carturesti concept storecarturesti concept store

(foto) carturesti concept store – lipscani 55

fotografia de mai sus a facut in citeva ore ocolul internetului. e facuta cu telefonul, a fost postata pe instagram si pe facebook si a generat mai multe reactii decit o fotografie cu un actor de la hollywood.

e cladirea fostei banci Chrissoveloni care a fost renovata dupa proiectul initial si care va gazdui in scurt timp un concept store Carturesti.

va fi unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Bucuresti, genul de loc unde o sa ne faca placere sa ne ducem prietenii care vin din strainatate, pentru ca – si acum cind e inca in renovare – arata absolut senzational si aminteste de Paris sau Roma.

noul Carturesti va integra tot ce va puteti imagina, ba chiar dincolo de imaginatia noastra, in materie de carti: la parter va fi concept store-ul propriu zis – cu obiecte de facut cadou; la etajul 2 cafenea; iar la demisol si la etajul 1 veti vedea libraria altfel… cu un mix tehnologic.

cafeneaua va avea un concept foarte special si e gindita sa creeze senzatii gourmet celor care o vor vizita – si nu ma refer doar la ce veti putea minca sau bea, ci si la atmosfera in sine.

*
am vizitat locul in urma cu citeva zile, avind drept gazda pe Daniel Voinea de la Carturesti, unul dintre cei care se afla in spatele conceptului noii librarii, si cind auzeam descrierile, repetam constant “la vara o sa ma mut aici”.

ceea ce Daniel si colegii sai vor face in acest spatiu minunat e o reinterpretare interactiva si foarte inteligenta a spatiului care se numeste clasic “librarie”, dar este the next level pentru ca fiecare cumparator va avea o multime de alte experiente auxiliare cartilor.

stiu ca Lipscani 55 va fi un loc magic in Bucurestiul aceste veri. si mai stiu ca o sa ne intilnim des acolo (mi-am si stabilit un loc care va fi “al meu” in cafenea, sper doar sa-l gasesc liber ceea ce va fi cam greu la succesul pe care-l anticipez)

pina la deschidere, va invit la o excursie foto prin minunata cladire Lipscani 15

 

11 Comments Published

10 years ago / Reply

Eu zic sa va faceti o casa in care sa va simtiti bine, proprie si a dumneavoastra de amenajat. Cu siguranta cunoasteti multi designeri de interior.Sunt destule oferte minunate pana in pragul de 500mii EUR in Bucuresti.Nu trebuie sa “atarnati” pe la altii sau sa faceti PR la cetatenii straini,pentru ca ei oricum vin pentru profit si o sa faca profit cu sau fara aceasta cladire :)) La subiect, le urez succes cu proprietarul, fiindca de greci trebuie sa te temi, chiar si atunci cand fac daruri! Bucurestiul merita demult un asemenea loc si este foarte bine ca cei de la Carturesti vor prelua stindardul, pentru ca, cel putin la design si amenajare, chiar se pricep sa aleaga arhitectii potriviti! Le urez succes si vanzari spornice ca sa ne bucure in continuare cu prezenta pe piata!

10 years ago / Reply

pe bune ca ati inteles ca ma mut acolo????
mai cititi o data

m-am gindit daca sa trimit mesajul dvs direct in spam (cum fac de obicei cu cei care ma fac sa ma intreb cum au ajuns pe blogul meu pentru ca nu au nicio legatura cu ce scriu eu), dar sunt intr-o zi in care ma simt generoasa.

10 years ago / Reply

Arata superb si da, o sa fie un loc in care sa vrem sa ne petrecem zilele de iarna, vara, toamna 🙂 Abia astept!

10 years ago / Reply

sunt de acord cu ” ion din balon “, articoul ar trebui macar marcat cu P (Publicitate)

10 years ago / Reply

cu tot respectul, nu e publicitate.
eu am sunat la carturesti si l-am rugat pe omul responsabil cu proiectul sa-mi permita accesul.
nu e niciun contract si nici un leu implicat in acest articol

bucurati-va ca sunt oameni care scriu si despre lucruri frumoase din tara asta.

10 years ago / Reply

Fenomenal, abia astept sa vizitez cafeneaua!

10 years ago / Reply

nu sunt convins ca e cladirea fostei banci. banca e undeva tot pe lipscani, dar mai catre calea victoriei, o cladire proiectata de gm cantacuzino. asta cred ca a fost o casa a familiei. sau sa fi fost sediul initial al bancii?

10 years ago / Reply

ati scris un comentariu ca sa cugetati in public sau cum?
pt ca n-ati spus nimic concret, doar v-ati intrebat lucruri.

e cladirea fostei banci:)

10 years ago / Reply

nu e sediul niciunei foste banci…/ este fostul magazin Unirea/ de unde si pana unde au avut grecoteii totul in Bucuresti? hmmmmm

10 years ago / Reply

si inca ceva… nu spuneti nimic despre faptul ca proiectul a fost “suflat” unei alte retele de librarii, care nu a “beneficiat” de portofelul unor “binefacatori”…aaaa, pardon, investitori (sic!) pentru a deschide pe Lipscani? pont: o retea de librarii care a luat premiul de Cel mai promitator brand romanesc si care se zbate sa supravietuiasca in conditiile in care dumneavoastra, amatori de ceaiuri cu arome de carte, va plangeti de concurenta neloiala, avand in spate tot ICR-ul si alte tenebre culturale din asa-zisa elita culturala romaneasca?

10 years ago / Reply

inteleg ca aveti o problema de rezolvat cu oamenii de la Carturesti dar nu o puteti face via blogul meu pt ca nu am cum sa va ajut.
locul apartine unei foste banci. apare in acte asa.

restul (arome de cafele, ICR, concurenta si alte lucruri pe care le aveti in minte) sunt problemele dvs.

nu am scris o ancheta despre cum a intrat cineva in posesia unei cladiri, ci un articol despre cum este transformata o cladire.
sa aveti o zi (mai) linistita

Leave a Comment


7 − = one


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!