Michael Jackson dies … la CNN

Azi noapte la CNN am vzt o super lectie de jurnalism.

Mai intii a fost un reporter care, practic, nu avea acces la nimik desi era pe holurile spitalului in care era Michael Jackson. Nu puteau rata o relatare de acolo asa ca reporterul a spus ceva de genul: “sunt in spital, oamenii de aici nu stiu ca sunt jurnalist. sunt la citiva metri de usa camerei de reanimare, vad cum intra si iese cite cineva. nimeni nu vorbeste. angajatii spitalului sunt surprinsi, cei mai multi nu stiu cine e pacientul de acolo, dar aud elicopterele pe deasupra si isi dau seama ca e ceva important.”

Mai apoi a fost decizia postului de a nu anunta decesul pina nu aveau confirmare oficiala.
Blogurile anuntasera decesul, vedetele de pe twitter conversau intre ele despre moartea lui MJ, un pic mai tirziu si televiziunile noastre anuntasera decesul, dar crainica CNN spunea “sunt mai multe surse care spun ca MJ a decedat dar nu putem anunta aceasta stire inca, nu avem confirmarea spitalului. Iar in astfel de situatii, cind este vorba de o celebritate, zvonurile circula cu mare viteza.”

Cind in sfirsit stiau ca e mort, dar spitalul nu confirmase cu un comunicat official solutia aleasa a fost sa citeze 2 surse de incredere, una dintre ele Los Angeles Times, iar textul de pe burtiera era: L.A. Times: Michael Jackson dies.

Nici atunci nu isi asumasera informatia, nu aveau o confirmare oficiala.

Despre decenta si non patetismul cu care au prezentat viata lui MJ nu mai povestesc. Dar era 1 noaptea, care dintre jurnalistii nostri se uitau la tv?

4 Comments Published

15 years ago / Reply

Recomand cu mare caldura celor care doresc fire albe de par si vase de sange plesnind, sa compare jurnalismul mioritic cu cel din State sau din Marea Britanie.

Chiar ne asteptam ca jurnalistii nostri sa trateze cu profesionalism un eveniment “fierbinte” cand ei nu pot traduce o stire amarata aparuta pe internet? Ce credibilitate mai are presa cand sunt luate imagini din seriale tv si servite publicului drept “breaking news”?

Totusi, astept cu interes sa apara Madalin Voicu sau Adrian Paunescu la Realitatea sa ne vorbeasca dumnealor despre fabuloasa viata pe care a dus-o Michael Jackson si adevaratul motiv al decesului sau.

15 years ago / Reply

apropo de comparatia jurnalisti romani – jurnalisti straini: in data de 26 iunie am ales sa ma informez de pe site-ul cnn si yahoo despre moartea lui Michael Jackson si sa evit pe cat se poate “minunatele” posturi tv romanesti. Din curiozitate insa am accesat si site-ul protv ca sa vad ce spun romanii nostri despre incident si evident ca surpriza nu a intarziat sa vina: primul reportaj facut de protv despre moartea lui Michael Jackson se intitula mandru “Michael Jackson a murit in urma unei supradoze de medicamente”, asta in conditiile in care pe cnn nu era anuntat decat ca a murit in urma unui infarct miocardic si respirator (nu era pomenita nici macar o speculatie conform careia Michael Jackson ar fi luat medicamente in ziua aceea pana la declaratiile unor apropiati care au confirmat acest lucru). Intr-adevar romanul e inventiv, doar ca uneori e prea inventiv, asadar recomand tuturor sa caute informatii de la o sursa plauzibila, nu de la televizor! Televizorul imbecilizeaza angro!

15 years ago / Reply

In memoria regelui pop Michael Jackson, va oferim albumul thriller in format electronic la doar 2.99 EUR. Urmati link-ul http://michael-jackson.limba-franceza.eu/

R.I.P. Michael

15 years ago / Reply

Imi pare rau ca a murit,si presa a gresit enorm de mult.
Mi-am deschis si eu un blog,sunt cam incepatoare,am scris si eu un articol despre MJ,
si as dori sa va stiu parerea.
linkul este: http://dafina.blog-2007.com/Primul-blog-b1/FANTOMA-LUI-MICHAEL-JACKSON-b1-p2.htm

Leave a Comment


7 × seven =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!