiserie fina.
Acum, Kasko proiecteaza forme de tort din silicon, pe calculator, creand siluete care ies din imaginatia ei cu fler si un aspect unic, adesea datorita software-ului grafic.
Inspirata de pictura, sculptura si colaborarea cu artistul José Margulis, Kasko a creat prajituri bazate pe arta cinetica si abstractizarea geometrica. Ingrediente de baza sunt untul, zaharul, faina si ouale. De asemenea, de multe ori foloseste faina de migdale, piure de fructe (zmeura, capsuni, mure, etc.), fructul pasiunii, mango si caramel.
Visul ei este sa obtina o educatie profesionala de la bucatari talentati si ambitiosi, intr-un restaurant cu stele Michelin, iar apoi sa-si lanseze propriile ei produse. Cu asa talent, are toate sansele sa reuseasca!
Capodoperele ei sunt atat de irezistibile incat au devenit un succes pe Instagram, cu o jumatate de milion de utilizatori ce urmaresc riguros fiecare experiment culinar pe care l-a postat artista.