Monthly Archives : October 2015

cristina bazavan conferintaUn nou rasfat foarte foarte simpatic pentru par

Un nou rasfat foarte foarte simpatic pentru par

Nu stiu altii cum sunt, dar eu am o regula de baza: de cite ori trebuie sa merg sa vorbesc la televizor (ca invitata la o emisiune) sau sa fiu speaker intr-o conferinta, ma duc la coafor.

Mi se pare ca daca parul mi-ar sta vraiste, nu m-ar mai asculta nimeni, oricit de interesante ar fi vorbele mele.  Uneori, e posibil sa nici nu zic lucruri interesante.

Asa ca obisnuiesc sa spun ”macar parul sa-mi stea bine, daca exista probabilitatea sa spun vreo prostie”. Si oricind exista probabilitatea asta:)

*

Dincolo de descrierea aceasta care pare un alint, e un mare adevar.

Nu cred ca nu vi s-a intimplat niciodata sa vedeti o crainica tv careia ii sta o suvita de par anapoda si sa nu va fixati privirea si atentia in acea suvita rebela.

*

Eu am un par foarte nabadaios. Subtire, de densitate medie, dar usor ondulat si, pentru ca fac in mod constant tratamente pentru regenerare (iau vitamine special pentru cresterea parului si a unghiilor), mult ”puf”, care e semn ca de la radacina creste o ”generatie noua”.

Evident ca nu ma pot duce la coafor in fiecare zi in care ma spal pe par (iar sampoanele dry nu fac foarte bine parului la utilizare frecventa) si, la fel de evident, e ca sunt necajita cind imi sta parul atit de rebel incit doar ponytail ma salveaza. Am chiar o smecherie: imi prind parul in stil chinezesc folosind un creion si am adus din Viena – un creion care se termina cu cheia sol, adica lucrurile devin mai simpatice pentru ca mut atentia in alta parte.

Cu toate aceste informatii de background, la care mai adaug interesul meu constant de a minca si folosi produse care sa-mi faca bine, inainte de a ma face sa fiu mai frumoasa sau mai bine aranjata, de ceva vreme am in atentie noua  gama premium de ingrijire a parului de la DOVE.

Dove Advanced Hair Series are trei categorii diferite, pentru nevoi diferite:

Dove Oxygen & Moisture, care foloseste Tehnologia Oxyfusion – ingrediente infuzate cu oxigen solubile in apa care nu se depun pe suprafata firului de par. Astfel, parul se bucura in acelasi timp de hidratare in profunzime, dar si de elasticitate si volumul dorit.

Solutia pentru parul uscat si lipsit de stralucire este gama Dove Pure Care Dry Oil, care iti lasa parul mult mai matasos, hranindu-l in profunzime, datorita uleiurilor pretioase de nuca de Macadamia, de nuca de cocos si de migdale. Recunosc ca aceasta gama – mai ales uleiul (exista sampon, balsam si tratament ulei ) – imi face foarte foarte mult cu ochiul pentru ca hraneste parul fara sa lase o senzatie de par gras.

Cea de-a treia gama, Dove Youthful Vitality, este dedicata parului care odata cu inaintarea in varsta si a diferitilor factori extrerni (poluare, agresiune termica) devine mai subtire, mai uscat si mai greu de coafat. Aceasta gama are, pe linga produsele ”clasice”- adica sampon si balsam – o inventie absolut geniala: un BB cream pentru par.

Dove Youthful Vitality BB cream – un produs multi-beneficiu, care ajută la refacerea nivelului de nutrienți, la fortifierea și protejarea părului împotriva ruperii si il face usor de aranjat. 

Stiu ca e recomandat sa fie utilizate fiecare dintre produsele din gama ca parte a unui ritual format din trei etape (curățare, ingrijire si tratament pentru fiecare tip de păr). Cu sinceritate va spun ca uleiul si BB cream-ul vor transcede categoriile pentru muuuuulta lume!

Sa ne bucuram de ele, zic. Sunt deja in magazine!

dove ingrijire par

 

 

3661
Kohei-Nawa_Art_2Ceva de vis- Instalația de norișori

Ceva de vis- Instalația de norișori

Text de Raluca Antuca

Îl cheamă Kohei Nawa și este unul dintre cei mai buni artiști din Japonia, datorită sculpturilor meticuloase și instalațiilor neobișnuite. Face parte din noua generație de artiști care vor să contureze o imagine a artei și culturii japoneze în toată lumea. Ei vor ca oamenii să nu menționeze doar anime-urile și Hello Kitty, atunci când aud de Japonia.

Ultima lucrare a lui Kohei este o instalație imensă, care îți dă impresia că te plimbi printre nori mari și pufoși. Norișorii sunt realizați din spumă care plutește și formează o structură diafană în camera întunecoasă.

Atât de feeric că nu-mi vine să cred că cine a făcut asta pe bune și nu este doar o editare în Photoshop.

Kohei-Nawa_Art_ Kohei-Nawa_Art_0 Kohei-Nawa_Art_3 Kohei-Nawa_Art_4 Kohei-Nawa_Art_5 Kohei-Nawa_Art_6

2258
erikmadiganheck_fashion-14Pictorialul de modă în care hainele au personalitate

Pictorialul de modă în care hainele au personalitate

Text de Raluca Antuca

De fiecare dată când apare o nouă colecție de haine, toate celelalte elemente din jurul ei se pliază pe stilul care a stat la baza creației. Începând cu locul defilării și sfârșind cu fotografiile din pictoriale, moda dă o senzație de unicitate, tocmai pentru că se reinventează de fiecare dată.

Iar fotografii din acest domeniu au misiunea specială de transpune viziunile designerilor în imagini. Destul de complicat atunci când vrei să creezi o poveste în spatele unor haine cu personalitate.

Fotograful Erik Madigan Heck reușește să impresioneze cu acest editorial din New York Magazine, în care colecția de toamnă- iarnă 2015 Junya Watanabe se axează pe simetrie și minimalism. Imaginile ne prezintă niște piese de design foarte migăloase, cu niște forme geometrice bine conturate într-un cadru minimalist.

Fotografiile elemină linia fină dintre modă și artizanat, pentru că par a surprinde niște decupaje handmade. Să recunoaștem că fotografiile sunt atipice și duc moda la un alt nivel, în care sensurile se pierd, iar formele și texturile de îmbină perfect.

Să ne bucurăm de imagini!

erikmadiganheck_fashion-01 erikmadiganheck_fashion-02 erikmadiganheck_fashion-03 erikmadiganheck_fashion-04 erikmadiganheck_fashion-05 erikmadiganheck_fashion-06 erikmadiganheck_fashion-07 erikmadiganheck_fashion-08 erikmadiganheck_fashion-09 erikmadiganheck_fashion-10 erikmadiganheck_fashion-11 erikmadiganheck_fashion-12 erikmadiganheck_fashion-13 erikmadiganheck_fashion-15 erikmadiganheck_fashion-16

2304
car-made-of-legosDin LEGO poți face orice, chiar și o mașină funcțională

Din LEGO poți face orice, chiar și o mașină funcțională

Text de Raluca Antuca

Într-un univers paralel, copiii construiesc orice jucărie vor ei din piese LEGO, tatăl își bea cafeaua la masa de mărime naturală realizată din LEGO, iar mama își asortează ținuta la poșeta creată din bucăți mici și colorate de LEGO. După care familia se urcă în automobilul construit pe același principiu și pleacă în vacanță.

Poate că sună bizar, dar LEGO a devenit deja un fenomen, care a depășit granițele copilăriei. Nu mai sunt doar jucării pentru cei, ci inspiră foarte multe proiecte ingenioase. Iar atunci când un român lucrează la ele, suntem mult mai curioși să știm detaliile.

Raul Oida este un tânăr inventator din Deva, care a construit o mașină funcțională numai din piese LEGO. Nu doar că vorbim de o muncă colosală în asamblarea celor 500.000 de piese, dar și de faptul că această mașină funcționează!

Nu produce gaze nocive, pentru că este alimentată cu aer și folosește motoare cu aer comprimat. Raul a fost ajutat de un inventator australian, Steve Sammartino, care l-a sponsorizat pentru a pune bazele proiectului. Acest duo a realizat și o replică a unei nave spațiale pe care a trimis-o în spațiu.

Presa internațională l-a numit un “Henri Coandă al zilelor noastre“, datorită proiectelor ingenioase pe care le-a concretizat cu multă pasiune.

legocar-compressor-e04f48cd6914f675fc8ad14a77c76c03

lego-car-compressor-9d9350ab541e9d7fb66f466a5eb72ed5

2318

VIDEO- Cum reacționează oamenii la fenomenul de Bullying

Text de Raluca Antuca

Fiecare om pe care îl întâlnim în această viață ne pune o etichetă invizibilă pe frunte. Involuntar sau cu o doză de răutate, acesta te judecă subiectiv, în funcție de părerile și experiențele lui.

Uneori păstrează aceste impresii doar pentru el, iar alteori le împărășește celorlalți ca un fel de bârfă sau ți le spune verde în față sub forma de “bullying”.

Fenomenul “bullying” nu mai este o noutate, mai ales în America, unde un copil din trei este hărțuit verbal de către ceilalți colegi. Acest comportament ostil și de luare în derâdere a cuiva este o problemă serioasă cu care se confruntă foarte multe școli din lume. Cuvintele jignitoare dor și afectează percepția despre sine a copilului, iar hărțuirea verbală poate deveni și fizică.

Așa că cei de la UP TV au realizat un mic experiment social pentru a vedea cum reacționează oamenii atunci când văd cum unii copii râd de un altul. Chiar dacă fetițele nu vorbeau serios și totul a fost regizat, reacțiile oamenilor sunt 100% autentice. Și îmi dă puțină încredere și speranțe pentru un viitor mai bun!

 

2660
cotabitaCum am inceput saptamina plingind – Gala Chapeau

Cum am inceput saptamina plingind – Gala Chapeau

Luni dimineata eram pe strada cind am auzit o piesa a lui Gabriel Cotabita la Europa FM, iar George Zafiu mi-a dat sms “da pe radio”. I-am raspuns “ascult”.

Dupa piesa am auzit vocea emotionata a lui Zaf care-l introducea pe Cotabita care a inceput sa vorbeasca ferm, direct, asezat, despre experienta lui de viata recenta si despre un spectacol frumos care are loc miine (Gala Chapeau).

N-a spus nimic din ce sa nu mai fi auzit alta data la oameni care au trecut prin cumpene in viata si cu toate astea, mergeam pe strada si imi curgeau lacrimile.

Se pare că momentul prin care am trecut m-a făcut să ajung la un alt nivel spiritual. Crede-mă, poate ți se pare că e exagerat, dar după ce treci printr-o perioadă în care te întâlnești cu diverse entități, începi să înțelegi că viața are cu totul alte niveluri. Se pare că v-am auzit. Nu m-am dus către lumina albă, de altfel nici nu mi s-a arătat. Si o să spun sincer, este pentru prima dată când mărturisesc asta, eu consider că ceea ce mi s-a întâmplat e un semnal de ”vezi că mai ai ceva de făcut”, adică un fel de reset și ”hai, ia-o de la capăt”. Pentru că, în mod normal, așa cum am aflat ulterior, nimeni nu se mai aștepta să mai fiu aici. Eu încerc să preiau cu bună știință soarta care mi s-a prescris în acest moment, pentru următoarea fază, și cred că voi reuși să fac față.

*

Ceea ce înseamnă material mi-a devenit total insensibil. Nu mai are niciun fel de importanță. Și asta probabil că ați auzit-o de foarte multe ori, dar crede-mă că nici nu poți să-ți imaginezi cum dintr-o dată dispare orice importanță materială. Și lucrul pe care l-am simțit la un moment dat a fost că, dacă am venit aici, am ceva de spus, iar acum încep să mă simt obligat. Poate că până acum totul a fost o încercare personală de a fi mai bun, acum am simțit că trebuie să fac cumva să dau un mesaj pentru alți oameni. Deocamdată încă aștept să mi se curețe, să mi se așeze gândurile

In primul moment am crezut ca am plins pentru ca-l stiu pe Gabi, pentru ca am simtit emotia lui Zaf si mai ales pentru ca am inteles niste lucruri interne in “ai fost sincer cu mine si cind a fost greu sa faci asta” cum i-a spus Cotabita lui Zaf in direct.

Numai ca dupa ce am trimis catre jurnalisti transcrierea interviului ( a fost primul interviu pe care l-a acordat Gabriel Cotabita dupa accidentul sau), am inceput sa primesc telefoane de la oamenii din presa care, cumva incurcati, cumva rusinati, imi spuneau ca au citit transcrierea si le-au dat lacrimile.

*

Intr-o transcriere nu mai e emotia pe care o simti din tremurul vocii sau din pauzele dintre cuvinte, nu mai e nici intonatia speciala a unor vorbe. Sunt doar cuvintele insiruite unul dupa altul si semnificatiile pe care le aduc cu ele.

Si totusi oamenii s-au emotionat la ceea ce a spus Cotabita.

Interviul a fost preluat de ziare, de televiziuni si mesajul lui – dincolo de curiozitatile triviale (dar cum vorbeste, dar cum este) a fost dus mai departe. (Btw, daca ascultati inregistrarea de la radio veti vedea ca are tonusul cu care suntem obisnuiti, ba chiar si ironiile prin care zice lucruri grele)

*

Insiruirea aceasta de fapte m-a facut sa meditez mai mult la acest interviu si la impactul lui.

Cred ca oamenii isi vor cauta de acum incolo un sprijin in Gabi Cotabita pentru fricile si gindurile lor legate de moarte, se vor uita la el si-i vor asculta vorbele ca sa gaseasca sperante pentru o altfel de viata (cit esti in viata, sau cind ai trecut dincolo).

Iar asta e o miza mare pe care, se pare – din declaratii -, ca Gabi o vede ca pe o datorie.

Si e, indirect, o frumoasa lectie de viata.

*

Miine, la Sala Palatului, e un spectacol special la care va invit sa va luati bilete si sa mergeti.  Gala Chapeau, un spectacol in care unii dintre cei mai importanti artisti ai RO – de la Smiley pina la Loredana  – urca pe scena ca sa cinte versiuni proprii ale hiturilor lansate peste ani de Cotabita. Si Gabi Cotabita va fi pe scena, a spus-o la radio:)

Dar, cu tot respectul pentru Gabi, cred ca nu pentru el trebuie sa mergeti la acest spectacol. Sau nu doar pentru el. Genul acesta de Gale ar trebui sa devina o obisnuinta si-ar trebui sa se “descarce” in dublu “bine”: o bucurie pentru artistul caruia i se aduce un omagiu, plus o donatie catre o cauza care necesita finantare.

Ar fi frumos sa cream un ritual, un obicei, in a ne onora artistii cu ei in sala de spectacol alaturi.

Ne vedem miine la Sala Palatului!

puteti sa va cumparati bilete de aici

gala chapeau

*

P.S. M-am interesat daca in playlist este si cintecul meu preferat din adolescenta “Conventional”. Este!

Imi aduc aminte ca atunci cind Gabi a decis sa remixeze hiturile sale, m-am rugat de el sa fie si aceasta piesa pe CD. Am primit pe email prima varianta de lucru a remixului, care se afla bine pastrata in calculator.

Si imi mai aduc aminte ca, atunci cind a aparut dublul CD cu toate hiturile remixate, l-am sunat pe Gabi sa-i mutumesc ca e si Conventional acolo si ne-am contrat putin pe niste texte.

Mai scriu si aici ceva ce am spus si atunci “daca te hotarasti sa scrii o carte despre viata ta, mi-ar placea sa fiu eu cea care aseaza povestile in pagina”. Chiar daca o sa se incrunte Zaf – cam 2 miimi de secunda – ca o sa fie mai putin timp  pe care o sa-l aloc, temporar, pentru stirile de PR si alte lucruri simpatice de la Europa FM.

 

 

3849
oas1s_architecture-04Un nou concept- Casele cu aspect de copaci

Un nou concept- Casele cu aspect de copaci

Text de Raluca Antuca

V-am arătat destule căsuțe în copac, construite ca locuri de relaxare sau chiar ca un business hoterlier. Dar acum am să vă prezint un concept care înversează rolurile în această discuție.

Oas1s este numele care stă în spatele acestor blocuri cu patru etaje care au aspectul unor copaci. Clădirile au fațada acoperită cu plante, încat par niște arbori mai speciali, cu formă dreptunghiulară și culori intense.

Pentru ca omul să devină una cu natura, designer-ul Raimond de Hullu s-a folosit de lemn reciclat și frunze. Astfel o oază urbană a fost creată pentru oamenii dornici să se reconecteze cu mediul natural. Îmi place tare mult imaginea în care aceste tipuri de căsuțe apar comparativ lângă niște zgârie-nori, oferind un constrast de culoare și senzații.

oas1s_architecture-01 oas1s_architecture-03 oas1s_architecture-08 oas1s_architecture-09

2339
fallen-tree-bench-benjamin-graindorge-paris-1__880Jumătate bancă, jumătate copac

Jumătate bancă, jumătate copac

Text de Raluca Antuca

Cum ar fi să ai o bucățică din natură la tine în casă? Nu mă refer la plăntuțele din ghiveci și nici la bradul de Crăciun.

Ci la banca intitulată Fallen Tree. Realizată dintr-o combinație de sticlă și lemn de stejar, banca are un aspect special, datorită crengilor care parcă ies din suprafața netedă. Acestea sunt intacte și completează aspectul minimalist al băncii.

Benjamin Graindorge este cel care s-a gândit că lemnul trebuie lăsat în forma lui naturală pentru ca oamenii să facă o diferență și să aprecieze mai mult natura.

bench-2

bench-4

2128
Chol1_Design_1Suportul modern pentru biciclete, care include rafturi și sertare

Suportul modern pentru biciclete, care include rafturi și sertare

Text de Raluca Antuca

Chol#1, o firmă de design din Chile, a creat un tip de mobilier modern, dedicat bicicliștilor profesioniști, dar și celor care pedalează de plăcere.

Suntem conștienți că bicicleta ocupă destul de mult spațiu, iar dacă apartamentul este micuț, atunci avem de-a face cu o problemă! Unde o așezăm în așa fel încât să fie estetic, dar nici să ocupe jumătate din cameră?

Cei de la Chol#1 vin cu o soluție modernă și ne prezintă un suport pentru biciclete care poate avea rafturi, sertare sau chiar dulapuri de mici dimensiuni. Foarte practică pentru spațiile mici, această piesă de mobilier este perfectă pentru cei cu un stil de viață activ, ba chiar oferă un aer fresh locuinței.

Alături de alte elemente de design interior moderne, acest suport asigură funcționalitate și  un aspect plăcut peretelui pe care este amplasat.

Chol1_Design_2 Chol1_Design_3 Chol1_Design_12 Chol1_Design_25 Chol1_Design_26 Chol1_Design_35

3914
landscape-1445626963-princessesPrințesele Disney se transformă de Halloween

Prințesele Disney se transformă de Halloween

Text de Raluca Antuca

Pentru Halloween-ul de anul acesta, artista Shonagh Scott s-a inspirat din poveștile prințeselor Disney. Dar nu s-a axat pe acele povești de dragoste sau pe happy- end, ci pe evenimentele tragice din viața lor. Astfel se gândește la ele ca la niște victime, care au suferit răni îngrozitoare.

Ariel rămâne fără voce în urma unor răni la gât, iar Elsa are un țurțure înfipt în gât. Arată bizar, mai ales că ne-am obișnuit cu prințesele frumoase din filme și desene animate. Dar și Halloween-ul este o sărbătoare bizară, așa că aceste imagini ar putea fi o sursă de inspirație pentru cei care se pricep la makeup și vor să impresioneze vineri seara!

capture-20151024-102153 capture-20151024-102245 capture-20151024-102305 capture-20151024-102334 capture-20151024-102227

2273
vectorarchitects_architecture-011Biblioteca de la malul mării

Biblioteca de la malul mării

Text de Raluca Antuca

Imaginează-ți pentru o clipă următorul scenariu.

Te afli pe malul mării, briza adie ușor, iar tu te bucuri de lumina blândă a soarelui care apune. Ții în mână o carte care te-a captivat de la prima pagină și mai sorbi, din când în când, din limonada dulce pe care o ai lângă tine.

Parcă ar fi un scenariu de film, în care toate elementele sunt plasate armonios în cadru sau o ședință foto în care personajul este fericit într-un stil dolce far niente. Doar că acest lucru este posibil!

Pe coasta mării Bohai din China se află o bibliotecă situată cu fața la ocean și înconjurată de nisip. Un loc neobișnuit pentru un astfel de loc, ar spune unii. Doar că cei care vizitează această bibliotecă sunt foarte norocoși, pentru că se vor bucura de fereastra mare care oferă o priveliște panoramică a mării. Sau de zona de lectură în aer liber, gândită și ca un spațiu de meditare.

Arhitecții de la Vector Arhitects spun că ideea din spatele aceste clădiri este următoarea: nu judeca un lucru după aparențe. Exteriorul este gri și cu un aer trist, dând impresia unei pietre imense, pe când interiorul abundă de energie pozitivă și experiențe nenumărate, colecționate prin intermediul volumelor.

vectorarchitects_architecture-03i1 vectorarchitects_architecture-04i1 vectorarchitects_architecture-05i1 vectorarchitects_architecture-031 vectorarchitects_architecture-051 vectorarchitects_architecture-061 vectorarchitects_architecture-101 vectorarchitects_architecture-111

2425
Pip-and-pop_Art_5Universul dulce al artistei Pip & Pop

Universul dulce al artistei Pip & Pop

Text de Raluca Antuca

Cred că orice copil pofticios iubea povestea lui Hansel și Gretel, în care casa vrăjitoarei era făcută din turtă dulce, cu ferestre din zahăr. Numai gândul că ei puteau să rupă o bucățică din peretele dulce sau să simtă mirosul bunătățurilor de acum îți aducea un zâmbet pe buze și te făcea să-ți dorești să existe în realitate o astfel de căsuță.

Ei bine, artista australiancă Tanya Schultz s-a inspirat din aceste fantezii în care tărâmurile sunt făcute din mâncare. O fascinează poveștile despre paradis și lumi imaginare, mai ales că unele sunt prezente în diferite culturi.

Ea lucrează sub pseudonimul Pip & Pop și creează instalații de artă care îți rețin privirea instant. De ce? Pentru că sunt foarte colorate și dulci. Tanya se folosește de materiale precum bomboane și zahăr pentru a crea un univers halucinant. Pe lângă ingredientele comestibile, artista folosește și materiale artizanale sau obiecte pe care le găsește pur și simplu.

Instalația în sine reprezintă un alt univers plin de culoare și fantezie! Parcă ar fi un strop de optimism într-o lume în nuanțe de gri.

Pip-and-pop_Art_1 Pip-and-pop_Art_2 Pip-and-pop_Art_3 Pip-and-pop_Art_4 Pip-and-pop_Art_6 Pip-and-pop_Art_7 Pip-and-pop_Art_8 Pip-and-pop_Art_9 Pip-and-pop_Art_10

2378
LAUREATI - SPORTUL ROMANESC DIN 2006LUCRURI BUNE IN ROMANIA: 6 sportivi si o idee minunata

LUCRURI BUNE IN ROMANIA: 6 sportivi si o idee minunata

Cind locuiesti intr-o zona izolata, pe virf de munte sau la citeva ore distanta de Tulcea pe canalele Dunarii, supravietuirea e principala ta tinta, hrana si sanatatea  sunt lucrurile pe care le cauta parintii tai si despre care inveti ca sunt cele mai importante pe lume.

Daca ai noroc ai televizor si electricitate, iar veniturile familiei tale sunt putin mai mari decit suma alocatiilor copiilor.

Scoala e ceva care iti aduce greutati: trebuie sa mergi multe ore pina la clasa, n-ai haine si incaltaminte. N-ai timp sa inveti (pentru ca obtinerea hranei e, am stabilit, lucrul de baza asa ca estii fie cu vitele pe munte, fie cu barca la pescuit) si deci recompensa de la scoala – nota cu care esti evaluat – nu e atit de mare incit sa te motiveze sa te mai duci.

Stiti cercul asta vicios care poate fi rupt doar cu puterea exemplului.

Ivan Patzaichin povestea acum ceva vreme ca el a renuntat la scoala pentru ca in zona la 16-17 ani toti baietii deveneau pescari. Dar, pentru ca avea in zona multi campioni olimpici si mondiali, a plecat la Bucuresti sa se faca campion.

Cum altii se fac medici, profesori, ingineri el s-a dus la Bucuresti hotarit sa se faca campion. Nu si-a pus nicio clipa problema ca nu o sa ajunga campion, el s-a dus sa faca tot posibilul sa FIE campion.

Si–a scris istorie in Romania si in lume.

*

Acum intoarce inca o parte din experienta sa de viata catre comunitatea din care provine cu o campanie menita sa arate importanta educatiei in comunitati si sa previna abandonul scolar.

De astazi timp de o saptamina, Asociatia Ivan Patzaichin- Mila 23 impreuna cu inspectoratele scolare din Tulcea si Brasov, dar si cu DC Communication incep un program care ar putea fi un pilot pe care sistemul de invatamint sa se sprijine.

6 dintre cei mai mari sportivi ai Romaniei merg si le povestesc copiilor din zone izolate cu sanse mari de abandon scolar despre greutatile prin care si ei au trecut, despre momentele in care au ratat si s-au ridicat, dar si despre momentele in care parea ca nu mai e nicio sansa de a iesi la mal si, prin munca si determinare, a aparut victoria.

Ivan Patzaichin, Toma Simionov, Vasile Dâba vor fi in Delta la Sulina, la Mila 23 si in satele cu 2-3 locuitori din zona,  Laura Badea, Mihai Covaliu, Alex Găvan vor fi in comunitatile retrase din judetul Brasov . Fiecare cu povestea lui in care a fost pus fata in fata cu un obstacol care l-a obligat sa-si depaseasca limitele, fiecare cu emotiile unor esecuri, dar si cu bucuriile unor mari, imense, succese.

Cum vor afla copiii povestile sportivilor?

Prin benzi desenate facute de Pisica Patrata, benzi desenate care explica in citeva cadre problema – cumpana – in care s-a aflat sportivul, lasindu-l pe copil sa deseneze ultimele cadre cu rezolvarea asa cum si-o imagineaza el. (momentul lui Ivan Patzaichin din poveste va fi cel cind, la Olimpiada, a concurat cu pagaia rupta)

E un program care ii invata pe cei mici ca nu doar nota e importanta, sau – daca vreti – ca nota e cea mai putin importanta in procesul de invatamint. Ca sunt importante dorinta de a invata, de a progresa si, mai ales, intelegerea ca din esecuri invata, ca nereusitele sunt doar niste trepte catre reusita pe care si-o doresc si pe care o vor atinge cu perseverenta, ajutati, sprijiniti de cei din comunitatea lor.

Campania Crestem in comunitate mai are si o componenta sociala – de a gasi povesti de succes, modele locale, si a le spune celorlalti despre ele, de a crea comunitati in jurul carora copiii sa creasca frumos, dar despre aceasta parte va povestesc zilele viitoare.

Sper sa am si eu o implicare cu rost in aceasta parte si imi doresc mult sa ma uit impreuna cu copii frumosi si talentati la povestile dintr-un loc minunat din Delta.

aici mai multe detalii despre proiect

crestem in comunitate

 

2779
azumamakoto_photography-02Proiectul foto în care un bonsai călătorește în jurul lumii

Proiectul foto în care un bonsai călătorește în jurul lumii

Text de Raluca Antuca

Vă spun sincer că ideea acestui proiect foto m-a dus cu gândul la binecunoscuta expresie a lui Gollum din Stăpânul Inelelor „my precious”. Pentru el, inelul era cel mai important și își concentra toată energia pentru a-l avea înapoi.

Obiectul prețios al artistului Azuma Makoto este un bonsai de 50 de ani încadrat într-o cutie de metal. Azuma îl plasează în cadre naturale neobișnuite, cum ar fi deșertul sau oceanul, iar cea mai fascinantă imagine este aceea a bonsai-ului suspendat în stratosferă, deasupra deșertului din Nevada, SUA.

Makoto este un artist floral, dar și un fotograf de natură, drept pentru care a combinat iubirea pentru plante cu cea a mediului înconjurător. Astfel bonsai-ul său a ajuns în foarte multe locuri de pe glob în cei zece ani în care Azuma a lucrat la fotografii.

Momentan, fotografiile lui sunt expuse la Zhulong Dallas Contemporany Art Gallery, iar mai multe lucrări găsiți pe site-ul oficial!

azumamakoto_photography-01 azumamakoto_photography-03 azumamakoto_photography-04 azumamakoto_photography-05 azumamakoto_photography-06 azumamakoto_photography-07 azumamakoto_photography-08

2204
baumhaus_5301-970x647Hotelul care dispune de căsuțe în copac pentru iubitorii de natură

Hotelul care dispune de căsuțe în copac pentru iubitorii de natură

Text de Raluca Antuca

Am să vă povestesc despre un tânăr antreprenor din Germania, pe nume Peter Becker, cu care s-ar putea să rezoneze mulți dintre voi.

De câțiva ani, deținea un bar micuț în Berlin, până când și-a dat seama că viața agitată a orașului îl obosește și că are nevoie de puțină libertate. Și-a dat seama că o poate obține doar atunci când se detașează de rutina job-ului și de urbanul obositor. A decis să facă o drumeție de lungă durată în natură cu dorința de a se redescoperi, dar și de a plănui un nou business- hotelul care dispune de căsuțe în copac.

Inspirat de povestea lui Robin Hood, Peter a pus bazele unui refugiu de vacanță unic în Germania. Robin’s Nest Treehouse Hotel este înconjurat de natura din Hesse și este locul perfect pentru a evada din lumea reală, iar aceste căsuțe în copac sunt visul realizat al lui Peter, care le construiește de vreo șase luni.

Hotelul este unul atipic, pentru că dispune de șapte cabine, dintre care trei sunt construite în copaci. Doar o căsuță este de forma unei cabine rotunde, pe când celalte două sunt legate între ele cu ajutorul unui pod. Construite în întregime din materiale naturale, ele includ mobilă din lemn, sisteme de încălzire și electricitate.

Becker vrea să extindă acest tip de hotel și să pună bazele unui sat de căsuțe în copac. Ba chiar se gândește și la un spa cu piscină. Wi-Fi nu există momentan, pentru că el vrea ca oamenii să se destindă fără telefoane mobile și stresul de la job. Mi se pare genial cum a reușit să materializeze un vis și o nevoie pe care sunt sigură că o resimt foarte mulți dintre cei sătui de stres și de agitație.

Imaginile vorbesc de la sine!

baumhaus_669-970x647 baumhaus_688-970x647 baumhaus_696-970x647 baumhaus_1951-970x647 baumhaus_2191-970x647 baumhaus_3721-970x647 baumhaus_3781-970x647 baumhaus_4161-970x647 baumhaus_4811-970x647 baumhaus_4931-970x647 baumhaus_5001-970x647 baumhaus_5141-970x647 baumhaus_5151-970x647 baumhaus_5431-970x647 baumhaus_6121-970x647 baumhaus_6471-970x647

2232
This-Mom-Went-All-Out-To-Make-Veggies-Look-More-ExcitingCreativitate în farfurie pentru copii

Creativitate în farfurie pentru copii

Text de Raluca Antuca

Pentru unii, arta se face cu acuarela pe hârtie, iar pentru alții cu ulei pe pânză. Designerii lucrează cu materiale și foarfeci, iar mămicile cu felurile de mâncare. Samantha Lee este una dintre cele mai talentate artiste al cărei material de bază este mâncarea.

Ea poate transforma orice fel de mâncare într-un personaj Disney și nu numai. Fie că este vorba de magicianul Harry Potter sau de supereroul Batman, orezul și legumele din farfurie pot căpăta forma lor datorită mâinilor pricepute ale Samanthei.

Pe lângă faptul că a creat o comunitate imensă pe Instagram datorită fotografiilor uimitoare, artista a colaborat cu nume mari precum MasterCard și Barilla pentru design și publicitate. Partea cea mai frumoasă este că Samantha nu este motivată de faimă sau de bani. Scopul ei principal este ca toți copiii din lume să mănânce mai sănătos, iar prioritatea ei nr. 1 este să facă artă din mâncare pentru copilașii ei.

Poate că sunt eu mai ciudată, dar aceste feluri de mâncare au un efect opus în cazul meu. În loc să mă facă să le mănânc, vreau să le admir cât mai mult timp datorită ingeniozității cu care au fost realizate.

capture-20151021-133750 capture-20151021-133840 capture-20151021-133910 capture-20151021-133935 capture-20151021-134001 capture-20151021-134038 capture-20151021-134059 capture-20151021-134122 capture-20151021-134141

3509
562540881200002e007e56deSocietatea Americană de Microbiologic participă la concursuri de artă!

Societatea Americană de Microbiologic participă la concursuri de artă!

Text de Raluca Antuca

Cine spune că oamenii de știință duc o viață plictisitoare, plină de formule și teorii? Sau că sunt constrânși să lucreze într-un program de rutină, în care cercetează și aplică noțiuni de fizică și chimie?

Cred că nimeni nu va mai avea curajul să spună că acești oameni sunt plictisitori, după ce vor afla că există un concurs de artă pentru Societatea Americană de Microbiologi. Folosindu-se de diferite materiale, precum proteină, drojdie și bacterii, microbiologii au realizat lucrări creative, pe care nici nu le credeai posibile fără modul tradițional de lucru- hârtie și acuarele.

Lucrarea care a captat atenția tuturor este Starry Night, realizată de Melanie Sullivan. În locul picturii cu ulei pe pânză, opera de artă este realizată cu bacterii în mai multe recipiente speciale, care se numesc “petri”. Dacă Vincent van Gogh ar fi trait să vadă această reproducere neobișnuită, s-ar fi mirat de cât de bine sunt redate cerul înstelat, lumina lunii și ceața care fac tabloul atât de fermecător.

Această competiție a invitat oamenii de știință să exploreze anumite aspecte culturale, dar și frumusețea domeniilor pe care le studiază. Aici puteți vedea toate lucrările înscrise, iar mai jos doar pe cele câștigătoare!

562540e21400002200c7a415 562541ad12000026007e56e3 562545f61400002a00c7a429 562545f81400002b003c8907 562545f712000026007e56f9 5625461b12000026007e56fa 562541291200002e007e56e2 562541711400002a00c7a418

2257
cinepub coverCinepub – filme romanesti, online, gratis, cu drepturi de autor

Cinepub – filme romanesti, online, gratis, cu drepturi de autor

Nu stiu daca stiti de proiectul care se numeste Cinepub.ro, dar daca nu ati aflat lucruri despre el, iata citeva informatii importante.

Cinepub.ro este un site care aduna in acelasi spatiu virtual filme romanesti recente – animatii, scurt metraje, lung metraje, documentare. Toate au drepturile de autor cedate pentru internet de catre autorii lor, adica vizionarea este GRATIS.

Iata citeva dintre filmele de lung metraj pe care le puteti gasi pe site

 

cinepub

 

 

cu un click aici ajungeti direct in pagina site-ului unde se afla aceste filme.

iata citeva dintre documentarele care sunt pe acest site

cinepub documentare

le puteti gasi aici

cred ca dincolo de interesul cinefililor, acest site este o resursa importanta de documentare pentru jurnalisti si pentru tinerii care vor sa faca o meserie in industria cinematografica.

in plus, e minunat ca o parte din filmele romanesti se pot gasi intr-un loc foarte accesibil si pentru cei care nu se mai duc la cinematograf, sau nu au cinematograf acolo unde locuiesc.

asa ca dati vestea mai departe. cinepub.ro

9519
KamilKotarba_photography-01FOTO- De-a v-ați ascunselea cu viața noastră!

FOTO- De-a v-ați ascunselea cu viața noastră!

Text de Raluca Antuca

De-a v-ați ascunselea nu este doar un joc pentru copii, în care toți se asund și unul singur trebuie să-i caute și să-i găsească pentru a căștiga. De-a v-ați ascunselea poate fi scuza omului care este absent în viața de zi cu zi, dar online în chat-ul de pe diferite site-uri.

Chiar dacă este într-un anumit loc, el parcă nu se află acolo. Preferă să se uite într-un ecran de telefon, decât să interacționeze cu ceilalți. Diversitatea pe care ne-o oferă internetul ne împiedică să relaționăm, iar cele două lumi, reală și virtuală, concurează. Ce se întâmplă când ne ignorăm cu desăvârșire și ne poziționăm undeva la mijlocul dintre aceste lumi?

Ne ascundem în spatele telefoanelor mobile. Ne jucăm de-a v-ați ascunselea.

Fotograful Kamil Kotarba s-a gândit la această joacă și a realizat proiectul Hide and Seek. Fotografiile lui surprind scene zilnice și oarecum banale, cum ar fi așteptarea metroului, cina între prieteni, în care telefoanele sunt nelipsite. El scoate corpurile din cadru, lăsând doar mâinile, pentru a ne deschide ochii cu privire la alegerile pe care le facem în viață.

KamilKotarba_photography-02 KamilKotarba_photography-03 KamilKotarba_photography-05 KamilKotarba_photography-06 KamilKotarba_photography-07 KamilKotarba_photography-08

3412
Temptations_Photography_2FOTO- Arhitectura plină de culori și forme din Copenhaga și Malmo

FOTO- Arhitectura plină de culori și forme din Copenhaga și Malmo

Text de Raluca Antuca

Se spune că fotografia este arta observației. Nu prea contează ce vezi, ci cum vezi orice lucru ce te înconjoară. Mereu am crezut că trebuie să ai o viziune atipică sau o atenție la detalii incredibilă ca să reușești să schimbi felul în care o clădire sau un obiect sunt percepute de restul oamenilor.

Doi fotografi, unul din Munich și altul din Stockholm, au pus bazele unui proiect care se numește Temptations și care ne prezintă o altă perspectivă asupra arhitecturii din niște orașe europene. Fotografiilor lor îți atrag atenția imediat, pentru că Nick Frank și Jeannette Hagglund se folosesc de culori, forme și reflexii în aceste frânturi de clădiri.

Copenhaga și Malmo sunt cele două orașe ale căror construcții viu colorate le-au captat atenția și sunt sigură că vă vor plăcea și vouă aceste cadre minimaliste absolut geniale!

Temptations_Photography_1 Temptations_Photography_3 Temptations_Photography_4 Temptations_Photography_5 Temptations_Photography_6 Temptations_Photography_7 Temptations_Photography_8 Temptations_Photography_9 Temptations_Photography_10 Temptations_Photography_11 Temptations_Photography_12 Temptations_Photography_13 Temptations_Photography_14 Temptations_Photography_95

2359

Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!