hard day today

mi-a fost tare greu astazi la women on web sa vorbesc despre “succesul nu e doar despre cind esti activ-la curent cu toate-te stie lumea, ci si despre cum stai in corpul si mintea ta cind nu faci nimik”

din ce avansam mi se parea ca in ciuda anecdoticii (cu actori si regizori), publicul pierdea pe drum teoria mea prea filosofica.
si in capul meu se auzeau urlete “de ce dracu m-am bagat iar intr-una ca asta?”

dar am vrut sa-mi fac aceasta dambla. sa povestesc despre ceva ce nu povesteste nimeni… desigur acum si stiu de ce nu vorbeste lumea de asta: ca sa nu para (foarte) nebun:)

acum e liniste in capul meu. as vrea sa nu fac nimik, dar o sa ascult muzica si o sa ma relaxez.
muuuuult.

cind am plecat de la conferinta mi-am promis ca nu o sa mai vorbesc in public despre teorii de viata cel putin o jumatate de an. cind am ajuns acasa aveam un mesaj emotionant via FB sa ma duc sa vorbesc la o conferinta la sibiu.

si-acum sunt in dilema: sa fiu egoista si sa tin la confortul meu, sa nu ma mai chinui singura cu o noua prezentare… sau sa ajut oamenii aia care organizeaza evenimentul si sa ma duc sa vorbesc?

17 Comments Published

13 years ago / Reply

multumesc mult pentru participare si ma bucur ca ai venit la WOW cu aceasta prezentare! sper sa mergi la sibiu si la alte evenimente.

13 years ago / Reply

si eu am auzit comentarii cum ca prezentarea ta a fost cam filosofica. eu ma bucur ca am inteles-o inca de la inceput.

ca si Optimism, prezentarea ta a fost partea mea preferata a evenimentului. 🙂

congrats!

13 years ago / Reply

eu te incurajez sa mergi la sibiu 🙂 si as fi curioasa sa aud cate ceva din prezentarea ta de astazi, este pe undeva vreo inregistrare?

13 years ago / Reply

Felicitari, am auzit ca ai fost grozava astazi!

13 years ago / Reply

Cristina, I am with you :), cunosc sentimentul ca vrei sa faci sau sa spui ceva dar nu prea ai “cui”.
Pentru ca oamenii sa inteleaga ceea ce vrei sa exprimi-terorii de viata filozofice care nu sunt accesibile oricarei intelegeri-,” ei tb sa aiba urechile deschise” sa auda mesajul transmis si sa-l inteleaga (filtreze)iar mai apoi sa aplice ceeea ce crede de cuviinta fiecare in viata lui. Nu poti schimba minti sau oameni, dar du-te sa vorbesti la Sibiu daca asta este misiunea ta. Never give up! poate totusi cineva de acolo va auzi cu adevarat.

cu drag,

13 years ago / Reply

Mergi la Sibiu.

13 years ago / Reply

1. Am inteles.:)

2. sa fiu egoista si sa tin la confortul meu, sa nu ma mai chinui singura cu o noua prezentare —> pai dupa ce ne-ai spus “fii oglinda, nu fii perete”, acum ne intrebi asta? 🙂

13 years ago / Reply

mi-a placut tare la wow ceea ce ai povestit. m-am regasit acolo, in situatii la care si au am fost “supusa” , sa nu fac nimic. Nici acum nu fac CEVA. dar totusi fac 😉 si apropo, eu in locul tau, as alege in mod egoist, cand sa fiu “oglinda” si cand sa fiu “perete”. oricum resursele pe care le ai, ale tale, proprii, din care ne dai si noua energie, nu sunt inepuizabile. Cine are minte sa inteleaga, va intelege daca nu mergi la….Sibiu, de exemplu. Cine nu, la gara cu ei!

13 years ago / Reply

Am vazut prezentarea ta pe live streamingul tabu.ro si s-a simtit momentul in care ai inceput sa gandesti “de ce m-am bagat in asta…”. Mie, mesajul tau mi-a sunat niste clopotei la mansarda; insa pentru tine a fost implinirea unei damblale (sau vis, cum vrei sa-i zici). Imi place foarte tare ca functionezi asa, pe a iti depasi limitele/barierele ca sa iti implinesti un vis. Asa ca, daca poti vorbi la Sibiu despre ceva ce conteaza pentru tine, go for it!

13 years ago / Reply

Prezentarea a fost minunata si mi s-a parut ca si-a avut intradevar locul acolo. Incercam sa facem atat de multe lucruri, ne bagam in atatea chestii si uneori uitam cum suntem si cum stam, singuri, pe un scaun, nefacand nimic. Multi oameni au nevoie sa-si puna intrebarea “ce faci cand nu faci nimic”.
Am plecat de la conferinta cu o promisiune: de fiecare data cand o sa ma apuce angoasa ca nu fac destul, o sa-mi amintesc de ce ai spus si o sa ma relaxez in scaun 🙂
Multumesc.

13 years ago / Reply

Mie mi-a placut foarte mult prezentarea ta. Si nu cred ca trebuie sa te opresti doar pentru ca spui lucruri abstracte. Sa nu ne subestimam! 🙂
Mi-a prins foarte bine balanta pe care ai evidentiat-o: esti perete sau oglinda.
Totusi un lucru nu am inteles: ai spus ca trebuie sa ne dam seama daca suntem oglinda sau perete atunci cand nu facem nimic, restul se invata. Ce vrei sa spui prin “rest”?

13 years ago / Reply

doamna , v-am vazut la tv cand era in toi nebunia iscata de moartea madalinei manole . ati fost atunci extrem de onesta si de moderata . oaenii care spun teorii in public devin extrem de plictisitori .

[…] lucru – (apropo, organizarea WoW a fost excelenta), dar stiu ca unele chiar au aflat cand e succesul. Fiindca el nu se masoara in aparitia in topuri sau in cat esti de cunoscut. Succesul e in/din tine […]

13 years ago / Reply

@silvia
spuneam ca e alegerea noastra daca sa fim “perete” sau “oglinda” cind stam pe scaun, nu facem nimik si ceilalti se uita la noi.
restul – adica relaxarea de a primi privirile celorlalti – si pina unde merge relaxarea, asta se invata:)

mai cazi, te mai ridici, mai faci doi pasi, in esenta e ca invatatul mersului pe jos:)

[…] absorbit total prezentarea Cristinei Bazavan, o prezentare cum putini sunt in stare sa tina la astfel de cumetrii web, una cu substrat […]

13 years ago / Reply

Am fost in sala la wow si te-am ascultat si am inteles si m-a impresionat nu doar curajul tau, dar mai ales mesajul; si am incercat apoi sa ii povestesc prietenei mele cele mai bune; am stiut ca am reusit si a inteles atunci cand mi-a spus “vreau sa fiu oglinda, nu perete”. Deci continua, altfel ar fi pacat..

13 years ago / Reply

A fost super prezentarea ta de la wow! Mi s-a parut foarte fain subiectul (mai ales ca m-am regasit pe-acolo) si foarte logica argumentarea. N-a fost nimic prea filozofic. Iar cele cateva fete pe care le-oi fi pierdut… nu se pun 🙂

Leave a Comment


4 + seven =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!