limbajul mimico gestual lectia nr 2

De saptamina trecuta (vrei sa stii ce am invatat saptamina trecuta?) si pina astazi am tot repetat aiurea pe strazi dactilemele. Cum mai vedeam un obiect cum mai facem semne discrete din degetele pe linga corp, incercind sa-l numesc cu “literele“ alfabetului surdo mut.

Si cu toate astea, astazi tot m-am incurcat un pic la lectii si tot mi se pare ca am prea multe degete la o mina.

*
in saptamina asta mi-am dat seama ca e nevoie de un pic de antrenament ca sa poti sa asculti cu ochii. dar ca e foarte misto senzatia reusitei.
*
Astazi a fost ziua mincarurilor.

Stiu sa spun ce maninc, ce as vrea sa maninc – stiu o serie lunga de legume, fructe, carnuri si modalitati de preparare.
Am uitat sa le spun si colegilor de la curs ca eu nu gatesc, dar important e ca stiu sa spun asta in limbajul mimico gestual.

Cum Marieta ne-a pus pe fiecare sa spunem ce ne place sa mincam, a fost momentul sa ma afirm drept mofturoasa si sa spun multele lucruri pe care nu le maninc☺. Sau combinatiile ciudate de seminte pe care le maninc☺

Vestea buna e ca stiu si sa spun ca sunt “mofturoasa”= cu degetele miinii drepte, lipite si tinute drept, iti stergi nasul de jos in sus si duci miscarea spre exterior.

That’s me. Mofturici☺

Dar partea cea mai frumoasa a cursului de astazi e ca mi-am dat seama ca mincarea noastra preferata spune cite ceva despre noi. Si usor usor pot sa-mi fac o idée despre colegii mei de curs.

Ma induioseaza in continuare multe dintre semnele pe care le invat. Sunt si unele care ma amuza, dar limbajul in esenta lui mi se pare extrem de sugestiv si de minimalist, cu o logica f simpla. Daca esti calm si relaxat in fata cuiva care vorbeste cu acest limbaj n-ai cum sa nu te intelegi, ai nevoie de putina rabdare si mai multa deschidere ca sa capete incredere interlocutorul si sa-ti explice tot prin semne fiecare dintre cuvintele pe care nu le intelegi.

Saptamina viitoare purtam dopuri in urechi si nu mai auzim deloc. Va fi super tare sa ne descurcam doar cu ce am invatat. intre timp bag lectii suplimentare de pe un DVD ca sa nu ma fac de ris:)

In toamna exista posibilitatea sa ma duc in vizita la o scoala de hipoacuzici sa ma joci cu copilasii pe limba mimico gestuala. Abia astept!

Cursul e organizat in colaborare cu fundatia Light Into Europe Charity pentru angajatii British Council. eu am fost invitata la curs prin bunavointa/amabilitatea & sufletul lor mare de Eliza Ioana & Oana Macovei. multzuuuu again.

6 Comments Published

13 years ago / Reply

Buna!

imi doresc foarte mult sa invat si eu acest limbaj. Din pacate, nu am gasit pana acum cursuri de acest gen. Intelg ca acesta nu este pentru publicul larg, dar daca mai aflati despre asa ceva, dati un semn pe fb sau aici. mii de multumiri 🙂
Florina

[…] Blogul Cristinei Bazavan » Blog Archive » limbajul mimico gestual lectia nr 2 bazavan.tabu.ro/2010/06/21/limbajul-mimico-gestual-lectia-nr-2/ – view page – cached De saptamina trecuta (vrei sa stii ce am invatat saptamina trecuta?) si pina astazi am tot repetat aiurea pe strazi dactilemele. Cum mai vedeam un obiect cum mai facem semne discrete din degetele pe linga corp, incercind sa-l numesc cu “literele“ alfabetului surdo mut. Tweets about this link Topsy.Data.Twitter.User[‘schimbdecarti’] = {“photo”:”http://a3.twimg.com/profile_images/136017511/schimbdecarti_normal.jpg”,”url”:”http://twitter.com/schimbdecarti”,”nick”:”schimbdecarti”}; schimbdecarti: “RT @cristinabazavan: limbajul mimico gestual lectia nr 2 http://tinyurl.com/surdomut2 ” 26 minutes ago retweet Topsy.Data.Twitter.User[‘cristinabazavan’] = {“photo”:”http://a1.twimg.com/profile_images/632586912/cristina_normal.jpg”,”url”:”http://twitter.com/cristinabazavan”,”nick”:”cristinabazavan”}; cristinabazavan: “limbajul mimico gestual lectia nr 2 http://tinyurl.com/surdomut2 ” 14 hours ago retweet Filter tweets […]

13 years ago / Reply

he,he!!
sa vezi ce amuzant va fi cand vei avea numele tau(cnp-ul tau mimico-gest.:)) desemnat printr-un semn;Cristina e muuult prea lung si greu de dactilat si-atunci astia mici gasesc ei un CEVA,acel ceva ce te diferentiaza si nu lasa loc de dubiu in ”conversatie”,ca despre tine e vorba.Iar asta devine ”numele” tau pour toujours!Si aaaau copiii astia un ochi”ascutit”,de te sperii!:))
Liana,directoarea scolii,e foarte incantata,abia asteapta sa va intalniti!

13 years ago / Reply

Tare frumos. Craciunul trecut am fost spiridus pentru niste copii hipoacuzici. Le spuneam povesti si educatoarele le traduceau prin semne. Apoi mi-au spus si ei povesti. A fost incredibil. Ne-am inteles din prima desi eu nu stiam deloc limbajul.

13 years ago / Reply

Exista cursuri in Iasi!pt cei care stau in Iasi.
Se face la Diaconia Metropoliei in spatele Halei Centrale.Succes!

[…] desigur, am plecat prieteni si mi s-a parut ca momentul asta a fost ca si cum am primit cea mai mare rasplata pentru cit m-am chinuit in putinele lectii de limbaj mimico gestual pe care le-am luat acum citiva ani la British Council. […]

Leave a Comment


2 + seven =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!