Marsul Gay -miine

in ultimele doua luni, Octavian si Robert mi-au tot zis sa scriu ceva pentru site-ul lor gaypride.ro. ce am vzt si invatat de-a lungul timpului despre comunitatea gay.

n-am avut timp. m-am apucat de vreo 3 ori sa scriu, am 5 variante diferite de text, toate nefericite – nu in idei, cit in forma lor literara.

ce vroiam sa scriu si mai vreau inca sa spun este cam asa:

eu ii iubesc pentru ca-i cunosc, ca stiu ca sunt oameni misto, frumosi si pe dinauntru si pe dinafara, dar “cunoasterea” asta vine din faptul ca am avt acces la momente din viata lor; cu bucurii si nu, cu probleme si nu, cu oameni buni si nu, cu amintiri frumoase si nu.
si mi-am putut forma singura o opinie pentru ca am avt informatia direct de la comunitatea gay, la prima mina.

asa ca ma gindesc ca daca ei si- ar spune povestile pe bune, cu bune si rele, daca ar da voie lumii sa intre in coconul lor, i-ar iubi mai multi.

vroiam sa (de)scriu citeva intimplari care mi-au ramas aproape de suflet si care m-au fct sa ma gindesc ca lumea lor e diferita emotional de lumea mea. dar lumea fiecaruia e diferita de lumea oricarui altcuiva:) si-ar fi fost o forma subtila de discriminare aceasta remarca.

mai vroiam sa scriu ca e un bullshit sa te lauzi ca ai un prieten gay ca sa-ti arati deschiderea catre comunitate ( nu tzi faci prietenii pe criterii de orientare sexuala, ci pentru ca ai ceva in comun cu el). e tot o forma subtila de discriminare si afirmatia asta.

si mai vroiam sa scriu ca generatia de 30 si ceva de ani isi va creste copiii ceva mai destupati la minte pentru ca au avt acces la informatie si au vzt ca gay-i -s simpa.
dar toate astea stau in picioare pentru cei care-i stiu, la prima mina.
si ca sa-i stie si mai multi, trebuie sa inceapa sa-si spuna povestile.

de gay depinde cum ii privim noi.

spuneti-va povestile, eu sunt gata sa ma apuc sa le scriu.
intr-o forma literara mai decenta decit postul asta de blog.

*
ne vdm miine la 17.00 la Marsul GayFest ’09 (Piata Unirii – Piata Constitutiei – Statia de metrou Izvor)

5 Comments Published

15 years ago / Reply

cred ca ei ar trebui sa fie mai atenti cine “ii reprezinta” pe la TV,prin ziare. Ca doar lumea asa isi face o imagine despre lumea lor. E aceeasi lume, dar sunt vazuti ca avand lumea lor, cand la TV si prin ziare apar rebuturile pe care le au si ei si care le fac o imagine proasta.

15 years ago / Reply

Mai, azi m-am nimerit pe Calea Victoriei la marsul familiei, sau asa ceva. Eram pe bicicleta si pedalam pe trotuar in contra curentului. Cind am oprit ca nu mai aveam spatiu, a venit un tip la mine si mi-a intins o foaie A4. Ghici ce era? O reclama-anunt la marsul gay de miine. Faina idee sa imparti manifeste gay la marsul familiei. 🙂

15 years ago / Reply

ca tot pomenesti de povesti si reprezentare … mi se pare destul de jenant felul in care suntem prezentati/ caricaturizati in numerele revistei in “gay & the city”. da, se vrea o chestie amuzanta, dar mi se pare rasuflata si plina de clisee. oare nu se poate gasi altcineva care s-o scrie? e plina blogosfera de oameni talentati, cu povesti interesante de spus si mai ales cu umor.

15 years ago / Reply

Multumesc mult, Cristina! Ne vedem maine!

Octavian

15 years ago / Reply

Ma intreb, oare familia a impartit reclame la marsul gay?

Leave a Comment


eight × = 72


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!