eyes-of-a-childeyes-of-a-child

879- Moldoveni din toate zarile, uniti-va

v-am auzit de multe ori laudindu-va cu mindrie si bucurie ca sunteti moldoveni; la voi sunt fetele cele mai frumoase, la voi e mincarea cea mai buna si, cu mina pe inima zic (cu gindul la niste moldoveni pe care-i cunosc), unii dintre cei mai faini oameni.

acum e momentul sa aratati ca sunteti uniti si, din mindria voastra de moldoveni, ca puteti sa-i ajutati pe ai vostri; pe copiii alor vostri.

*
miercuri si joi am fost la Iasi la Spitalul de Urgenta pentru copii Sfinta Maria. e un spital care trateaza peste 60.000 de copii anual, ocupindu-se de cazurile grave din toata Moldova, nu doar din Iasi. e un spital in care s-au salvat multe vieti, dar care are citeva sectoare nerenovate din 1970 cind a fost construit.

Fundatia Scheherazade (care a renovat Spitalul Marie Curie) i-a luat in grija pe cei de la Spitalul de urgenta pentru copii, Sfinta Maria. are target renovarea a doua sectoare care sunt grav avariate – Clinica de Chirurgie Pediatrică I si Sectorul Septic, precum si Clinica de Pediatrie generala IV si Bucataria Dietetica, adica o suprafata de 1.800 mp. In aceste sectoare sunt tratati anual peste 8.000 de copii de catre 100 de cadre medicale.

pentru stringerea de fonduri a fost pus la dispozitie un numar de tel cu donatie de 2 euro, 879.


acum interveniti voi, moldovenilor.

ce trebuie sa faceti:

1. sa donati. un sms la 879 de 2 euro ( mai putin de 10 ron) inseamna putin pentru bugetul vostru, dar in contextul general inseamna f f mult.

2. sa scrieti pe blogurile voastre, pe Facebook sau Twitter despre initiativa si sa indemnati lumea sa dea un sms (879, tineti mine:) )

*

nu vreau sa va spun povesti lacrimogene de acolo; exista, desigur, ca in fiecare spital, povesti crincene care te fac sa-ti scirtiie dintii. iar aici vorbim de copii de la 0 la 18 ani, adica si de botzuri din alea de carne care abia scincesc si medicii se chinuie sa afle ce-i doare, mergind pe intuitie, pentru ca ei nu vorbesc.
vreau insa sa va spun ca e un spital care a incercat sa se gospodareasca pas cu pas cum a putut (mai exact, cum au dat de un parinte mai instarit, au reparat cite un salon; cum au dat de o fundatie, au facut cite o sectie), dar in acest moment are nevoie de ajutorul nostru pentru ca au epuizat toate resursele. sectiile care necesita reparatii au peretii, dusumelele si instalatiile din 1970 (unii dintre noi nici nu ne nascuseram) si arata ca niste transee, pur si simplu.

e o vreme in care nu trebuie sa ne mai asteptam ca Statul o sa ne ajute; e mai util si mai practic, ba chiar si cu o rasplata personala mai mare, sa ne ajutam noi.

in cazul asta cu fix un sms la 879.

asa ca, dragi moldoveni , oriunde ati fi, e momentul sa fiti uniti. si sa puneti mina de la mina ( va vom ajuta si noi, desigur, chiar daca nu am invatat sa pregatim mincare asa de buna ca voi:) ), sa spuneti tuturor ca un simplu sms la 879 poate schimba viata multor copii.

si a parintilor lor, care s-ar putea sa fie rudele voastre.

va multumesc frumos, in avans, tuturor celor care veti scrie pe twitter, FB sau blogurile voastre despre aceasta campanie care se numeste “Copiii fac bine” si despre numarul de telefon pentru donatii 879.

13 Comments Published

13 years ago / Reply

Va citesc cu drag de ceva vreme. Va urmaresc pe FB. Sunt moldoveanca. Mi-s mandra de asta. Si da voi da un mesaj si voi pune articol pe blog cat de curand!

Multumesc:)

13 years ago / Reply

eu multumesc frumos

13 years ago / Reply

Nu stiu daca e potrivit comentariul meu off-topic in acest context sensibil, dar mama! asta cu moldovean/ardelean/whatever, clasificarea asta in mini-soiuri de omuleti pentru a instiga un mini-patriotism e pe atat de draguta pe cat de falsa 🙂

Ca sa fiu carcotas pan’ la capat, eu n-ar trebui sa donez, pentru ca nu-s moldovean si nu-mi pasa de zona aia a tarii?

13 years ago / Reply

ia mai citeste textul meu o data. cu atentie. multumesc

13 years ago / Reply

Frumoasa initiativa, jos palaria!
Fara a dori sa stirbesc cumva nobletea gestului imi permit cateva comentarii…
Privesc de la o vreme cum creste exponential numarul unor astfel de initiative.
Banuiesc ca daca cineva ar avea ‘curajul’ sa ‘mature’ sursele de informatii ar face o lunga lista de cazuri sociale in care initiatorii solicita sprijinul societatii.
Nimic rau in asta, insa, ma intreb ce facem cu toate celelalte cazuri care din diverse motive nu au ajuns sa fie ‘in vizorul’ societatii?
Astfel de initiative, personal le consider ca o ‘zbatere nervoasa’ a societatii care, ajunge la concluzia ca factorii de decizie care au responsabilitate in astfel de situatii sunt…hai sa spunem neputinciosi…
Problema nu o reprezinta aceste apeluri, ci faptul ca aceste apeluri ajung sa existe!
Insa, mai bine facem putin cate putin decat deloc

Bafta

13 years ago / Reply

daca dati un sms la 879 faceti mult mai mult decit daca ati cauta in continuare raspunsuri la intrebarile pe care le scrieti mai sus. multumesc.

13 years ago / Reply

Cum ma cablez la net pun si eu pe blog. Am trimis sms. Pentru moldoveni, orice:D

13 years ago / Reply

Am trimis sms si am scris despre campanie (http://luciagrosu.blogspot.com/2011/10/doar-un-sms-poate-schimba-cevada.html). De acum, cu Dumnezeu inainte!

13 years ago / Reply

multumesc frumos

[…] pentru o cauza importanta – cum e renovarea spitalului de urgente pentru copii din Iasi (ca tot am fost acolo zilele trecute). la care sa participe si juriile, prezentatorii ambelor […]

13 years ago / Reply

Exista un contract implicit cu statul roman din partea dumneavoastra in domeniul sanatatii – Cine nu-l respecta?. Cat ai dat si cat primesti? Ai cotizat (tu-tatal sau tu-mama) ani de zile, si ce primesti?!! Gaseste un avocat care sa dea statul in judecata pentru proasta gestionare a fondurilor.
Cand te-a trimis doctorul sa cumperi un medicament (ca spitalul nu are) ti-a dat reteta parafata si ai luat si bonul de casa dupa care ai mers si le’ai decontat la CNAS?
P.S.:Cu sistemul lupti cu armele lui!

13 years ago / Reply

poate ca ,campania ar fi trebuit sa se cheme ,”Copiilor le facem bine”..am si o intrebare.cum se pot dona banuti din afara tarii??? multumesc.

[…] 879- Moldoveni din toate zarile, uniti-va […]

Leave a Comment


− one = 7


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!