making of Povestea unui succes – Costin Giurgea

pe costin giurgea l-am vazut prima data la tv si mi-am spus ca e de urmarit pentru ca are o minte brici si un fel ferm de a pune lucrurile la punct.

dupa o vreme l-am birfit cu seful lui, publiserul Top Gear, Serban Barbato remarcind inca o data cit e de talentat.
acum 4 luni cind am aflat ca el a fost in spatele aducerii britanicilor de la emisiunea tv Top Gear in Romania, am anuntat la pravalia lui, TG, ca vreau sa scriu despre el.

teoretic era un subiect pentru o revista de barbati; un tinar de succes care si-a implinit un vis barbatesc. dar cum lucreaza la o revista pentru barbati, concurenta nu l-a privit drept subiect. spre bucuria mea, pentru ca intilnirea cu el a fost o placere, iar povestea rezultata e foarte pentru femei:)

dupa ce l-am cunoscut mi-a placut si mai mult. cred si mai tare ca va face f mare cariera in industria asta.

pentru pasionatii de jurnalism si scrieri complicate:) am postat aici un making of detaliat despre cum am scris story-ul, ce research am facut, de ce am ales structura in reverse si, desigur, ce regret ca nu mi-a iesit.

articolul povestea unui succes poate fi citit aici

7 Comments Published

14 years ago / Reply

apropo de articol: trecerea de la emisiune la accident e prea brusca. in rest, jos paalaria pt. costin.

14 years ago / Reply

Unde gasesti oamenii astia? Pare foarte fain Costin si are o poveste foarte misto. Ma gindeam ca faza asta cu emisiunea a avut legatura cu Ministerul Turismului, eventual Renault

14 years ago / Reply

@L. n-am avut alta solutie tehnica. ( d accident vbsc)

@L & Mihai, da e f misto Costin. ma bucur ca a acceptat sa scriu despre el.

14 years ago / Reply

Foarte frumos articolul, foarte misto omul. Dar am o curiozitate, daca tu ai fi fost in locul lui ai fi raspuns la fel? Atit de intim, adica.
Oricum, ai dreptate, pacat ca e insurat.:)

14 years ago / Reply

@mirela, primul raspuns la intrebarea ta a fost “sincer, nu”. apoi m-am gindit ca depinde de cine m-ar intreba, cit de multa incredere as avea, cit de confortabila m-as simti in momentul ala.

noroc ca eu n-am fct lucruri marete si nu ma intreaba lumea decit chestii de business.

dar, ca sa vezi cum functioneaza subconstientul, cind ma pregateam sa transcriu interviul nr 2 cu Costin, cel mai hardcore emotional, am scris pe blog asta http://bazavan.tabu.ro/2009/12/27/interviu-labirintul/#Scene_1
🙂

14 years ago / Reply

Imi place ca scrii povestile din spatele articolelor. Mi-a placut mult cea de la articolul despre Vlad Ivanov si am citit-o si pe asta.
Ma gindeam ca ar fi interesant sa scrii despre Dani Otil. Ce zici?

14 years ago / Reply

Nu stiu ce sa zic. Nu zic nu, dar daca as scrie, categoric n-as scrie nici macar un rind despre iubita lui celebra, pentru ca el exista si in afara relatiei acelea. Cred ca de fapt asta ar si putea fi un story bun: nimik despre iubita ta, totul despre restul.

dar nu cred ca asta v-ar mai interesa pe voi cititorii, nu?

Leave a Comment


+ 8 = twelve


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!