Vancica cutare si violenta impotriva femeilor cu dubla masura la Antena 1. Mizeria emisiunii lui Nea Marin

Ieri au fost peste tot – tv, online, rradio – informatii despre domnul acela dereglat mintal, Vancica (nu are legatura cu actorul), care si-a batut iubita cu picioarele  multe minute si a pus grozavia pe net.

Ceva oribil, politia ar fi trebuit sa se autosesizeze (sa nu astepte plangere de la victima, careia ii e frica si n-a comentat nimic) pentru instigare la violenta pentru ca cetateanul a mai facut si un live (de 3 ore!!!) de scuze in care unul dintre argumente a fost – “orice barbat isi bate femeia; am fost gelos.”

Omul e mult sub orice reper de umanitate, educatie, bun simt – orice cuvinte care imi vin pentru a-l descrie tin de gradina zoologica, desi si animalele cred ca sunt mai respectuoase cu femelele lor.

Eu am vazut cazul la Observator-ul de la Antena 1 intr-o stire lunga cu psihologi, cu context national despre violenta domestica, stire facuta ca la carte.

Ce m-a scos din minti, si le-am si dat msg prietenilor mei de acolo, e faptul ca ei vorbesc despre oribilitatile generate de o tara in care “e normal sa-i dai o palma femeii, daca e nevasta – concubina ta”, si o fac corect cand e vorba de stiri, dar cand mergem un department mai incolo – la emisiune divertisment – avem mizeria de emisiune cu Nea Marin care injura si bate femeile (si barbatii) in cadrul unor proiecte care se vor distractive.

Cu Nea Marin (si cum il mai cheama pe dansul, care e trecut de 60 de ani si are nepoti acasa) la Antena 1 e normala violenta impotriva femeilor expusa in prime time la tv.

Sigur ca televiziunea are un disclaimer inainte de generic in care spune ca programul poate contine limbaj nepotrivit si violenta, iar copiii vad cu acordul parintiilor. Asta e ca sa se acopere legal.

Dar de ce ai vrea sa faci o asemenea mizerie la tv? De ce ai promova violenta ca divertisment? Culmea e ca producator e o femeie la acest program.

Sigur ca face audienta, pt ca suntem un popor in care “bataia e rupta din rai” si “femeia sigur a facut ea ceva, daca a batut-o”… Dar de ce sa vrei sa speculezi mizeria din acest popor pentru audienta?  Tu, ca femeie, care ai decizia unei emisiuni si ai produs multe lucruri minunate in televiziune, ai facut chiar istorie cu cateva productii… de ce sa mananci gunoi si sa promovezi violenta?!!!

Nu mai vorbesc de managementul institutiei care are femei in conducere. Dar si ca barbat – educat, care intelege responsabilitatea programelor prezentate – ar trebui sa spui – nu difuzam asa ceva.

Daca cineva l-ar lua la bataie pe strada pe Nea Marin si cum il mai cheama, ca nu traverseaza strada repede, ar iesi scandal national, pe buna dreptate. El face mizerii cu bataie pe post de motivatie la tv si nu-si pune nicio clipa problema ce transmite de fapt privitorilor (nu vreau sa-i caut numele complet pentru ca nu merita un asemenea efort, are caracter zero ca accepta  sa faca pt bani aceasta mizerie de emisiune).

Imi doresc mult ca acest text sa ajunga la doamna producator si la managemenul Antena 1. Cum imi mai doresc sa ma intalnesc o data fata in fata cu Nea Marin cutare – care degeaba a muncit o viata pt ca e la fel ca Vancica cutare – sa-i spun uitandu-ma in ochii lui ce cred despre caracterul sau.

Leave a Comment


one + = 7


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!