aventuri bazavaniene in Tara Taximetristilor

Taximetristii sunt o specie aparte. Oameni altfel; au nevoie de un buna ziua si un asezat pe scaun ca sa se prinda ce fel de om au linga ei. Au povesti cite luna si-n stele si stiu smekereli la care nici n-ai fi visat.

Taximetristii sunt prietenii mei. Urasc sa merg in aglomeratia transportului in comun, in amestecul de duhori, asa ca in loc sa-mi iau o rochie ma plimb cu taxiul.
(nu conduc, sunt lebada – aka o gisca mai eleganta – la condus masini si, chiar daca am carnet, stau cuminte in banca mea, in dreapta spate).

*
“Sa va spun ce mi s-a intimplat ieri seara”, mi-a zis de dimineata taximetristul pe care-l luasem din parcarea de la Inter.

N-am dat niciun semn ca as aproba sa-mi spuna. Pe cuvint. Ma uitam pe fereastra si zimbeam de la ce vedeam. Dar el nu s-a lasat

“S-au suit doi in taxi. Si-au inceput sa se bulaneasca. Mi-au zis: mergeti inainte, oriunde”

“Pai si? Ati avut o cursa lunga si-ati facut mai multi bani. Nu?”, am cautat sa mut directia conversatiei.

“Da domnisoara, dar ii daduse chilotii jos si o pipaia. Intelegeti? La mine in masina!”

Acu’ io ce sa fi zis la asta? In orice directie m-as fi dus era nashpa☺. am tacut. El a oftat suparat ca nu -l inteleg si-a pufait pina a ajuns la destinatie.

*

M-am gindit mult: de ce naiba mi-a povestit mie asta? Ca nu zisesem decit buna ziua si adresa redactiei ca sa stie unde sa ma duca.
Abia acum seara m-am prins ca a inceput sa povesteasca cind eu rideam de ce vedeam in vitrina sex shopului de linga Dalles: vinzatoarea stergea de praf picioarele manechinului, bagindu-si mina pe sub fusta scurta roshie de musama cu care era imbracat.

6 Comments Published

14 years ago / Reply

saracul om…inima da si da, mintea nu si nu!:)))

14 years ago / Reply

Păcat că nu conduci, ai avea o cu totul altă imagine despre taximetrişti. Nu ştiu cum sunt în trafic cei din Bucureşti, cei din Timişoara sunt obraznici, veşnic tăindu-ţi calea, conduc după regulile lor, banul să iasă.
Ceea ce povesteşti tu aici este ficţiune.

14 years ago / Reply

io-i urasc pe unii dintre ei. nu pot si nu vreau sa generalizez, asa ca zic unii.
m-am suit in taxi si dupa 50 de metri se intalneste cu un coleg de firma la semafor. se saluta, se face verde, se iau la intrecere. cu mine in masina
vrum vrum, de doua, de trei ori, trecem de intersectie, trecem, trecem si la un moment dat ii zic : bai nene.. te tii de glume cu mine in masina sau ce?? si-mi zice.. stai doamna linistita acolo ca nu se intampla nimic.
wtf?!??

14 years ago / Reply

nu-i fictiune:)

si stiu taximetristi in bucuresti absolut minunati.
am numarul de telefon al unuia care n-a fost in viata lui la un concert. tot astept sa vina vreun modern talking or ceva de prin anii 80 sa-l sun sa-i dau 2 bilete, ca sa se bucure:)

14 years ago / Reply

io am mers odata cu unul care juca tetrix in timp ce conducea:)))

de senzatie a fo

[…] Blogul Cristinei Bazavan » Blog Archive » aventuri bazavaniene in Tara Taximetristilor bazavan.tabu.ro/2010/08/18/aventuri-bazavaniene-in-tara-taximetristilor/ – view page – cached Taximetristii sunt o specie aparte. Oameni altfel; au nevoie de un buna ziua si un asezat pe scaun ca sa se prinda ce fel de om au linga ei. Au povesti cite luna si-n stele si stiu smekereli la care nici n-ai fi visat. Tweets about this link […]

Leave a Comment


+ two = 10


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!