inainte de week end: eu, carti, sex

Am avut o saptamina intre iad si rai; vizite la spital si conversatii cu Mike Sager.
intre aceste extreme s-au aflat multe alte lucruri:

*

i-am raspuns lui Daniel Mitre la citeva intrebari pentru un interviu, ocazie cu care mi-am reamintit teoria mea cu “incest media”, adica ceea ce facem noi, romanii, pe net or cu netul.

-Jurnalismul online are o valoare mai mare decat celelalte forme de mass-media (presa scrisă,tv, etc)?

N-are inca valoarea pe care o merita. Cred ca in acest moment jurnalismul on line e la nivelul de incest media. Adica luam de la altii si prelucram putin (ne dam cu parerea cel mai ades, ca e cel mai ieftin) si generam mutanti invirtindu-ne intre aceleasi informatii.
E prea putin content nou, exclusiv on line. Content realizat prin mijloacele clasice ale jurnalismului: interviu, mers pe teren, ancheta, reportaj etc. Dar incestul asta pe content s-a petrecut si in presa scrisa la inceputul anilor 90 cind revistele romanesti decupau fotografii din publicatiile straine, le scanau si, cu un text adaptat usor, aparea un articol „nou nout”. Cu timpul au iesit din presa scrisa si copii frumosi, nu doar mutanti. Prietenii mei mai destepti in ale netului mi-au explicat ca e inca o chestiune de costuri; isi permit prea putini sa investeasca in content. Cei care o fac cel mai bine acum sunt cei care sunt publisheri si in mediul clasic (tv/radio sau print) pentru ca au deja resursele financiare si jurnalistice.

*
Am participat la lansarea cartii Frumosul sex al barbatilor (Florence Ehnuel, editura IBU Publishing) unde, pentru ca n-am avut prea mult timp sa-mi pregatesc un speech, mi-am reamintit de o lunga conversatie cu un prieten pe tema “ce gindim despre sex, femei vs barbati”

Si noi ne gindim la sex la fel de mult cit se gindesc barbatii. Doar ca nu ne lasa educatia sau cultura poporului din care cu onor ne tragem sa recunoastem in public asta.
E confortabil pentru mine ca se publica in Romania o carte care vorbeste despre sexul barbatilor (ca parte a corpului, nu gen) intr-o forma literara rafinata si voluptoasa, incluzind intre cuvinte, expresii pe care mama le-ar considera licentioase.
Si ma bucur ca se intimpla asta pentru ca, intr-un fel, noi – femeile secolului asta-, care incercam sa fim SUPER WOMAN, le-am constrins inconstient masculinitatea barbatilor nostri. Ne-am imbracat cu hainele lor, am preluat din activitatile lor, am aratat ca putem trai si fara ei. Iar ei au invatat sa se ascunda. (cum spunea colega mea Ioana, astazi nu mai vedem videoclipuri cu barbati in slip ca in anii 80 pentru ca ei nu se mai expun asa, de teama ironiilor noastre)
Asa ca e cazul sa vorbim despre sexul lor cu atentie si gratie, ca sa reparam ce am “stricat” :).

Daruiesc cartea Frumosul sex al barbatilor semnatarului/semnatarei celei mai frumoase marturisiri pe tema “ce gindim despre sex, femei vs barbati”

Dezbaterea se incheie duminica seara, cind stabilim cine primeste cartea.

4 Comments Published

14 years ago / Reply

Am placerea de a-ti oferi premiul blogosferei, Sunshine Award. Toate instructiunile sunt pe blogul meu http://scrapbookemporio.blogspot.com/.
Felicitari!

14 years ago / Reply

Una dintre intrebarile pe care fiecare alege sa si le raspunda in felul lui.
Eu am ales, sau poate asa s-a nimerit, sa-mi conturez opinii prin multe nume in carnetelul de bal, contururi destul de transante si aproape obiective.
Putem incepe cu femeile care da, se gandesc la sex la fel de mult ca si barbatii si care nu ascund acest lucru in nici un fel. Asta le face sa afle foarte multe lucruri. De la conversatii uzuale pana la confidente care depasec mult pragul intimitatii si pana la discutii din timpul si de dupa partide de sex.
Femei care ajung sa gandeasca sexul pana la urma exact ca un bartat.
Cu aceeasi detasare si lipsa de prejudecati, cu aceleasi categorisiri de valoare si cateodata chiar cu aceeasi mandrie de a fi avut. Cu partea lui de perversitate, cu partea lui absolut naturala si chiar si cu compenta lui de amuzament.
Se cauta barbati care sa gandeasca la fel, sa accepte la fel de mult si sa fie exact atat de deschisi.
Dragi doamne, avem exact acelasi grad de dorinta ca si barbatii, acelasi grad de perversiune sau perversitate ca si ei, dorinta de nou si pericolele sunt dorite de-ambele sexe si-ntamplarile pot fi usor puse in oglinda.
Ne dorim la fel de mult sa stim si sa invatam cat putem despre sex, placerea e la fel de intensa chit ca manifestarile ei sunt diferite si n-am recunoaste nici unii, nici altii dar gasim satisfactie in a folosi sexul ca arma in orice.
Si-ajungem la un moment dat in care gandim la fel, cel putin la fel de mult, despre sex.
Asa ca dragi domni poate ne cereti sa ne deschidem atat de mult incat sa fie incitant sa dezbatem tema asta.

14 years ago / Reply

Pe vremuri, cind aveai blogul de pe Yahoo, obisnuiai sa scrii mai mult despre cartile pe care le citesti. Datorita tie am citit Corectiile, Tihna, Circul din fata casei, Extremely loud…
Mai scrie, din cind in cind. Sau ingramadeste mai multe intr-un singur post 🙂

14 years ago / Reply

ooo ce dragutz ca ai citit acele carti minunate.
mi-ai facut seara frumoasa:)

promit sa mai scriu… am o lista dragutza.

Leave a Comment


+ 4 = thirteen


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!