Cannes Romania – Mungiu

romania se bucura ca a cistigat Corneliu Porumboiu doua premii la Cannes cu Politist Adjectiv.

e frumos, e minunat, iar eu il iubesc pe Vlad Ivanov ( sa mai scriu o data si aici, ca oricum stie toata lumea:) )

ce nu a spus nimeni inca si merita remarcat e serviciul plin de eleganta si bun simt, de OM MARE, pe care l-a fct Cristian Mungiu cinematografiei romane: a ales ca dupa victoria suprema la Cannes, sa mearga cu un film in care alti tineri regizori si-au pus semnatura. a girat pentru ei, le-a deschis usile cinematografiei mondiale si a adus criticii si producatorii in sala de cinema ca sa-i vada si pe ei, nu doar pe marele cistigator al Palme D’Or-ului.

mi se pare cel mai elegant gest din cinematografia noastra contemporana. un lobby pentru filmul romanesc pe care foarte putini au eleganta, detasarea si bunul simt sa-l faca.

de asta zilele astea nu-l iubesc doar pe Vlad Ivanov, ci si pe Cristian Mungiu.

8 Comments Published

15 years ago / Reply

Oh, cat de frumoasa si de roz ar fi lumea in care traim daca oamenii ar face mai multe astfel de gesturi – dupa acumularea de experiente si reusita, sa se incline gratios si in fata noilor generatii.

15 years ago / Reply

de-abia astept sa vad cele doua filme la TIFF! 🙂

15 years ago / Reply

si eu.
vin special sa vad filmul lui porumboiu:)

poa ma tragi de mineca sa ne si cunoastem, ce zici?

15 years ago / Reply

sure 🙂 daca voi reusi sa va “reperez” in multime.
(pana atunci, daca vreti, puteti sa-mi dati un add pe facebook 😀 search: “dobinciuc”; nu de alta, dar n-as vrea sa ma prezint ca plectrude ;))

15 years ago / Reply

Si tot asa frumos este si gestul tau de a-l aplauda public.

M-am bucurat mult sa-l vad pe Vlad Ivanov pe scena, in “Elizaveta Bam”, acum un an. Acum ma tot gândesc când si cum voi reusi sa vad filmele “noastre” de la Cannes. Poate poate ajung prin vreun festival la Montréal, filmele lor precedente au venit.

[…] că bine zice Cristina Bazavan, recent întoarsă de la […]

[…] m-am intors de la Cannes am tinut sa semnalez altruismul lui Cristian Mungiu: dupa super premiul lui, stiind ca toata critica internationala va fi cu ochii pe ceea ce va semna, […]

[…] secunda aia mi-am adus aminte cit de mult mi-a placut de el ca a ales ca la Cannes-ul de dupa cistigarea Palm D’or-ului sa se duca cu un film colectiv […]

Leave a Comment


+ 4 = ten


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!