11

Viziune si creativitate pe Instagram

Text de Raluca Antuca

Nu de puține ori trăim momentul la maximum și savurăm prezentul cu gândul că altădată s-ar putea să nu mai fie așa bine… sau că ne va fi tare dor de persoanele de lângă noi. Totuși cred că fiecare om are tendința de a reproduce sau transmite această bucurie a prezentului într-un mod unic.

Chiar Lucian Blaga făcea o distincție între om și animal pe acest principiu. El spune că omul trăiește întru mister și pentru revelare, iar animalul supraviețuiește întru imediat și pentru securitate. Poate de aceea omul simte o nevoie acută de exprimare aparte, unică în felul ei, care trebuie descifrată de ceilalți.

Cu privire la Instagram (pentru cei care au cont, dar se aplică și în cazul utilizatorilor de Facebook), de câte ori vă gândiți înainte de a posta o fotografie sau un video? Acționați impulsiv sau urmăriți un stil, o cromatică definitorie pentru voi?

Pentru cei care vor să facă artă din micile bucurii ale vieții, vi-l prezint pe Ng Weijing, un tip foarte talentat din Singapore, pentru care Instagram nu înseamnă doar niște fotografii clasice (Am scris aici despre cele mai populare tipuri de foto uploadate pe această aplicație.), filtre și butoane de editare.

Pentru el, Instagram devine un puzzle virtual în care fotografiile, deși diferite la prima vedere, se leagă între ele într-un fel aparte. Funcționând ca niște simboluri schițate, pozele sunt alb-negru și surprind viața de zi cu zi prin portrete, arhitectură și se bazează pe forme, geometrie și compoziție. Trebuie doar să urmărești perspectiva de nouă fotografii care formează una singură.

Dacă v-au convins fotografiile de mai jos, pe profilul lui de Instagram găsiți mai multe!

P.S: Pe telefonul mobil se văd așa cum trebuie!

Enjoy!

 

Leave a Comment


9 − two =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!