Lady Gaga & femeile din muzica – NYT

(…)

in the recent pop mainstream these female artists are far outweighed by the eccentrics, the freaks, the adventuresome. For them performance and exteriority are central to their self-presentation, far more so than any lyrical message.
In many ways it is a bastardization of the Madonna model. From the start of her career Madonna was a savvy pop trickster, using outrageous imagery as a distraction while smuggling ideas about religion and social politics into her music. Most of the Gaga generation, however, is interested in distraction as an end in itself.

Girl Pop’s Lady Gaga Makeover, New York Times, un articol minunat pentru cei care au treaba, de orice fel, cu industria entertainment -ului

6 Comments Published

14 years ago / Reply

Pe marginea randurilor citate (nu pot citi tot articolul din motive legate de browser), Gaga e produsul muncii a sute de oameni, bazat pe un concept care a construit in primul an de la lansare cat Madonna in 10. Toata lumea sare cu gura, dar sunt oameni in masura care observa ca productia muzicala si imaginea, precum si vocea, sunt mult peste M (De luat in considerare reprezentatiile live acustice ale lui Gaga – ca sa trecem si peste faza de distragere a atentiei de la lipsa calitatilor muzicale prin imagine frapanta in cazul acesta). Gaga nu e doar o aparitie wow, e o aparitie care poate canta foarte bine si nu doar pop, pe cand Madonna a fost si este o voce mediocra. Se face o comparatie exagerata, doar pentru a o mai pune in atentie pe Madonna, care a fost demult depasita de respectiva si din care s-a folosit un foarte mic procent de inspiratie pentru construirea entertainer-ului Gaga.

Degradare a modelului Madonna? Pardon me, sirs, dupa cum spuneam, Madonna nu a avut atat de multe de spus cand s-au gandit oamenii la ce se vrea a fi Gaga. Nu numai din declaratii de PR si motive de marketing ca ar fi asa, ci din intreaga imagine a lui Gaga se observa ca nu are de-a face atat cu Madonna, cat cu David Bowie, Kiss, Andy Warhol, MJ, Queen, Grace Jones la un loc, daca este sa ne rezumam la “bastardization”.

S-au pus in umbra cam toate starurile pop de pana atunci cand s-a lansat Gaga, ca la doi ani sa faca featuring-uri cu ele, probabil la insistenta managerilor prea neinspirati cu ani in urma ca sa realizeze din acele pop queens aspirante un produs precum Gaga. Pacat de Aguilera, spre exemplu, care este mai buna decat Gaga dpdv al vocii.

14 years ago / Reply

incearca sa citesti articolul, comentariul tau nu are legatura cu articolul:)
nu o critica nimeni pe gaga, ba din contra.

14 years ago / Reply

Tocmai de aceea am punctat ca am comentat pe randurile citate- “In many ways it is a bastardization of the Madonna model.” Eu nu ii luam apararea in calitate de fan si, oricum, nu am nicio problema cu critica fata de Gaga. A ajuns sa ma deranjeze doar comparatia ei cu Madonna, intalnita prea des in articolele in care este inclusa G.

P.S. Ma bucur ca mi-ai dat un reply aici 🙂

14 years ago / Reply

@ Raluca
Si mie imi place Gaga – dar daca te uiti la Alejandro – e Madonna toata ziua – haine, par, miscari.
Iar muzica e Ace of Base.
Lady Gaga mai are pana s-o ajunga pe Madge. Are toate sansele dar mai are mult.

14 years ago / Reply

pana una alta la un concert madonna se strange in continuare 60, 70 de mii de fani. si femeia are peste 50 de ani. sunt convins ca orice va lansa madonna de acum incolo va avea succes garantat. totusi Madonna a deschis drumul unor artiste precum britney, cristina sau gaga. ar tb sa i dam cezarului ce i al cezarului.

14 years ago / Reply

sorry….se strang in continuare…

Leave a Comment


seven − 4 =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!