Fotografie pentru orbi la Salonul National de Fotografie

cum arata o fotografie pentru orbi? cum pot ei SA VADA ce surprinde un fotograf?

provocindu-mi aceasta dilema Dragos Bucurenci m-a convins sa merg la lansarea Salonului National de Fotografie ( The ark, expo e deschisa pina miine – duminica 13 iunie, ora 18.00)

*
pentru ochii mei e “goala”, pentru ei e plina.
pentru mine e doar un contur, pentru ei e o forma care capata multe intelesuri.
pentru mine e alb negru, pentru ei… nu conteaza asta.

tehnica prin care se realizeaza transpunerea fotografiei obisnuite intr-un “limbaj” pentru persoanele cu deficiente de vedere se bazeaza pe o presa care are efect invers: umfla/ridica bucata de hirtie in locul in care a fost imprimata cu cerneala. mi-a explicat asta directorul Salonului National de fotografie, Serban Mestecaneanu.

mergeti la salonul de foto sa vedeti si sa simtiti aceste fotografii. e o experienta foarte interesanta


*
la expo – unde am vazut lucrarile unor tinere sperante (n-are legatura virsta cu asta), am descoperit un fotograf despre care cred ca se va mai auzi multe: bogdan bousca. (sa ma ierte daca e celebru, eu am aflat de el abia ieri)

si mi-a placut ca un fotograf atit de cunoscut precum Cornel Lazia a fost prezent in expozitie. E un gest frumos de sustinere a breslei, dar si un gest de mare gentiletze (fara orgolii, fara pretentii). A fost singurul fotograf cunoscut care si-a expus lucrarile (linga ale incepatorilor, in sir indian, fara a fi demarcat de restul grupului).
Bravos Cornel.

3 Comments Published

14 years ago / Reply

Impresionant:) mi se pare ca limitele fotografiei sunt depasite cu succes prin aceasta expozitie.. foarte frumos!

14 years ago / Reply

Tin sa va multumesc pentru cuvintele de mai sus , legate de vizita dumneavoastra la salonul foto si sper sa se adevereasca in viitor tot ce ati scris despre mine ! 🙂 iertarea mea nu poate avea loc , deoarece nu sunt deloc celebru , prezenta mea la acest salon i-o datorez in primul rand domnului Serban Mestecaneanu si juriului ce m-a acceptat . Ma bucur tare mult ca v-au placut imaginile expuse . Va doresc numai bine si spor in tot ceea ce faceti !
Cu stima ,
Bogdan Bousca

14 years ago / Reply

Stimata doamna ,
Am citit aprecierea dumneavoastra vis-a-vis de fotografiile prezentate de d-nul Bousca Bogdan . Este un tanar inginer constructor pasionat de executia de lucrari speciale in cadrul companiei noastre . Va rog sa aveti amabilitatea de a ne cotacta si de a face o vizita la sediul firmei noastre unde bine-inteles il veti intalni pe Bogdan .
Cu stima ,
Presedinte GIP GRUP
ing. Laurentiu NAUM

Tel : 021.310.24.74, 021.310.24.75
0744.366.029

Leave a Comment


× two = 16


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!