Ce nu stie Vlad Ivanov – making of

In numarul de decembrie al revistei tabu se afla un articol la care eu tin foarte mult, este despre unul dintre cei pe care ii consider cei mai mari actori romani din toate timpurile si se numeste “Ce nu stie Vlad Ivanov?”.

Acest articol a batut orice record personal de pregatire/ documentare/ reporting: de la momentul in care m-am hotarit ca voi scrie un profil Vlad Ivanov si pina la publicare au trecut 3 ani.

Data fiind amploarea documentarii m-am hotarit sa scriu despre o parte din culisele reportingului pentru acest articol pentru ca s-ar putea sa fie util celor care vor sa faca meseria asta. Povestesc si regretele /greselile legate de acest text. Cele de care sunt constienta, desigur:)

Making of-ul reportingului e lung (dar nu descrie cei 3 ani, stati fara grija) si e, mai ales, pentru cei care sunt pasionati de jurnalism. Cu el inchid un folder generos din calculatorul meu care a stocat zeci de fotografii, articole, interviuri, referinte din presa straina pt ca… “nu se stie niciodata daca o sa vreau sa descriu o anume haina, sa am tot ce-mi trebuie”:)

Imi doream foarte mult sa –l descriu intr-un portret amplu pe Vlad Ivanov pentru ca jurnalistii romani nu au facut-o inca, desi merita cu virf si indesat.
Nu stiu cit de bine mi-a iesit, dar stiu am asezat o baza sanatoasa pentru profilurile pe care le vor scrie urmatorii jurnalisti despre el. Si m-am inscris de pe acum pe lista pentru un nou articol despre Vlad Ivanov pentru cind va fi nominalizat la unul din premiile mari internationale de actorie.
Cu salturile exponentiale cu care avanseaza cariera lui, cred ca ne revedem curind:)
*
Textul din revista e cadoul pe care mi l-am facut mie de Craciun. Tot ce tine de el e cam ca definitia minunii “ o intimplare cu un timing perfect”.

*
Articolul Ce nu stie Vlad Ivanov, il puteti citi aici.
Making of-ul despre reportingul acestui articol poate fi gasit aici.

4 Comments Published

[…] Cristina Bazavan descrie pe blog cum s-a documentat trei ani pentru a realiza un profil al actorului Vlad Ivanov, despre care Time a spus ca este noul Marlon Brando. Impresionanta munca ei, iar textul din Tabu merita citit. […]

15 years ago / Reply

Cristina ca de obicei mi-ai umplut inima de bucurie si ochii de lacrimi!
Multumesc

15 years ago / Reply

Deci pentru reportajul asta erai la Botosani cind era sa te intorci maritata:)
Nu ne-ai mai spus, nici pe blog nici pe Facebook, ce s-a intimplat cu doamna care vroia sa ti-l dea pe fiul ei.
Frumos articolul. Eu il stiu pe Vlad Ivanov numai din 4 luni, 3 saptamini si 2 zile, dar acum sunt curios sa mai vad si alte filme cu el.

15 years ago / Reply

multzam tiberiu & gabi pt ginduri.

mihai, cu doamna nu s-a intimplat nimik. dupa ce m-am convins ca nu sunt la camera ascunsa, nu m-am lasat cucerita de reclama pe care o facea fiului ei – “40 de ani, 2 facultati si o firma la torino” – si nu i-am luat numarul de telefon. asta e, am ratat sansa sa ma marit la Botosani, desi orasul si oamenii de acolo sunt f misto. iar excursia mea acolo, dincolo de partea de job, a fost plina de intimplari suprarealiste:)

Leave a Comment


seven + 3 =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!