Catedrala – Raymond Carver vs oamenii obisnuiti

Catedrala e o proza scurta a lui Raymond Carver despre un moment magic care apare intre un orb si sotul uneia dintre prietenele sale. e o poveste frumoasa despre deschidere si prietenie, despre a simti inainte de a crede sau a vedea.

In aceasta proza scurta (textul in engleza e aici, dar il gasiti si in romaneste la Polirom, in cartea omonima), orbul il invata pe cel care vede sa deseneze o catedrala.

in proiectul learning to love you more, tema pentru acasa cu nr 46, suna asa:
Read Raymond Carver’s short story Cathedral out loud with a friend. Afterwards draw the Cathedral that is described in the story: one person should close their eyes and rest their hand on the hand of the other person who is drawing. Help the person drawing (who has his/her eyes closed) by describing the various parts of the church, etc.

sunt citeva zeci de desene trimise de oameni din lumea intreaga,

asta e catedrala facuta de Peter Max Lawrence

*
iar asta e catedrala desenata de Aditya Gupta


*
iar proiectele toate, ale oamenilor care au desenat pe simtit, nu pe vazut, le gasiti aici

*
altfel, daca nu v-ati intilnit inca cu Raymond Carver ( Taci, te rog; Despre ce vorbim cind vorbim despre iubire; Catedrala – toate la Polirom) poate v-am trezit curiozitatea acum. e unul dintre rarii scriitori care pot sa construiasca magie din nimik, care pot prin cuvinte f simple/banale sa transforme cel mai obisnuit lucru intr-o poveste cu multa tensiune si mister.

3 Comments Published

15 years ago / Reply

cand iti gasesti timp sa cauti, sa scrii, sa simti toate aceste lucruri?
esti surprinzatoare

15 years ago / Reply

carver e un domn pe care-l iubesc de multa vreme, dar mi-am adus aminte de el si am recitit catedrala, dupa ce un prieten, Octavian, mi-a trimsi cartea care vorbeste despre proiectul learning to love you more.

e deci un amestec de timp alocat pt asta + prieteni buni care imi stiu gusturile si/sau ma simt
🙂

15 years ago / Reply

eu din pacate trebuie sa reiau de la zero relatia cu carver. felul in care mi-a fost prezentat la facultate mi l-a facut total antipatic – si daca numai asta ar fi cazul, as rasufla inca usurat. din cand in cand imi dau seama ca sunt o groaza de autori care au fost distrusi didactic si sunt inca nedrept cu ei. so carver it is, amazon.com here i come 🙂

Leave a Comment


five + 6 =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!