John Isner v Nicolas Mahut

partida de tenis despre care se va vorbi muuulta vreme de acum incolo John Isner v Nicolas Mahut tocmai s-a intrerupt in setul 5 la scorul 59 la 59.

e cel mai lung set de la wimblendon (precedentul a avut 48 de game-uri); e cel mai lung meci de simplu ever (aproape 10 ore pina in acest moment)

e un meci de tenis care se intinde pe (cel putin) 3 zile: a inceput pe 22 iunie – cind s-au jucat 3 ore si s-a intrerupt din cauza intunericului; pe 23 iunie – dupa 6 ore s-a intrerupt din nou.
dar, si miine e o zi:)

cind s-a intrerupt meciul – la cererea jucatorilor – publicul a inceput sa fluiere; mai vroiau singe in arena toreadorilor. dupa 6 ore de stat in picioare ( alte 3 ore din meci s-au jucat ieri) cred ca arbitrii de linie nu mai vad nimik in jur, desi se schimba la citeva game-uri; de jucatori nu mai vorbim, McEnroe care comenta pt americani a spus de pe la 55 la 55 “ar trebui sa fie un medic in teren”.

e misto cind se scrie istoria in fata ta.
e amuzant ca istoria te ia uneori pe nepregatite. John Isner v Nicolas Mahut s-a jucat pe arena 18, un teren cu capacitate mica pentru spectatori si loc si mai mic pt comentatori. dupa 10 ore stateau toti ca sardinele in cutie dar n-aveau incotro: meciurile mari se joaca si pe terenuri mici.

cred ca sunt prea putini cei care stiau de existenta lui John Isner sau a lui Nicolas Mahut in ipostaza lor de jucatori de tenis; acum sunt in topul search-urilor de oriunde:)

*
meciul asta mi-a demonstrat inca o data ca daca o stire e importanta ea vine catre tine.

nu mai am tv de citeva luni bune; dar meciul asta a facut asa de multa vilva, incit am cautat pe net sa-l vad. si ca mine au fost multi altii, iar asta poate sa fie un indicator bun pentru cei care analizeaza comportamentul de consum (new)media.

multam cristi sutu pt indemn.

*

miine se reia partida de la 59 la 59 in setul 5.

pun pariu ca pe arena centrala:)

2 Comments Published

14 years ago / Reply

Ce e mai amuzant e ca o stire de genul asta iti aduce tie cititori nopi pe blog. Cautam niste comentarii ale partidei care tocmai s-a desfasurat pe google si am dat peste blogul tau. 🙂

E ceva de genul “butterfly effect”. Succes1 Scrii frumos

14 years ago / Reply

Se reia, dar tot pe terenul 18. De la 17.30, ora României, ca să fie OK pt televiziuni (deşi cam la concurenţă cu Campionatul Mondial). Iar dacă termină repede, la ora 20 ambii jucători au programate meciuri de dublu.

Dincolo de asta. Eu am văzut de la 52 la 52. De fapt nu mai era tenis. Erau doi oameni obosiţi forţaţi să se mişte. Şansele ca vreunul să facă break erau foarte mici pentru că nu mai puteau alerga după serviciu. Şi atunci creştea numărul de aşi. Şi partida se lungea. Dar era doar statistică. Şi uneori salturi artistice după mingi dinainte pierdute, ca să dea bine la TV. Încercaţi doar să faceţi jogging pentru 7 ore. Adică ceva fără stress, fără spectatori, fără miză. O să înţelegeţi mai bine ce înseamnă 7 ore de tenis.

Sigur că m-am extaziat, ca toţi ceilalţi, sigur că am căutat cifre şi am curiozităţi legate de felul cum se termină. Sigur că mă gîndesc cum ar fi ca meciul să ajungă la 101-101 sau să nu se termine în 11 zile, cît durează Wimbledonul… Dar prefer un meci normal, cu jucători care să poată juca. E mai frumos. Şi e mai sportiv.

(Cel care va cîştiga are şanse minime să ajungă în turul 3, dar are şanse mari să semneze un contract publicitar important de genul: “Brînzica Voinic îţi dă puterea să joci 10 ore fără întrerupere tenis”)

Leave a Comment


− five = 1


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!