Backstage Cranberries la Bucuresti

Pina ieri n-am mai fost in backstage la zone arena, desi am bifat multe backstage-uri la concertele de la noi.

Andreea Andreescu de la Events mi-a facut turul culiselor, aseara inainte de inceperea concertului Cranberries.

Din spate, scena aia mare e si mai mare. 500 mp inseamna mult si pe hirtie, dar in realitate, din spatele scenei pare ca nu vezi pe nimeni din public. Mai tirziu , in concert, m-am prins ca artistii vad in detaliu lucruri: Dolores a remarcat-o pe cea mai tinara spectatoare, o fetita de 3 ani si i-a daruit colierul ei negru.

(fetita aceea a fost remarcata de organizatori inca de la intrare, cind li s-a atras atentia parintilor ca va trebui tinuta in brate, pentru siguranta ei. Tatal a raspuns: “Stim, pentru ea am venit. Are 3 ani si stie toate cintecele cranberries.)

In spate, se vorbeste in soapta in unele zone. Ca in perimetrul considerant living – sau loc de masa pentru artisti – o masa lunga cu mai mult de 12 scaune, citeva canapele de la ikea, albe, frigidere, usi catre cabine. Plus niste paravane negre un pic transparente care marcau “pe aici nu e voie”.

Ca sa va faceti o idée, in caz ca nu ajungeti vreodata in backstage, lucrurile sunt aranjate cam asa:

– cum te uiti la scena, de pe teren, in partea stinga sunt cabinele, locul de masa, birourile echipei de productie. In centru sunt camioanele cu marfa, iar undeva in lateral sunt niste mese lungi de lemn cu bancute tot de lemn unde se odihnesc cei din echipa tehnica.

Toate cabinele au toaleta, plus un dus separat. Inclusiv cele care sunt folosite drept birouri pentru echipa de productie. Si… peste tot e internet☺

Cite ceva din culisele concertului Cranberries care a fost – pentru toata lumea – o mi-nu-na-ti-e.

Trupa a ajuns in Romania de duminica seara. Luni s-au plimbat pe Lipscani si le- aplacut f mult Bucurestiul.
Baietii s-au plimbat, distrat mai mult decit Dolores, ba chiar au acceptat sa mearga pe la radiouri sa dea interviuri. (au fct-o in ziua concertului, au mers la Guerrilla)

Dolores a avut un program special si toata lumea a avut grija sa o protejeze.
In urma cu citeva saptamini, Dolores a suferit o complicata interventie la corzile vocale si se afla in perioada de recuperari. Din aceasta cauza, in unele zile, performantele ei vocale nu sunt la nivelul la care isi doreste; asa ca – daca nu e ziua norocoasa – anuleaza concertul.

Pe perioada cit a stat in Bucuresti, Dolores a vorbit extrem de putin pentru a-si proteja corzile vocale. Pe scena a fost magnifica si niciun spectator n-a stiut cit effort si cite sacrificii au fost in zilele din urma.

Noi am vazut doar bucuria ei de a cinta si cit de bine stia sa antreneze publicul.
A cintat demential si, dupa bis, in timp ce baietii au mai ramas in backstage pentru relaxare, ea s-a suit in masina care trebuia sa o duca la hotel, cum a coborit scarile scenei.
Urmeaza un concert la Instabul si trebuie si acolo sa dea tot ce-i mai bun.

***
Azi am avut un sigur regret legat de concertul asta. am vazut ceva in comunicatul de presa si am exclamat “Eu de ce nu am stiu de asta???”

Berea Redd’s, partener al concertului, a incantat publicul feminin cu surprize “Too Tasty For Men”: evantaie colorate, posibilitatea de a vedea concertul de “la inaltime”, pe durata unei piese, pe umerii baietilor din echipa Redd’s si, desigur, bere fresh cu aroma naturala de lamaie.

Io n-am intilnit niciun baiat Redd’s. mrrrrrrrr

10 Comments Published

14 years ago / Reply

primul interviu dupa o luuuunga pauza. oameni absolut normali, fara pretentii, fumuri si fitze-n cap.

14 years ago / Reply

asa cum sunt toti artistii mari/adevarati:)

[…] Blogul Cristinei Bazavan » Blog Archive » Backstage Cranberries la Bucuresti bazavan.tabu.ro/2010/07/21/backstage-la-cranberries-la-bucuresti/ – view page – cached Pina ieri n-am mai fost in backstage la zone arena, desi am bifat multe backstage-uri la concertele de la noi. Tweets about this link […]

14 years ago / Reply

Superb? Prea mult. Frumos ! Da.Sonorizarea nu a fost de 2010.Cine a fost la ACDC poate sa confirme. Nu s-a auzit clar, sunet CD nici vorba, bine ca macar nu a spart urechile.Prestatia trupei , nu puteau sa-mi fie decat simpatici.Chiar daca Dolores a venit cu vocea neincalzita si prima melodie a cantat-o mai mult de incalzire de credeam ca o sa fie un fiasco tot concertu’ da si-a revenit pe parcurs, backing vocals nu, astfel ca s-a auzit doar vocea ei, desi de obicei e dublata tot timpul. N-am prea inteles nici cu claparu, ba era cu chitara ba nu stiu de unde se mai auzeau niste clape, bateria a fost la inaltime desi , ah, bataia aia de crapa cerul n-a fost.Dolores si-a desenat un zambet distant de vest-european si a avut o atitudine tarsaita prin concertele din ultimul timp, de genul : “ati venit la distractie , o sa fac tot ce pot sa va distrez ! nu mai conteaza cum am facut atunci, sa uitam tot iuresul care ne-a facut sa fim cunoscuti, sunt aici doar sa va aduc aminte de niste piese cunoscute si de voi, cum a fost atunci oricum nu cred ca aveti chef sa va aratam acum! “ Ma rog, a avut putine momente in care a transmis mesajul care i-a facut celebri : protest rock-ul. Si apoi solistul de obicei prezita trupa, in general ma asteptam sa se implice mai mult in a le oferi momente si colegilor .

14 years ago / Reply

No bg mias,tocma vroiam la Instabul sa ma duc da asta de sus Molaul mi-a taiat elanul.

14 years ago / Reply

a fost foarte frumos concertul si Dolores a cantat superb. nu mai ai loc in Romania de atatia fini connaisseuri. Molaule, revino-ti, femeia a dat clasa.

14 years ago / Reply

Draga Molaul, stai acasa data viitoare! tu compari Cranberries cu ACDC? atunci esti adevarat! cred ca nu stii ce vorbesti draguta si daca nu stii sa apreciezi vocea lu’ Dolores atunci ce mai cauti pe la concerte?

14 years ago / Reply

Mie nu mi-a taiat nimic Molaul.

Tot auzisem ca a avut probleme in concertele anterioare ca nu o tzine vocea pe Dolores samd.

Nu stiu cum a fost prin alte parti insa la Zone Arena Dolores a fost de mare exceptie si asta nu o spun doar eu. Nu cred ca organizatorul are la mana presa si a aranjat de review-uri pozitive PESTE TOT.

@Vasile pana sa apleci urechea la Molaul ia de te uita nitzel prin presa sa vezi ce zic :P.

Eu am ajuns la concluzia ca oamenii au fost foarte profi.
Acolo unde au stiut ca pe Dolores nu o tzine vocea au anulat si au returnat banii pe bilete, preuspun.

Insa NU AI CUM sa zici ca la Bucuresti nu au fost din alta lume…

Am fost si la Sonisphere si am auzit si sunet bun si mai putin fericit… insa The Cranberries au avut parte de sunet bun, foarte bun.

Nu poti sa ceri sa se auda ca la AC DC pentru ca cele doua trupe sunt din alt film.

Au fost dementiali.

@Molaul – te-a lovit fulgerul tatica si ai ramas shui?

14 years ago / Reply
14 years ago / Reply

Molaule ” erai beat sau drogat? DOLORES a dat clasa l toti .

Leave a Comment


6 − = four


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!