Asistenta de la Giulesti NU A FOST ELIBERATA

am vazut si eu ca toata lumea articolele din ziare care spun ca Florentina Cirstea, asistenta de la Maternitatea Giulesti, a fost eliberata.

ei bine sotul domniei sale spune ca NU A FOST ELIBERATA.
intr-o conversatie via email, Dan Cirstea spune ca “procurorii au facut recurs”, asa ca sotia sa nu este acasa, ci in continuare in arest “pentru ca este pericol public”.

“tribunalul trebuie sa hotarasca data recursului in 48 ore de la declarare”

nu am cum sa verific la aceasta ora via vreun judecator, procuror, dar daca e adevarat nu inteleg ratiunea pentru care s-a facut recurs.

aveau o scuza pentru arest la inceput, pentru ca opinia publica era inflamata si trebuia cumva linistita, doar ca – daca acum se incapatineaza sa o tina in arest – e deja foarte ciudat.

revin miine dupa ce cercetez despre ce este vorba.

14 Comments Published

13 years ago / Reply

Hi Cristina. I too am perplexed…went to google.ro… and her release was mentioned everywhere…except here: http://www.antena3.ro/romania/asistenta-florentina-carstea-a-fost-eliberata-din-arestul-preventiv_107768.html where indeed, you are right…
What reason can they possibly give, what excuse, what public danger can she be? This is ludicrous… Please do contact me at the email above. I’d be very grateful.
Numai bine,
sarah

[…] Blogul Cristinei Bazavan » Blog Archive » Asistenta de la Giulesti NU A FOST ELIBERATA bazavan.tabu.ro/2010/09/28/asistenta-de-la-giulesti-nu-a-fost-eliberata/ – view page – cached am vazut si eu ca toata lumea articolele din ziare care spun ca Florentina Cirstea, asistenta de la Maternitatea Giulesti, a fost eliberata. Tweets about this link […]

13 years ago / Reply

Sunt revoltata de ce se intampla acolo.. poate este doar o tehnicalitate ca sa “save face” si ii vor da drumul maine? Orice e posibil in tara tuturor posibilitatilor.
Ma bucurasem sa stiu ce Florentina este din nou cu cei dragi ai ei. Trebuia sa fiu mai circumspecta avand in vedere cat de corupta este justitia in Romania

13 years ago / Reply

Sarah a scris mai demult in blogul ei un articol frumos ilustrat despre acest cimitir, patrimoniu cultural al tarii.

13 years ago / Reply

Nicole’s above comment refers to Bellu, I think 🙂 see here: http://sarahinromania.canalblog.com/archives/2008/06/23/9673171.html It’s such a beautiful country. Its a shame its not governed by those that reflect it… 🙁
Lovely post (on Bellu), Cristina. Thank you
Awaiting news of the second judges ruling for Florentina, still ‘hors de moi’ that she is still behind bars when her very arrest was illegal, carried out without a warranr. that is grounds for release before we’ve even started on the details…
Fingers crossed.

13 years ago / Reply

Nu au avut nici o scuza ca sa o aresteze,nici la inceput.

13 years ago / Reply

Sunt medic neonatolog, am lucrat si o cunosc foarte bine pe Florentina Carstea. Va asigur ca este un om deosebit, un profesionist desavarsit si o mama minunata. Era asistenta pe care si-o putea dori ori medic neonatolog in echipa, in momentele extreme de terapie intensivs neonatala. Ea salva prin gesturile si deciziile ei vietile micutilor pe care-i ingrijea. Suntem datori, toti cei ce-o cunoastem, sa spunem la nesfarsit tuturor, ca era un om integru, de o delicatete si fermitate totodata pe care cu greu o mai intalnesti astazi. Florentina isi dorea sa-si continue misiunea ei de salvare a celor mai dificile cazuri de neonatologie, in ciuda ofertelor multiple, multe dintre ele mult mai tentante financiar, pe care le-a primit. Era de neclintit in decizia ei de a ramane in locul acela in care era cel mai mult nevoie de experienta si de mainile ei pricepute. Aceleasi miini pe care le vedem acum in boxa acuzatilor in catuse. Erau exceptionale momentele in care parasea salonul de terapie intensiva, niciodata nejustificate, caci nu avea vicii si de cele mai multe ori nu-si permitea nici sa manance in cele 12 h de tura. Muncea neintrerupt minute, ore, zile, ani, fiecare secunda dintr-o astfel de sectie fiind pretioasa in lupta pentru viata.
Cei ce-i hotarasc destinul declara permanent ca reprezinta un pericol public. Cine ea, o asistenta in ingrijirea careia ne-am lasa fericiti si plini de speranta nou-nascutii multi dintre noi in situatii critice. Ea este un salvator nu un criminal. Sau poate ca in tara acesta in care sistemul de valori este complet inversat, in care nu ne mai simtim in siguranta (iata nici juridic) aproape niciodata, nu ne mai putem permite sa speram la dreptate.
Oriunde in lume functioneaza prezumptia de nevinovatie. La noi nu mai functioneaza decat furia multimii, stirile explozive, executii fortate
Puteti sustine judecata Florentinei in libertate semnand petitie adresata ministerului justitiei:

13 years ago / Reply

Catalina, please give us the link for the petition – it didn’t appear above. Multumesc foarte mult.

13 years ago / Reply

va rog, faceti-ma sa inteleg. A FOST ELIBERATA SAU NU PANA LA URMA? este acasa? sunt la Cluj, la spital si as vrea sa stiu. pt ca eu chiar vreau sa o ajutam pe fata asta. te rog, Cristina, da-mi un semn

13 years ago / Reply

semnati petitie adresata ministerului justitiei pentru judecata in libertate a florentinei: http://www.petitieonline.ro/petitie-p06586056.html

13 years ago / Reply

aura, astazi se pronunta curtea, dupa recursul procurorilor.
e inca in arest

13 years ago / Reply

CEDO a sanctionat Romania cu 70 milioane euro,pe problema justitiei.De ce nu platesc magistratii si platim noi?Ce vina avem noi? CEDO ne-a sanctionat si pentru o motivare de arestare gresita.Cum s-o aresteze pe asistenta,pentru ca oamenii nu mai au incredere in sistemul sanitar? Si pentru aceasta motivare vom fi sanctionati? Magistratii astia ar trebui exclusi din magistratura.Sunt incompetenti,isi bat joc,ne fac de ras in lume.

13 years ago / Reply

E mentinuta in arest.A fost doar eliberata in vorbe si-a batut joc de ea.
La fel a patit si Oana Timis.Te aduc la disperare astia.Iti vine sa le faci rau.Nu instig,dar am ajuns sa ma bucur cand mai ia foc masina unui judecator.

13 years ago / Reply

UN APEL la doamnele doctor neonatologi dela spitalul Giulesti:

Alexandra Cozinov,

Madalina Dobrescu,

Georgeta Grecu,

Catalina Iordan

Daniela Matrof

Sunt convinsa ca va iubiti profesiunea si ca de fiecare data atunci cand asistati o femeie sa dea nastere unei vieti, bucuria Dumnevoastra este imensa. Este o adevarata minune aparitia unui copil in aceasta lume. Stiu de asemenea ca lucrati in conditii grele, cu aparataj invechit si in sali de nastere mult sub nivelul altor tari europene.

Dar acum este vorba despre Florentina Cirstea, asisenta cu care Dumneavostra ati lucrat deseori, cea care stia cum sa readuca la viata un copilas abia nascut. Am citit ca la un moment dat v-ati exprimat parerile bune pe care le aveti despre aceasta asistenta care in ziua de 16 august a avut ghinionul sa nu fie prezenta 12 minute in salonul de terapie intensiva. Consecinta o cunoasteti. In urma tragediei, Florentina asta a fost declarata pericol public de justitie si chiar azi. 30 Septembire apelul ei de a fi judecata in stare de libertate a fost din nou respins.

I se face astfel o mare nedreptate Florentinei. Desigur ca s-ar putea merge la CEDO, dar pana atunci apelam la constiinta Dumneavoastra da a va alatura unei campanii care cere dreptate pentru asistenta deja pedepsita, chiar inainte ca instanta sa dovedeasca vinovatia ei.

Ce am dori dela Dumneavoastra, este sa ne scrieti cum ati lucrat cu Florentina si ce fel de om este, cum v-a ajutat si cum ati colaborat cu ea. Lumea care se infromeaza doar la tv trebuie sa stie adevarul despre Florentina. Sper ca apelul de pe acest blog, care este dedicat luptei pentru dreptate pentru aceasta femeie, sa aiba rasunet in inimile Dumneavoastra. Ar fi un mare pacat ca tacerea celor care o cunosc sa contribuie la o imagine falsa a celei care si-a dedicat 14 ani de viata salvand sute de bebelusi.

Leave a Comment


× nine = 9


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!