db4d356ab1f96bc9d87fcd4fe5f2ff58db4d356ab1f96bc9d87fcd4fe5f2ff58

PHOTO- joc de imaginatie pentru cei curiosi

Text de Raluca Antuca

Cu cât te uiți mai mult la fotografia de mai sus, cu atât devii mai curios și mai captivat de fiecare rid de expresie sau imperfecțiune a feței. Deși a pornit de la o idee simplă (portret în prim plan, întors pe dos și editat alb-negru), seria de imagini realizată de Anelia Loubser te îndeamnă să privești altfel lumea în care trăim.

Seria se numește Alienation și fotografa a fost inspirată de vorbele lui Wayne Dyer, care zicea așa- If you change the way you look at things, the things you look at change. Folosindu-se de compoziție și încadrare creativă, ea ne amintește de exercițiul care solicită partea dreaptă a creierului (cea abstractă) și îi cere să redefinească liniile și contururile pe care le vede, nu să le includă în conceptele deja știute de nas, ochi, sprâncene.

Sigur că unii dintre voi vor fi tentați să își răsucească gâtul sau să întoarcă laptopul pentru a vedea cum arăta în mod normal chipul celui fotografiat, dar vă rog să nu o faceți, tocmai pentru că este un exercițiu de imaginație. Mie chiar îmi par a fi personaje din Avatar, cu nas turtit și ochi gigantici. Vouă?

Leave a Comment


four × = 32


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!