eu cind vreau sa fluier, fluier – opinii de la vizionarea Tabu

am rugat citiva dintre invitatii la vizionarea Tabu a filmului Eu cind vreau sa fluier, fluier sa scrie 5 rinduri despre film.

acum trei dintre distinsele domnisoare

Florin Șerban, Cătălin Mitulescu și Daniel Mitulescu au reușit să facă un film de nota 10. Iubesc filmele europene. După ce-am văzut „Eu dacă vreau să fluier, fluier” încep să cred și în cinematografia din România. Dintre filmele românești mult lăudate în ultimii ani, „Eu dacă vreau să fluier, fluier” a fost primul care mi-a întrecut așteptările. E unul dintre acele puține filme pentru care trebuie să mergi la cinematograf.

Despre George Piștereanu pot să spun doar că m-a cucerit. Mi se pare uimitor că un actor atât de tânăr poate să joace atât de bine într-un rol deloc ușor.
Tara Duveanu

*
Cand stii ce vrei, nu mai conteaza la ce renunti ca sa iti atingi scopul. Am gasit un Terminator mioritic, unul care in loc de “I’ll be back” iti spune la fel de puternic :” Cand vine chelnerita mai cere-mi si mie o cafea”. Cand vedeti “Eu cand veau sa fluier, fluier”, ganditi-va la viata voastra mult prea ocupata. V-ati da demisia doar ca sa aveti timp maine sa va plimbati prin parc cu o fata cu buze frumoase?
Magda Mihaila

*
„Eu cand vreau sa fluier, fluier”- povestea Celuilalt

Disclaimer: Vizionare posibil marcata de scepticismul a la maniera “iar a mai primit un film romanesc premiu pentru exotism”. In primul rand al salii, recomandare din „The Dreamers” pentru cat mai multe detalii, am vazut „Eu cand vreau sa fluier, fluier” in detaliile mele.

Pe scurt: Silviu mai are doua saptamani si se elibereaza din inchisoare. Silviu are un frate mai mic. Mama lor a fost in Italia, acum s-a intors si vrea sa il ia pe fratele mai mic cu ea. In penitenciar vine in practica un grup de studenti de la sociologie printre care si Ana, fata cu buze frumoase. Silviu se indragosteste de Ana. Silviu nu vrea ca fratele mai mic sa plece in Italia.

Detaliul meu nr.1 : Cercetatorul domina subiectul dar nu se simte. Ana e studenta la Sociologie in practica. Am fost si eu. Silviul e „Celalalt”, un detinut, alta specie de oameni… Ana e din lumea oamenilor care stabilesc cine e „Celalalt” . Ana e sigura pe ea, cerceteaza si pune intrebari. Silviu raspunde: da sau nu. Silviu pune intrebarile; Ana raspunde da sau nu.

Detaliul meu nr. 2: In interviuri, de cele mai multe ori abia dupa ce inchizi reportofonul incepe adevaratul interviu. Silviu pune intrebari, Ana raspunde monosilabic. Silviu simte reticenta. Silviu inchide reportofonul si ii spune Anei „nu se mai inregistreaza”, apoi Silviu se aproprie gradual de Ana pana cand Ana il poate privi in ochi.
„Eu cand vreau sa fluier, fluier” e un posibil castigator in fata criticilor occidentali pentru exotism, pentru „Tutti frutti” facut faimos de Tony Gatlif in „Gadjo Dilo” si cantat de un detinut aici . Pentru mine au castigat detaliile mele. Chiar si miza pe exotism tot din sociologie vine… Pentru mine „Eu cand vreau sa fluier, fluier” e povestea Celuilalt.

Miruna Codeanu

8 Comments Published

14 years ago / Reply

Cristina…doua intrebari am referitoare la cele de mai sus:
1) de ce nu ati organizat voi o vizionare doar pe baza de invitatie?
2) parerile oamenilor ce au ramas afara cine le consemneaza? Voi? Oamenii de la “Elvira Popescu”? Sau La Strada?
Multam!

[…] 24, 2010 Am ajuns la vizionarea Tabu de aseara de la Cinema City Cotroceni. Mi-a placut filmul foarte mult. George Pistereanu m-a […]

14 years ago / Reply

adrian, am organizat vizionare in 2 sali, una la AFI cotroceni (care s- a umplut f f repede) si alta Elvira Popescu. si daca am fi organizat in 3 sali, tot ar fi fost oameni care ar fi ramas pe afara. sistemul la vizionarile noastre e ca poti sa mergi cu prietenii. asta e riscul cind filmul e bun.

filmul intra de vineri in cinema

14 years ago / Reply

Cristina, daca organizati doar pentru voi inhouse era absolut ok. Doar ca asta v-a scapat public, oamenii de la Elvira Popescu nu au vandut bilete decat 10 minute pre ora 19:00 si 10 minute dupa orele 19:30 cand trebuia sa inceapa filmul iar ai vostrii invitati nu ajunsesera.
Daca era seara “TABU” adik doar pentru voi trebuia anuntat asta si facut, dupa cum am mai scris, doar inhouse. Noi, AH, am facut inhouse si invatie only “Amintiri din Epoca de Aur” astfel am evitat dezamagirea publicului precum si bataia de joc.
Si….scuza-ma daca iti par dur dar incerc sa aflu ce s-a intamplat aseara la Elvira Popescu.

14 years ago / Reply

nu-mi pari dur deloc.

n-am fost la elvira popescu dar stiu ca a fost exact aceeasi procedura ca la toate vizionarile noastre de acolo.
sala are voie sa vinda citeva zeci de locuri pentru cei “ai casei”, restul sunt ale noastre.

au fost muuult mai multe cereri decit locuri.
asta e riscul cind filmul e bun.

cum spuneam, am fct vizionarea in 2 sali tocmai ca sa incercam sa multumim cit mai multa lume. dar oricum am lua-o in ambele sali a fost un numar finit de locuri. care a fost atins la un moment dat.

14 years ago / Reply

Ok….haide sa-ti spun cum a fost la Elvira Popescu atunci. Biletele au fost puse in vanzare, teoretic, cu 30 de min. inainte de inceperea proiectiei. In 10 min. max. erau epuizate 100 de locuri, ni s-a spus ca restul de 100 sunt pentru invitatii “TABU” si dak nu vin ei atunci 30 de locuri sunt puse in vanzare dar sa asteptam pana la si jumate. Am asteptat 30 de minute in ploaie, eu am fost norocos si am facut abuz de badge-ul de presa, dar ceilalti?
Daniel Mitulescu a intrat in sala dupa ce a urmarit tot “show-ul” de afara si a dat un PR ca isi cere scuze dar restul vor avea de urmarit filmul cand apare pe ecrane.
Acum hai sa fim seriosi….nu puteati sa luati voi tot AFI-ul pentru inhouse iar Elvira sa fie pentru restul…mai ales ca era seara 1 din “Festivalul Filmului Francofon” conform Mediafax? Nu crezi ca lasand in ploaie zeci de oameni ce nu au intrat la Elvira inseamna bataie de joc si PR negativ pentru voi in primul rand?

14 years ago / Reply

sala n-a vindut 100 de locuri. n-a avut cum, toata Elvira Popescu are un pic peste 200 de locuri si noi rezervasem mult mai multe de 100.

daca ei au pus la vinzare mai multe si v-au promis ca va dau voie sa intrati desi se stia – si stiau si cei care asteapta acolo – ca e o vizionare Tabu, cu invitati tabu, imi pare rau dar cei care au asteptat sa intre au facut-o informati.

am luat pentru citi invitati aveam. cu acordul salii, cu mult inainte.

[…] Blogul Cristinei Bazavan » Blog Archive » eu cind vreau sa fluier, fluier – opinii de la vizionare… bazavan.tabu.ro/2010/03/24/eu-cind-vreau-sa-fluier-fluier-opinii-de-la-vizionarea-tabu – view page – cached am rugat citiva dintre invitatii la vizionarea Tabu a filmului Eu cind vreau sa fluier, fluier sa scrie 5 rinduri despre film. Filter tweets […]

Leave a Comment


− 4 = three


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!