OnteachingJournalism1OnteachingJournalism1

bucurie

e o mare bucurie cind stii ca un fragment dintr-un text are potentialul de a tine cititorii cu sufletul la gura, de a-i uimi.

ai furnicaturi in degete, undeva in stern incepe o borboroseala, iar in cap e ceva proaspat, ca si cum tocmai ai iesit la o plimbare pe faleza. zimbesti fara sa-ti misti buzele si gindul tau e mai puternic decit orice altceva pentru ca imaginatia e un drog periculos.

peste citeva ore, cind incepi sa conturezi ideea in scris, urasti si iubesti personajele pentru ca nu ai alta cale sa le redai starile. dupa care incepi sa te urasti pe tine. si neputinta de a pune pe hirtie senzatiile pe care le-a anticipat mintea ta.

si dupa alte citeva ore, daca ai avut o zi buna (nu pentru ca ar fi fost vreo muza, ci pentru ca ai perseverat si te-ai invins: ai tras de tine la masa ca sa scrii si rescrii), incepi sa simti din perspectiva cititorului ce aveai in gind dimineata.

si-abia atunci simti bucuria.

***

buna dimineata.

2 Comments Published

11 years ago / Reply

uite de aia am inceput eu sa pun ceasul sa sune la 6 dimineata…sa mai apuc sa ajung la sentimentul asta, la bucuria nascuta din scris. La multi ani! si abia astept sa citesc 😉

11 years ago / Reply

Bună dimineața!

Leave a Comment


1 + = two


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!