daca nu simti, n-are niciun rost

stiti deviza mea in viata: daca nu simti, n-are niciun rost. (sarah kane, purificare)

din seria asta, uite un citat descoperit pe facebook la chic de zece

Poate simt mai mult decât înţeleg. Asta ar lămuri multe. Căci reprezint categoria cea mai expusă şi mai stupidă: omul cu sentimente. Mă domină ceea ce simt, nu ceea ce gândesc. N-am avut parte de spirit practic şi uneori mă port, pur şi simplu, ridicol.

Octavian Paler

3 Comments Published

14 years ago / Reply

Octavin Paler a primit provocarea versantilor vietii , in sensul devenirii ca FIINTA. La capatul drumului- un marturisitoriu:mandria mai presus de prejudecata, spiritul mai presus de materie, visul mai presus de real, sufletul mai presus de trup, ca OM intre CER si LUT, suspedat de MANDRIA( a fi-fire), mai presus de PREJUDECATA(a avea- avere).

14 years ago / Reply

Rugaminte pentru doamna Cristina Bazavan. Va rog sa ma ajutati sa gasesc o cale de contactare a d-nei Luminita Braileanu, fost profesor de limba franceza la A.S.E. si la Universitatea Dimitrie Cantemir din Bucuresti, traducator din limba franceza, autorul cartii PRONUMELE LE PRONOM- informatie gasita pe site LUMINITA BRAILEANU. Mi-a fost profesoara si diriginte in anul 1962. Doresc acum , dupa atatia ani,sa-mi exprim recunostinta si multumirile mele pentru calitatea umana, culturala si stiintifica a domniei sale.

14 years ago / Reply

Buna Cristina, am dat din intamplare peste aceasta postare si am vazut comentariul legat de doamna Braileanu. Mi-a fost profesoara si am un numar de telefon daca il/o ajuta pe Th. Si de ce nu, doamna profesoara poate fi un subiect minunat (btw este considerata cea mai buna traducatoare de franceza-romana).

Leave a Comment


2 × = fourteen


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!