Driving School with Education Process of Car Training and Learning to Drive to Get Drivers License in Flat Cartoon Hand Drawn Templates IllustrationDriving School with Education Process of Car Training and Learning to Drive to Get Drivers License in Flat Cartoon Hand Drawn Templates Illustration

Permis pentru viitor. Cursuri platite la scoala de soferi pentru tineri din zone defavorizate. Dati informatia catre ei, inscrierile sunt pana pe 24 ianuarie

Daca stiti tineri din persoane defavorizate, din zone defavorizate ajutati-i sa -si faca o calificare cu care vor putea sa-si gasesca un loc de munca si sa iasa din saracie.

E vorba de permisul de conducere care pentru multi tineri e greu de obtinut pentru ca sunt scumpe cursurile de la scoala de soferi.

Dar exista un program care se numeste Permis pentru viitor, dedicat tinerilor din aceste zone defavorizate, cu inscrieri pâna in 24 ianuarie  pentru acoperirea costurilor scolii de soferi.

Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obtinerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o conditie sau poate fi un avantaj in obtinerea unui loc de munca sau in mentinerea si extinderea atributiilor de serviciu existente.

Odata cu reducerea la 18 ani a vârstei minime de obtinere a permisului de conducere pentru categoriile C, CE si la 21 ani pentru categoriile D, DE a crescut rolul programului Permis pentru viitor in integrarea tinerilor din mediile defavorizate pe piata muncii.

Programul, ajuns la cea de-a opta editie, este organizat de Fundatia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispozitie de compania MOL România.

Persoanele eligibile pentru finantare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârstaintre 18 si 25 de ani care doresc sa obtina permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze si tramvaie.

Solicitarile de finantare pot fi transmise online sau prin posta pâna la data de 24 ianuarie 2023.

Pe lânga formularul de inscriere completat sunt necesare cinci documente:

– scrisoare de motivare personala

– ancheta sociala

– declaratie de sustinere si mentorat pe perioada instruirii

– oferta de pret de la scoala de soferi

– document despre nivelul studiilor absolvite

Detalii si formularul de inscriere se gasesc pe https://pentrucomunitate.ro/permis

In decursul celor sapte editii anterioare ale acestui program, 143 tineri au finalizat cu succes cursurile si examenul, iar alti 41 de beneficiari continua studiile sau sunt programati pentru examen.

Daca vreti sa faceti o fapta buna aratati-i unui tanar dintr-o zona unde se traieste greu si ajutati-l sa completeze toate documentele. Chiar ii puteti schimba viata.

Personal cunosc activitatea fundatiei Mol Romania din bursele pe care le acorda celor care vor sa faca sport sau activitati artistice si au inceput sa aiba rezultate si stiu ca de-a lungul anilor au ajutat multi tineri.

Leave a Comment


three − = 2


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!