internship – asistent redactor sef tabu – rezultat

in urma cu o luna am anuntat ca doresc sa organizez un internship la Tabu. acest internship face parte dintr-un proiect mai mare care sper sa-mi permita sa-mi ating unul dintre obiectivele acestui an: sa construiesc ceva in industrie, sa-i ajut pe altii cum si eu am fost ajutata.

in prima faza am fost tare necajita pentru reactiile de pe blog si, pina in seara asta, nu am citit niciuna dintre aplicatii. in seara asta, am mai realizat inca o data ca sunt atit de multi oameni frumosi, incit merita sa te expui criticilor, ca sa-i intilnesti.

au fost 52 de aplicatii, unele dintre ele incredibil de emotionante prin sinceritatea lor (diana anghel te-am iubit tare pentru “de ce scriu? din egoism” – toti scriem cu acelasi motiv, dar putini au curajul de a recunoaste; mi-a placut teribil descrierea cinematografica a elenei tacu cu care si-a deschis scrisoarea “de ce vreau sa fiu jurnalist”: sa perseverezi sa scrii, ai super talent!; cum mi-a plct foarte mult de alma popan – si tu trebuie sa scrii, esti foarte calda si foarte fresh; iar steliana moraru m-a facut sa pling cu bunul ei simt si emotia din scrisoare)

va multumesc tuturor celor care ati aplicat, avind incredere in ceea ce v-as putea oferi ca experienta de munca in urmatoarele trei luni.

pentru primul internship am ales-o pe elena nicoleta mihaila, 20 de ani, studenta la facultatea de jurnalism, hyperion.

iata un fragment din scrisoarea ei pe tema “de ce vreau sa fiu jurnalist”

– Pentru că jurnalismul te educă. Te face să observi altfel lumea, să fii atent la detalii şi să observi mereu ceva inedit pe care să vrei să-l povesteşti şi altora după ce te-ai documentat riguros. Pentru că documentarea devine un stil de viaţă.

– Pentru că îmi place să anunţ lumea în felul meu, câteodată subiectiv, dacă m-am ataşat prea mult de subiect, dar şi obiectiv cu speranţa că o să primesc un feedback pe măsură ca să pot şi eu la rândul meu să învăţ pentru data următoare.

– Pentru că oamenii au părerea greşită că viaţa este grea; de ce să nu existe mai multe persoane care să le deschidă ochii către o lume uimitoare, o lume mai simplă, dar frumoasă şi la fel de justă?

– Pentru că fiecare om în parte are ceva de spus dacă eşti deschis şi ai răbdare să asculţi, ca mai apoi să-i faci cunoscută povestea.

de luni, 15 februarie, elena vine in redactia tabu. noi vom fi pe ultima suta de metri cu numarul de martie, deci va intra direct in vulcan.
cind ne linistim, va avea teme pentru acasa (de citit sau de scris 🙂 ), va merge la intilniri de business si va participa la sedintele de redactie.
saptaminal va va povesti aici ce i-a placut si ce nu din intimplarile pe care le-a trait in ultimele 7 zile.

in septembrie mai fac un internship, asa ca va astept atunci cu alte aplicatii.
multumesc tuturor celor care si-au facut timp sa-mi scrie pentru acest internship.

7 Comments Published

14 years ago / Reply

Felicitari castigatoarei! Sa profiti de acest internship, sa “absorbi” tot ce iti va oferi Cristina, pentru ca este o ocazie unica! Sunt sigura ca aceasta experienta iti va fi extrem de utila, iti va deschide multe usi. Bravo ca ai reusit s-o deschizi deja pe prima! Iti Multumim si tie Cristina, ca ai avut rabdare sa citesti toate cele 52 de scrisori, si multumim pentru incurajari, cred ca toate fetele care au aspirat la acest post au nevoie de mici imbolduri pentru a continua….pentru a reusi 🙂

14 years ago / Reply

Cristina…din alegerea ta, din ce spui ca te-a impresionat si din comentariul elenei, vreau sa te intreb sincer: Ai vrut inca de la bun inceput sa alegi o fata? Pentru ca nu vad nicio mentiune de sex masculin pe aici, ma intreb daca au aplicat sau poate tu nu te-ai asteptat ca pt Tabu sa aplice si baieti. Deci?

14 years ago / Reply

Eu sunt fata care scrie din egoism. Imi pare tare rau ca nu am primit internshipul asta, dar poate data viitoare.
Iar tu, Cristi, daca ai fi citit postul despre internship, ai fi vazut ca se astepta sa primeasca aplicatii si de la baieti.

14 years ago / Reply

diana & elena, mi-ar placea sa va cunosc, poate treceti pe la redactie cind aveti timp

cristi, au fost 4 baieti. dar fetele au fost mai bune:)

14 years ago / Reply

Felicitari sincere castigatoarei! Va doresc amandurora mult spor in tot ce veti face de acum incolo!

14 years ago / Reply

Multumesc mult pentru aceasta ocazie si pentru tot, abia astept sa incep si sper ca o sa fiu un invatacel bun. 🙂

14 years ago / Reply

Buna Cristin!

E foarteinteresanta initiativa ta si te felicit. Eu mi-am inceput cariera de jurnalist tot prin intermediul unui internship, doar ca eu m-am orientat catre presa online.

Vreau sa iti sugerez sa arunci o privire pe Legea nr. 279/2005, legea privind ucenicia la locul de munca. Evident ca este vorba de o suma foarte mica de bani, dar in felul acesta internii ar avea o satisfactie si vor fi motivati. Pana la urma si munca la birou presupune cheltuirea unei sume de bani (transport, un sandvish, pe un suc, o tigara).

Eu cred ca initiativele de genul acesta inlocuiesc cu succes practica pe care orice student trebuie sa o realizeze in timpul studiilor teoretice. Este modalitatea poate cea mai eficienta de a “invata meserie” si de a testa lucrul in redactie.

Mult succes in ceea ce faci!

Leave a Comment


eight × = 48


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!