ce carte ai recomanda pentru vara asta?

eu aleg doua:

“Repetitiile si teatrul reinnoit – secolul regiei” – George Banu (Ed Nemira)

Revolutionary Road – Richard Yates ( Editura Vellant)
cartea e muuult mai buna decit filmul. iata un exemplu de situatie care n-avea cum sa ajunga pe ecran cu fatza lui Leonardo Di Caprio.

El închise usa si-o porni spre ea cu colturile gurii întinse într-o expresie în care, spera, se citea dragoste, umor si întelegere; planuise sa se aplece spre ea, s-o sarute si sa-i zica „Stii ce, ai fost minunata“. Dar o tresarire aproape imperceptibila a umerilor îi spuse ca nu voia sa fie atinsa, ceea ce-l facu nesigur în privinta a ce avea sa faca cu mâinile, si atunci îi veni în minte ca „Ai fost minunata“ ar fi putut sa fie tocmai cel mai nepotrivit lucru de spus— condescendent, sau cel putin naiv si sentimental, si în plus cu mult prea serios.
—Ei, zise în loc de asta, n-a fost tocmai un triumf sau ceva, nu?
Si-si înfipse cu un aer încrezator o tigara între buze, apoi o aprinse cu o zvâcnire a brichetei Zippo.
— Cred ca nu, spuse ea. Sunt gata într-un minut.
— Nu, e-n regula, nu te grabi.

*
ce carte ai recomanda pt vara asta?

14 Comments Published

15 years ago / Reply

O carte pe care am citit-o vara trecuta si care mi-a marcat-o daca as putea spune asa: Lo que le falta al tiempo( Ce ii lipseste timpului) de Angela Bercera. Eu am citit varianta in limba spaniola, nu stiu daca la noi a aparut inca, dar cu siguranta nu o sa vreti sa o lasati din mana de indata ce ati inceput a citi-o.
Lectura placuta 🙂

15 years ago / Reply

biografia lui alan alda, pentru clipele de relache.

15 years ago / Reply

Pitestiul a ramas fara apa calda pe durata nelimitata, 33.000 de familii fiind condamnate la jeg! Vezi aici un videoclip special realizat pentru acest eveniment istoric si… isteric!
http://www.bitpress.ro/articole/pamflet/3592/balada-apei-calde-video.html

15 years ago / Reply

Hotii de frumusete de Pascal Bruckner sau Delta lui Venus de Anais Nin

15 years ago / Reply

“Se consideri le colpe”, de Andrea Bajani, despre multe lucruri, dar si despre unii italieni din România http://www.ibs.it/code/9788806187194/bajani-andrea/consideri-colpe

Si Jurnal de Oana Pellea, desi am citit numai fragmente, nu am cum sa ajung la ea, inca.

15 years ago / Reply

definitely “Repetitiile …” si “O biografie” a lui Andrei Serban 🙂

lectura placuta

Bibi

15 years ago / Reply

MIHAIL DRUMES – INVITATIE LA VALS 🙂

15 years ago / Reply

Jurnalul Oanei Pellea

15 years ago / Reply

Daca vreti sa cititi ceva care sa va tina in suspans mai rau decat orice altceva atunci va recomand Stieg Larsson:” Barbati care urasc femeile” si” ” Fata care s-a jucat cu focul”. Spre dezamagirea mea cel de-al 3-lea volum va aparea tocmai la anu’! Sunt convinsa ca ve-ti fi fascinati!

15 years ago / Reply

tarun tejpal – alchimia dorintei

15 years ago / Reply

Ce coincidenta! Editura asta la care a aparut “Revolutionary Road” mai are cateva titluri f bune. Pentru mine a fost o revelatie… Acum citesc “Trebuie sa vorbim despre Kevin”, de Lionel Shriver, tot de la ei si mi se pare ca e una dintre cele mai bune carti aparute in ultima perioada… V-o recomand! BTW, f inspirat citatul ales 😉

15 years ago / Reply

vellant – editura la care a aparut revolutionary road, tine cumva de Carturesti, e aceeasi echipa cu super gust si rafinament.

tot ei l-au tradus si pe arriaga (scenaristul de la 21 grams, amores perros), tot ei au scos si superba carte cu printese…
🙂

15 years ago / Reply

JURNAL OANA PELLEA

15 years ago / Reply

indiferent de cartea pe care o recomandati pentru vara aceasta, va invit sa o cumparati online de la http://www.carteadinraft.ro

Leave a Comment


nine − = 3


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!