cea mai tare senzatie a verii: Magnumize your senses

Cind esti orb (din intimplare sau nu/ cu voie sau nu), ochii simt mirosurile.
Spatiul si timpul se dilata, iar degetele incearca sa guste.
Te-ai baga sa experimentezi asa ceva?

*

Aseara am fost la un blind dinner cu inghetata Magnum, iar senzatiile au fost incredibile.
Am fost prima persoana dintre cei invitati care a facut experimentul, iar lucrurile s-au desfasurat asa:

Mai intii mi-am ales un experiment in functie de trei povesti pe care le-am citit pe meniu si l-am comunicat organizatorilor, ei au zimbit complice pe genul “ei, o sa vezi tu ce te asteapta” si m-au condus catre locul experimentului.

Apoi am cunoscut-o pe Loredana, nevazatoare, care m-a introdus in lumea ei
“Pune miniile pe spatele meu si mergi dupa mine ai incredere in mine”

Am trecut de o perdea grea neagra si-am intrat in …hau: pasii imi erau nesiguri si apropiati, o simteam pe Loredana fragila, dar sigura pe ea intr-o lume neagra cu totul.

“Am sa te asez la masa. Aici e scaunul…. aici masa”

Parea ingust spatiul de manevra, dar in haul negru n-am avut curaj sa misc scaunul, asa ca m-am strecurat printre masa si scaun. Si-am inceput sa ating masa ca sa vad cit e de mare si pe unde sunt lucrurile. Nu stiu cit de mare era camera in care faceam degustarea, dar…. parea fara limite. Pe masa nu era nimic.

“Iti aduc imediat servetel si lingurita”, s-a auzit din lateral stinga Loredana. A venit si dupa ce le-a pus pe masa mi-a cautat mina ca “sa mi le arate”

“Si-acum vine inghetata ta”, a spus loredana si, desi n-am vazut-o, stiu sigur ca zimbea.

Cind a adus inghetata mi-a luat din nou mina, cu mina ei mica si fragila, si mi-a pus-o pe vasul pe care l-a pus pe masa.

Nici acum nu stiu ce forma avea vasul ala, stiu insa… gusturile pe care le ascundea.
Ceva vanilie, crusta crocanta a inghetatei Magnum, menta – care nu e din inghetata, e un accesoriul sofisticat avangarde cuisine semnat de Henrik Sebok. Ceva fructe exotice, ca forma si gust, tot accesorii avangarde cuisine.

Acestea au fost primele gusturi pe care le-am recunoscut.
Am abandonat lingurita si-am inceput sa gust cu degetele si cu nasul. Era miros de aluna, un gust acrisor mixat cu crema onctuoasa a inghetatei Magnum – o combinatie incredibila la care nu m-as fi gindit in veci.

Asta a fost momentul care mi-a placut cel mai tare la blind dinner-ul cu Inghetata Magnum: zeci de gusturi se desfaceau in gura mea, arome care – la propriu – ma invaluiau. Si cum combinatia de inghetata cu fructe acrisoare si ceva plante aromate era incredibila, senzatiile erau in cascada.

Cind maninci pe intuneric si nu stii nimic din ce te asteapta, esti cu atentia incordata la maximum, iar simturile tale devin ca ale animalelor de prada, si-ti dai seama de puterea lor. Si daca testezi asta pe ceva avangarde cuisine – cu o inghetata minunata – senzatiile sunt “magnumize”.

Din 21 iulie si pina pe 15 august Magnumize your senses, degustarea de inghetata pe intuneric este deschisa publicului la Grand café Van Gogh de pe Lipscani si credeti-ma e una din mega senzatiile acestei veri. O puteti incerca in fiecare zi de joi pina duminica.

Cautati promoterii care impart flayere de acces la degustarea Magnumize your senses si veti trai o experienta f f tare, un mega rasfat regal. Gasiti mai multe detalii pe pagina de facebook a evenimentului.

Si ramineti pe aici pe blog, pentru ca voi face curind un concurs si voi merge cu 7 cistigatori, la DEGUSTAREA MEA MAGNUMIZE YOUR SENSES.

*
acum am un gind, sa-l caut pe Executive Chef Henrik Sebok sa aflu ce a accesorizat avangarde cuisine la inghetata Magnum.

Si stiti ce e f f f tare? La mai bine de 15 min dupa ce plecasem de la degustare, mai aveam in gura gustul de vanilie, migdale si – banuiesc- mura, dar nu sunt sigura.
Si pe cind intram la concertul Cranberries mi-am dat seama ca povestile alea 3 pe care le-am citit ca sa-mi aleg experiementul sunt facute foarte smart. Pentru ca am ales ceva ce m-a inspirat si sunt sigura ca inghetata pe care am degustat-o era Magnum Almond, culmea! my favorite:) .

9 Comments Published

14 years ago / Reply

Ai ales Stanca, nu-i asa? Migdalele imi plac si mie 🙂

[…] Blogul Cristinei Bazavan » Blog Archive » cea mai tare senzatie a verii: Magnumize your senses bazavan.tabu.ro/2010/07/21/cea-mai-tare-senzatie-a-verii-magnumize-your-senses/ – view page – cached Spatiul si timpul se dilata, iar degetele incearca sa guste. Te-ai baga sa experimentezi asa ceva? Tweets about this link […]

14 years ago / Reply

Vreeeeeeeeeeeeeau si eu. Ma iei cu tine? CE TREBUIE SA FAC PENTRU ASTA?

14 years ago / Reply

sa fii pe aici saptamina viitoare cind fac concurs.
intre timp ma si documentez la domnul bucatar faimos sa va povestesc la cina – ca o gazda minunata ce sunt – de ce o inghetata e mai potrivita cu un anume ingredient accesorizata… si cum se mixeaza aromele si gusturile…

[…] filmuleţ cu imagini “la cald” găsiţi la Piticu, iar experienţa trăită de Cristina Bazavan o găsiţi povestită pe blogul […]

[…] scriam ieri ca am fo la o degustare de inghetata Magnum pe intuneric si cit de misto sunt senzatiile pe care le incerci. […]

[…] (am scris aici despre experiment; el e deschis publicului gratuit, trebuie doar sa aveti o invitatie de la unul dintre baietii simpatici de pe lipscani; degustarea e la Grand Cafe Van Gogh) […]

[…] ce se intimpla la degustarea pe intuneric din cadrul experimentului Magnumize your senses? […]

[…] pe întuneric sau Magnumize your senses ne-a fost oferită de Magnum și-o puteți încerca și voi dacă reușiți să ajungeți în […]

Leave a Comment


six − 4 =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!