in juriu la Miss Romania Universe

O tinara in costum de baie asezata pe un scaun in fata unei mese lungi la care stau aliniate 13 persoane cu ochii pironiti in ea, cautindu-i defectele.

Dupa aia alta tinara, apoi alta, apoi alta. 30 cu toatele.

Le-am vazut astazi in fata mea pe finalistele de la Miss Romania Universe si-a trebuit sa le dau note: pentru atitudine/raspuns la interviu/ chip/trup.
Dupa ce au trecut citeva, m-am imunizat la emotiile lor; am inceput sa ma uit cu singe rece la cit de ferm le era fundul, daca parul era ingrijit, daca dantura era perfecta, daca fata era expresiva si daca puteau glasui ceva coerent.

Dupa o ora mi-am dat seama ca ma uit la fetele alea ca la cai; sa vad care e ala mai frumos. Si mi-a fo mila; si de ele, si de mine.

*
Dupa mai bine de 5 ani, astazi m-am dus din nou intr-un juriu desi urasc asta.

N-ai cum sa dai note frumusetii umane; n-ai cum sa dai note artei (ca m-au tot chemat la jurizari la festivaluri de teatru si i-am refuzat); n-ai cum sa pui – decit formal-rece-si-al-dracului-de-subiectiv – note intr-un domeniu in care nu exista cel putin un pat al lui Procust pentru masura

*
Nu ma mai prinde lumea la vreo alta jurizare prea curind. Acum eram parteneri si m-am mobilizat cu gindul ca ma duc sa o revad pe frumusetea de Julia Verdes (fosta Miss Romania in 1998, acum vedeta la Bollywood), o femeie cu un bun simt incredibil despre care am scris in tabu de iunie.

*
vineri seara la tvr, puteti urmari in direct finala concursului Miss Romania Universe.

P.S. Sora lui Victor Hanescu e in competitie. fosta inotatoare de performanta:)

3 Comments Published

[…] Blogul Cristinei Bazavan » Blog Archive » in juriu la Miss Romania Universe bazavan.tabu.ro/2010/07/05/in-juriu-la-miss-romania-universe/ – view page – cached O tinara in costum de baie asezata pe un scaun in fata unei mese lungi la care stau aliniate 13 persoane cu ochii pironiti in ea, cautindu-i Tweets about this link […]

14 years ago / Reply

In viata suntem mereu jurizati…si tu ai trecut prin asta la scoala,la interviu de angajare,chiar si colegii tai de munca sunt un juriu care dau calificative….neoficiale ce-i drept.Trebuie sa existe si juriu si asta pentru ca suntem diferiti.

[…] happy ca se scrie din nou despre Julia. e o femeie minunata si merita toata atentia din lume. am mai scris despre asta si aici RSS 2.0 | TrackBack Publicitate /* (c)AdOcean 2003-2009, […]

Leave a Comment


× six = 42


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!