music_is_the_drugmusic_is_the_drug

artistii si stirile cu cistigurile de Craciun & Revelion

au inceput sa apara stirile despre cit vor cistiga diversi artisti (in special oameni de muzica) de Craciun si de Revelion.

apar cu o periodicitate clara, de la an la an, la fel ca stirile cu aglomeratiile din alimentara, de Craciun si Paste. dar niciodata nu vedem dincolo de primul rind al informatiei.

***

telespectatorul care are viata lui – cu leafa lunara in limita unui salariu mediu pe economie – afla ca se poate cistiga intre 30.000 si 50.000 de euro intr-o noapte; cea de Revelion.

se uita la stire, i se pare o suma imensa – cit un apartament – si vede niste fete care, ma iertati, dau din fund – danseaza adica. ceva trival, nu?

uite cum oamenii fac multi bani din nimic.

***

nu vad insa stiri sau reportaje despre efortul imens pe care-l fac oamenii astia pentru banii despre care vorbim.

stiu ca o sa spuneti “pentru banii astia, as alerga si eu intr-o noapte in multe locuri”, dar gresiti teribil; n-ati putea face asta, cum n-ati putea ca dupa 3 concerte si alte 3 ore (minim) petrecute pe drum intre concerte, sa apareti la al 4-lea concert ca si cum atunci ati inceput seara: fresh, cu zimbetul pe buze, gata sa dati toata energia voastra in minutele urmatoare (amintiti-va, tocmai ati facut asta acum o ora).

cum nu vad stiri sau reportaje despre singuratatea acestor artisti – n-au amintiri legate de masa de Craciun in familie, n-au amintiri legate de Revelioane cu prietenii. si de cele mai multe ori, pentru ca ei muncesc cind prietenii se distreaza, intr-un fel natural se face selectia: nu mai au nici prieteni in afara celor din trupa/managementul lor.

nimeni nu ne vorbeste la stiri despre tristetile oamenilor care ne distreaza.

daca am povesti despre asta (daca si ei ar vrea sa vorbesca despre asta), le-am aprecia mai mult efortul. si-am sti ca banii aia sunt meritati.

asa telespectatorii ar descoperi ca, de fapt, stirea nu e in suma pe care o cistiga artistii intr-o noapte, ci in pretul pe care-l platesc pentru asta.

later edit: din suma cistigata aproximativ 1/4 ramine la artist, restul merge la manager, impresar, trupa, dansatori.

11 Comments Published

12 years ago / Reply

da. însă cine-i invidiază, cine-i căinează? sînt aceiaşi oameni care s-ar bucura să-i aibă/vadă pe o scenă pe aceşti artişti.
există o grămadă de oameni care nu au această idee ciudată despre distracţie, cum că cineva trebuie să se producă pe o scenă în faţa ta, ca să te distreze.
un pic de editing ar fi necesar în text. în vreo două locuri.

12 years ago / Reply

[…] aici ajung la miez, la subiectul real. Pentru că am citit articolul acesta și am regăsit în el o mare parte din discuțiile pe care le am cu clienții mei, chiar dacă […]

12 years ago / Reply

toata lumea se plange mereu.
“of, mai am de exercitat meseria mea inca vreo 2 ore…”

“offf, inca un pacient… nu puteau si astia sa faca avc-uri in alta zi?”

de artisti mi-e cel mai putin mila.

12 years ago / Reply

Total de acord.
Voiai sa spui ” si-am STI ca banii aia sunt meritati” – nu? 🙂

12 years ago / Reply

Pai atunci ce mai zici de medicii care fac garzi? si de la care se asteapta toata lumea ca dupa 36 ore de nedormit, in care nu ajung nici la masa nici la baie atunci cand vor ei, cand nu-si mai simt talpile si nu mai pot sa formuleze o fraza cu inteles…. trebuie sa puna un diagnostic corect sau sa aplice tratamentul potrivit !!!!
Acest fel de artisti descrisi mai sus nici nu trebuie sa ridice capul din pamant in fata lor. Macar ei au o casa in care sa se intoarca din concert sa doarma in patul lor, nu in patul luat in chirie…
So, take it easy!

12 years ago / Reply

nu e vorba despre medici aici.

e vorba despre o stire care e fals prezentata de Tv-uri pt senzationalul care poate rezulta

nu comparam lucrurile, discutam in interiorul unui subiect, ca sa intelegeti despre ce e vorba… atit

12 years ago / Reply

Știrile despre bani și cele despre vedete prind cel mai bine. Dacă sunt combinate, prind și mai bine!

Dar sumele sunt umflate, mulți artiști au impresia că dacă exagerează onorariile (în presă) vor fi mai apreciați/stimați/aplaudați. Ceea ce este o prostie.

12 years ago / Reply

Vor fi mai vizati de Fisc. :))

12 years ago / Reply

Ce bine ar fi.

12 years ago / Reply

Va felicit pentru curajul si sinceritatea pe care le aveti. Nu stiu ce altceva sa spun pentru ca nu ar fi relevant.

12 years ago / Reply

Ai perfectă dreptate un om de rând nu poate face aceleași lucruri ca un artist, în primul rând un artist petrece ore întregi muncind pentru pregătirea unui concert, iar efortul este imens. Asta o știu de la unul dintre amicii mei, Vladutz, care se ocupă de spectacolele anumitor artiști, nici nu vă închipuiți cât se muncește pentru un concert/spectacol reușit.

Leave a Comment


6 × = forty eight


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!