cistigatori Chopin Traieste

Pe Chopin l-am studiat. Dupa niste ani destul de seci cu Bach si Grieg, presarat doar pe ici pe colo cu niste Beethoven si Mozart, partiturile Chopin au fost singurele pe care le mai interpretam cu reala placere pe la 13-14 ani(inca o fac, chiar daca stangace dupa ani multi de lipsa de exercitiu).

Acum, pentru mine Chopin inseamna de multe ori asta: http://www.youtube.com/watch?v=d1_dPyBR_eY . Cu Winter Wind lucrez in urechi de cele mai multe ori

Imi pare extrem de rau ca nu pot sa ajung la concert. Mi-as dori sa fiu in Bucuresti pe 26, dar …n-o sa fiu

Andrada

De Chopin auzisem din școala generală datorită profesorului nostru de muzică, care era pasionat de meseria sa și de muzica clasică și m-a făcut și pe mine să o îndrăgesc.:)
Însă acum, de fiecare dată când ascult Nocturna 20 în C minor, unul dintre soundtrack-urile filmului ”The Pianist”, îmi amintesc ce am simțit în acea seară din iulie 2008 când am văzut filmul. Un film impresionant, cutremurător, la care am suferit alături de personaj, am plâns și nu am înțeles nici până acum cum de unii oameni se numesc oameni. Am admirat caracterul și curajul unui Om și am înțeles încă o dată că putem îndura mult mai mult decât ne închipuim și că nu trebuie să renunțăm niciodată la viață.:)
Pentru cei care nu știu: http://www.youtube.com/watch?v=pyiTtv2_WXU

Denisa

fetelor la redactia Tabu va asteapta cite un CD Sam Haywood interpretind Chopin la pianul Pleyel care i-a apartinut chiar lui Chopin.

*
nu uitati ca duminica il puteti vedea pe Sam Haywood la Ateneu in concert in cadrul seriei de evenimente Cruciada Culturii, acum cu raspunsul la intrebarea Chopin Traieste?

3 Comments Published

14 years ago / Reply

Yey! 🙂

14 years ago / Reply

:d

14 years ago / Reply

N-am ajuns inca sa iau premiul, dar uite ceva ce am scris inainte de existenta concursului: http://www.verzi-si-uscate.ro/2010/09/01/visez/ 🙂

Leave a Comment


five × = 35


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!