Milk – interzis minorilor in Romania

CNC a decis ca filmul Milk ( azi cu 8 nominalizari la oscar) este “interzis minorilor”.

asa se intimpla cind in comisie sunt oameni care nu-s deschisi la minte.
vestea nashpa e ca genul asta de oameni sunt lasati in continuare sa ia decizii, vestea buna e ca, la ce penurie e prin cinematografe, tinerii isi vor descarca filmul de pe net si-l vor vedea oricum.

CNC a incurajat pirateria. Si-i face reclama filmului:)

detalii aici
*

Milk nu e printre preferatele mele. mi se pare pe alocuri patetic si m-a enervat. sean penn e insa f bun (are si nominalizare la oscar)

4 Comments Published

15 years ago / Reply

pai da,sa presupunem ca as avea o sora mai mica…sa-i zicem…Suzy; care are 13 ani si seamana izbitor de bine cu mine. Si vrea sa vina cu mine la film, sa vada Milk. Si i-as imprumuta buletinul meu. Sora mea, Suzy, de 13 ani, impreuna cu mine si cu buletinul meu va intra in sala de cinema si va vedea Milk…si apoi le va povesti prietenelor de la scoala ce smecherie a facut…si ele vor face la fel! Si uite asha, sa vada toata lumea Milk! Nu l-am vazut inca, dar ma pregatesc! Da, super reclama! Dar e tare trist ce se intampla, pe bune!

15 years ago / Reply

Si in USA Milk este clasificat ca R – Restricted ceaa ce inseamna : “Under 17 requires accompanying parent or adult guardian”. Cu tendintele de globalizare actuale nu m-as mira ca aceste clasificari sa fie absolut uniforme (nu ma refer la zone cum ar fi Middle East unde cred ca nici nu se difuzeaza).

Cenzura romaneasca nu este nici la degetul mic al celei americane. Toata televiziunea prin cablu din America de Nord este “edited for content” si nu se poate auzi, sub nici o forma, nici unul din cuvintele care din pacate “zburda” pe canalele romanesti atunci cand se difuzeaza filme in limba engleza. Uneori se modifica sectoare intregi din film pentru a le face acceptabile pentru televiziune.

15 years ago / Reply

DAr ce e asa indecent in filmul acesta?

15 years ago / Reply

DAr ce e asa indecent in filmul acesta?

Pentru mine, ca adult, filmul nu este indecent (poate nu e cuvantul cel mai potrivit). Este bineinteles o optiune personala. Pot fi bineinteles alti adulti care sa gaseasca filmul necorespunzator si atunci, ca in orice alta relatie comerciala, ei sunt liberi sa plateasca sau nu biletul de cinema.

Am sa intru in derizoriu un pic si am sexplic de ce minorii trebuie protejati de catre parinti si societate in general. Sistemul de rating este introdus pentru acestia si nu pentru adulti. Cred ca toti suntem de acord cu principiul general conform caruia minorii necesita protectie impotriva nuditatii si sexualitatii explicite, fie ea hetero sau nu. In Milk sunt scene de nuditate, act sexual (eu tin minte un BJ).
Sexualitatea nu este indicata pentru copii, nu pentru ca aceasta ar fi ceva rau in sine, ci pentru ca simplul fapt ca pana la o anumita varsta, adolescentii si copii nu au dezvoltarea mentala si experienta necesara pentru a veni in contact cu aceste concepte, fara a exista riscul sa nu fie pur si simplu pregatiti emotional pentru asa ceva. Exista si posibilitatea ca ei sa nu poata sa discearna intre arta si realitate.

Copiii sunt bombardati prin media, de la cele mai mici varste, de inimaginabile cantitati de violenta fizica si verbala, adult content. Este pur si simplu un abuz din partea societatii si a parintilor sa permita un astfel de asalt asupra membrilor celor mai neajutorati membrii ai societatii.Faptul ca minorii sunt lasati la filme nerecomandate lor este o conseciinta a nesupraveghierii din partea parintilor si a nerespectarii legislatiei de catre cinema.

Cu privire la faptul ca minorii pot avea acces prin internet la materiale nerecomandate varstei este raspunderea parintilor (daca accesul se face de acasa) si a societatii (prin legislatie) daca accesul se face in internet cafes sau prin scoala(am auzit si de cazuri de astea). Din pacate, nu numai la noi, dar nicaieri pe plan mondial nu exista o recunoastere publica si o constientizare a maselor cu privire la efectele negative pe care accesul nesupravegheat si nelimitat la internet il poate avea asupra copiilor. Asta va avea si are efecte pe termen lung asupra dezvoltarii lor ulterioare ca adulti. Societatea in general va suferi si ea prin alterarea mecanicii relatiilor interumane (de exemplu accesul nelimitat la porn, de la varste din ce in ce mai mici).

Leave a Comment


nine − = 7


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!